VELİ ALTINKAYA


ÖRGÜT DAVASINA GİZLİLİK KARARI

ÖRGÜT DAVASINA GİZLİLİK KARARI


Gözaltına alınanlar  ağırlıklı olarak ekmek, yemek  vs işlerle uğraşanlar ve bazı kamu görevlileri ile  bu organizasyon içinde ‘Korkutma, tehdit” yolu ile fiilen bulunanlardan oluşuyor.
Sorguları tamamlanan 33 kişiden 5’i serbest bırakılmış, 28 kişi ise geç saatlere kadar süren ifade ve yargılama sonucunda tutuklanmıştı.
Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine  mahkeme kararıyla dosyaya gizlilik  konulmuş... Şuanda dosya münderacatına tutukluların vekilleri dahi ulaşamıyor. Soruşturma savcısının iddianamesini tamamlaması ve şüpheliler hakkındaki talepleri ile birlikte dosyadaki gizlilik kararı da kalkacak...
Süreç devam ettiği ve gizlilik kararı da bulunduğu için isim veya detay aktarmamız kanunen doğru olmaz; ama, dosyada var olduğu söylenen sahte evraklarla devredilmiş bir tapu işlemi varki evlere şenlik. Operasyonun bir ayağının da bu olayın ortaya çıkması ve tapu iptali üzerine açılan davadan hareketle başlatılmış.
Ekmek ve yemekle ilgili konular ise daha garip. Elbette yargı en doğru kararı verecektir, ancak bu süreçte kurunun yanında yaşın da yanması muhtemel..

KASKİ ARITKAYI DEVRALACAK MI?
Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi uzunca bir çalışma sonucunda  geçici çalışma belgesi ile faaliyete başlamış.
 Geçtiğimiz yıl bir sohbetimizde OSB Başkanı Sayın Hasyüncü, tesisi KASKİ’ye devretmek istediklerini söylemişti. Sanıyorum bu yönde Hasyüncü ile Başkan Özhaseki arasında da bir görüşme yapıldı.
Geçici çalışma ile birlikte devir şartlarının yeniden gündeme gelmesi muhtemel. KASKİ’nin ana arıtma tesisinin yapıldığı tarihte OSB bütçesinden 5 milyon  DM para ödenmişti. Bu para, geçen sürede KASKİ’nin OSB’ye  verdiği hizmet  ve yeni tesisin işletilme şartları masaya yatırılarak bir formül üzerinde anlaşılacak.
OSB, arıtma tesisini devrederse bana göre akıllılık etmiş olur... Bu tesis OSB tarafından işlense bile yine KASKİ ile bazı anlaşmaların yapılması gerekiyor. Personel masrafı, diğer çalışmalar daha maliyetli olacaktır. 22.5 milyon lira harcanarak yapılan bu tesisin en az 15 yıl süreyle Bölge’nin ihtiyacını  kar şılaması bekleniyor. Belki de daha fazla.Yılbaşından bu yana faaliyetini sürdüren tesise  günlük 25 bin m3 su geliyormuş.Tesisle OSB ve KASKİ ana kollektörü arasındaki her türlü bağlantı da sağlanmış.

Mış… Miş… Muş…
00- Meydan projesi Başkan Özhaseki’nin kafasında son halini alıyormuş.
00- Başkan Özhaseki CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu “Korkaklıkla” suçlamış.
00-  Kayseri’deki son  örgüt operasyonunda mahkeme  dosyaya gizlilik kararı koymuş.
00- AK Parti AR-GE Başkanı Süleyman Soylu’da Erciyes Projesine hayran kalmış.
00- Kayseri Forum inşaatını tamamlayan ve yeni hastane kampüsü işini de yapacak olan YDL İnşaat’ın İstanbul’da yaşayan Kayserili bir danışmanı varmış.
00- Seçimlerin ertelenmesine rağmen, KAYSO ve KTB listelerinde  bir değişiklik olmayacakmış.
SOYLU NE DÜŞÜNÜYORDUR?
     Dün Kayseri’de bir dizi incelemede bulunan ve partisinin Siyaset Akademisi’ nin kapanışında konuşan  AK Parti AR-GE Başkanı Süleyman Soylu Kayseri’de iken hangi duyguları taşıdı acaba?. Bu soruyu şu cihetle soruyorum. Önceki patronum Mustafa Eraslan, Soylu’ nun genel başkanlık yarışına çıktığı dönem ve genel başkanlığında DYP’de aktif ve etkin bir görevdeydi. İlk dönemde birbirlerine muhaliflerdi. DYP kongresini birlikte kazandılar, GİK’te beraber çalışırken de aralarında ara ara sıkıntı oldu. Soylu o tarihte Kayseri ve etki sahasıyla epeyce uğraşmıştı. Şimdi halinden muhtemelki memnundur.