SAMİ DAYANGAÇ


ORTAYA KARIŞIK

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Güncel olayları kısa kısa sizlere takdim etmek isteriz. Korona illetinde maskeden daha önemli olan aşılama olduğu bilinen ve alenen görülen bir gerçek. İlk doz aşılarını yaptırıp ikinciyi yaptırmayanlar şunu düşünmeli ki ikinciyi yaptırmazsanız birincinin etkisi ömürlük değildir. Her an korona olabilirsiniz. Okulların da açılması ve polisiye tedbirlerin kaldırılması nedeniyle vaka sayıları hızla artıyor. Yerli aşı konusunda Sağlık Bakanlığı üç firma ile seri üretim konusunda anlaşma imzalamış. İlk aşamada günlük 300 bin doz aşı üretilecek. Bu çok önemli bir adım. Şu ana kadar yerli aşı gönüllüsü 1,5 milyon kişi var.

Hayat pahalılığın ana nedeni başta doğalgaz olmak üzere dışa bağımlılık. Yani doğalgazda fiyat artışı doğal olarak iç piyasaya olumsuz etki yapıyor. Pahalı alıp iç piyasaya ucuz vermek mümkün olmadığından kendi gazımız işte bu nedenle çok önemli. İnşallah yakında Karadeniz gazı çıkmaya başlar da dışa bağımlı olmaktan(gaz anlamında) kurtuluruz.

Bir önceki dönem bazı bakanların icraatları hala konuşuluyor. Cumhurbaşkanı zaten hemen de değiştirmişti. Mesela ticaret bakanı, eşinin şirketinden kendi bakanlığına yüksek fiyattan mal almıştı. Bir başka bakan kardeşinin şirketinden kaynak kitap almıştı ki bedeli bir hayli yüksek. Yine medyaya yansıdığına göre Cahit isimli bakan, bakan olur olmaz eniştesini müdür ve kamuya ait bir işletmeye yönetim kurulu, eniştesinin kardeşini bakan yardımcısı, oğlunu özel kalemden memur yaptırmıştı...

Dikkat ettiyseniz AK Parti’yi iktidarda tutan sade, gönül veren, davasına inanan, liderine bağlı büyük kitle. Saymaya çalıştığımız kişiler ise eksi puan yaratanlar.

Dikkat ettiniz mi bilemiyoruz ama pahalılığı 3 harflilere bağlamak ne derece doğru? Üç harfli marketler rakamları şişiriyorsa kesinlikle denetlenmeli ve gereken cezalar uygulanmalıdır. Bu fırsatçılık elbette iktidar hanesine eksi yazılır. İnsanımızın alternatifi çoktur. Mesela bir markete gider bakar ki pahalı başka markete, çarşıya, pazara yani ucuz alabileceği bir yere gider, alternatifi vardır. Ama alternatifi olmadığı alanlarda ne yapmalı? Bu alanlar doğalgaz, elektrik, su, ulaşım konularında ne yapabilirler? Saymaya çalıştığımız her konuda oluşan zam pardon fiyat ayarlaması marketlere yansımıyor mu?

Seçim gündeme gelmeye başlayınca farkındaysanız bazı hareketlenmeler başladı. Mesela kimi o ilçede teşkilat olmasına rağmen ilçeleri denetlemeye gitti. Oysa madem bu kadar çalışkansın seni 4-5. sıraya koyalım arkadan it derlerse, seçilebilir mi? Kimileri de AK Parti İl Başkanı’na yakınlık kurma derdinde. Bir müdür çok istekli, il başkanının gözüne bakıyor ama şansı yok. Bulunduğu yerde bir dönem daha durup başarılı olmaya çalışmalı.

Sabah ve akşam saatlerinde trafikte sıkışıklıklar yaşanıyor. Özellikle ana arterlerde trafik polisleri görev alıp akışı hızlandırmalıdırlar. Gerçekten de ana arterlerde trafik polisleri gören var mı? Çok çalışkan bir trafik müdürü var, sürekli denetimde ama trafik polisleri nerede merak ediyoruz.

İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk göreve başladığı gün gibi aynı heyecan ve duyarlılıkla çalışıyor. Okulların önlerinde ve çevrelerinde aldığı görülen, görülmeyen tüm tedbirler nedeniyle tüm veliler şükran duymalı. Ey veliler, anneler, babalar, çocuklarımıza biz sahip çıkalım polisimiz zaten sahipleniyor.

Mutlu haftalar…

 

MIŞ... MUŞ…

___Bir partinin yönetim kurulunda önemli görevi olan avukatın davalara girmediği konuşuluyormuş.

___Kay TV, Erciyes TV ve Kay Radyo’da ortak yayınlanan Kayseri’de Gün Başlıyor programında yurt konusu konuşulurken sorumlu Gençlik Spor İl Müdürü yerine ilçe başkanının yayına bağlanıp açıklama yapması velileri memnun ederken aynı zamanda sorumluların geri durması bir hayli yadırganmış.