VELİ ALTINKAYA


ONLARA MİNNETTARIZ

ONLARA MİNNETTARIZ


Hayat devam ediyor. Hayat, Bünyan Elbaşı’nda ve Sarız Büyük Söbeçimen’de de devam ediyor. Ama acıyla, hüzünle devam ediyor...

İbrahim Çelik ve Onur Karasungur dün  toprakla buluştu... Ne acıki şehitlerimizin hemen hemen tamamı Anadolu’nun gariban insanlarının çocukları... Bizimkiler de öyle... Kırmızı tuğlalı, daha pencere çerçeveleri dahi takılmamış evlerde oturuyorlar.

Öyle ya varlıklı insanların çocukları gidecek değilya terör bölgesine...

Çocuklarımız doğrudan terörün hedefi olmasalarda, terörle mücadeleye giderken aramızdan ayrıldılar. Özel eğitimli bu yavrularımız, şehit olacaklarını bilseler eminim onlarca teröristin canını almadan can vermezlerdi...

Ruhları şad olsun.

 Bu vatan, bu millet onlara minnettardır. Devlete ve millete düşen onların bize emaneti olan ebeveynleri ile kardeşlerini yalnız bırakmamak, her vesile ile onların emrinde olduğumuzu hissettirmektir.

VEKİLLERİN ADIYLA DOLANDIRICILIK YAPMAK

İktidar partisi milletvekillerinin adını kullanan, ya da danışmanı olduğunu söyleyen biri bayan bazı isimlerin resmen dolandırıcılık yaptıklarını duydum. Konuyu vekillerimizden biriyle de telefonla konuştum.

Vekillerin adını kullanarak insanların duygularını istismar edenler daha çokta iş bulma, ya da tayin gerekcesi ile para topluyorlar. Sanıyorum Kayseri Emniyeti’ne de bu noktada intikal etmiş şikayetler var.

Tabi vatandaşlarımızın bu köşeyi okuyarak  kötü niyetli insanların bu istismarına karşı tedbirli olmalarını beklemiyorum.Tüm Türkiye’nin duyduğu bir dolandırıcık metodu var. Hani polis ya da savcı adayla orta yerde telsiz sesi filan çıkartarak insanları arayan ve banka hesaplarına para yatırılmasını isteyerek dolandırıcılık yapanlar...

Bu metodla dolandırıcılık yapıldığını duymayan kalmadı. Buna rağmen koca koca insanlar hala aynı yolla dolandırılıyor.

O cihetle milletvekillerimizin adını kullanarak “Çocuğuna iş bulacağım, tayinini yaptıracağım vs” diye para isteyenlere hemşehrilerimiz kesinlikle inanmasınlar. Hiçbir milletvekili veya danışmanı birine iş bulacaksa, ya da tayinini yaptıracaksa kesinlikle bu işi para karşılığı yapmaz.

Bu gibi taleplerle karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın mutlaka emniyete haber vermeleri, değilse AK Parti İl Teşkilatını bilgilendirmeleri, bunu da yapamıyorlarsa mutlaka adı kullanılan milletvekilinin sekreterini arayarak bilgi  vermeleri doğru olur...

Maalesef zaman zaman sayın bakanda dahil iktidar partisi milletvekillerinin tamamının adı bir şekilde kullanılarak bu tür dolandırıcılıklar oluyor.Vatandaşlarımızın bu noktada daha duyarlı davranması gerekir.

 

MHP’DE MYK HESAB TUTMAYANLAR

MHP kongresi ile ilgili geçtiğimiz gün genel bir değerlendirme yapmıştım. Yerele değinmedim. Daha doğrusu MYK ile ilgili ayrıntılı yorum yapmadım.

Önceki yazıda Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun, eski il başkanı Süleyman Korkmaz’ın isimlerini vererek MYK hesaplarının tutmadığını söylemiştim. İsim vermeden bazı kişilerin de MYK beklentisi içinde olduklarını, ancak, “karınlarının doymadığı yerde açlıklarını belli etmeme” siyaseti izlediklerini ifade etmiştim.

 Milletvekilimiz Yusuf Halaçoğlu iyi bir bilim adamı, dolu dolu bir tarihçi... Ama, Hoca sanki siyasete alışamadı, ısınamadı... Kurban Bayramı arefesinde partiyi ziyaret ettiği zaman MYK’de yer alacağını söylemiş. Hatta kongre salonunda otururken yanına gelenlere de MYK listesinde olduğunu ifade etmiş.

Sanıyorum, teşkilatla olan sıkıntıları ve Bahçeli’deki başkaca bilgiler nedeniyle  Hoca istemesine rağmen MYK’ya giremedi.

Milletvekilinin böyle bir beklentisinin olması doğal... Ama, eski il başkanı Süleyman Korkmaz hangi akla hizmet böyle bir girişimde bulundu şaşırdım. Kayseri İl Başkanı ve tişkilatı ile  ilişkisi malum... Daha önce kardeşini MYK yedek üyeliğine sokan Süleyman Bey belliki kerametin  o tarihte işgal ettiği koltukta olduğunu anlamamış.

Beraber çalıştığı Yozgatlı bir kardeşimizin Şefkat Çetin’e yönelik taahhütleri üzerine ve Şefkat Bey’in adı kullanılarak 4-5 il başkanı ile temasa geçilmiş ve  bazılarından da  MYK için imza alınmış. Bu girişim üzerine Kayseri yöneticileri önce Şefkat Bey’le görüşüyor, sonra O’nun bu iş ilgisi olmadığını öğrenince de imza veren il başkanları ile  birazda sert bir görüşme yapılıyor. MYK,  MHP’de herşey demek değil. Bunun böyle olmadığını geçmişte  gördük. Gelin görünki insanlar bunu anlayabilse...

Mış… Miş… Muş…

00- Kayseri, helikopter kazasında kaybettiği iki şehidini de gözyaşları ile toprağa vermiş.

00- Vali Şerif Yılmaz’a ziyaretler hala sürüyormuş.

00- TOBB’un Kayseri’ye yaptıracağı fen lisesinin protokolü bugün Ankara’da imzalanacakmış.

00- Şehrin içinden Kızılırmak’ın suyu değil, yeraltı suyu geçecekmiş.

00-  Milli eğitim müdürlüğüne Hacılarlı bir  ismin getirilmesi bekleniyormuş.

00- Mobilyakent tamamlanınca Kayseri önemli bir merkeze daha kavuşacakmış.

00- Vali Başkanlığında Ankara’ya giden heyet TBMM’ ye uğrayıp Köşk’e de çıkacakmış.

 

 

ANKARA’DA BİR HEYET

Kayseri’den bir heyet Ankara ya gitti... Sayın Vali başkanlığındaki bu heyet sabah 10.00’da TOBB’da anlamlı bir protokol imzalayacak. Bu phrotokolle TOBB Kayseri’de bir fen lisesi yaptıracak. Hemşehrimiz Rifat Hisarcıklıoğlu bu toprakların yetiştirdiği önemli değerlerden biri. Görevi mayısta bitiyor, inşallah ondan önce TOBB’un Kayseri’ye bir fakültesinin kurulması talimatını da verir. Sanki fakülte işi yattı, biz fen lisesi ile idarece edecek gibiyiz. Heyet Ankara’ya gitmişken hem Meclis’i ziyaret edip milletvekilleri ile görüşecek, hem de Köşk’de Beyfendi’yi ziyaret edecekler. Sayın Vali ve heyet üyelerinin hem Meclis, hemde Köşk ziyaretinde ilimizin bazı sorunlarını yazılı ve sözlü olarak dile getirecekleri muhakkak... Gazeteci meslektaşlarımızın bir bölümü de  heyetin Ankara programını takip ediyor. Ayrıntıları meslektaşlarımız dönünce sizlerle paylaşırız...