MUSTAFA GÜRBÜZ


ÖLÜMÜNE FUTBOL OYNANACAK!

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Futbolda hayatın yeniden normale dönmesi için alınan kararlara tepkiler her ne kadar artarak devam etse de, bu konuda işin sorumluluğunu üstlenen Federasyon ve yandaşlarından pek bir ses çıkmayacak gibi görünüyor. Her ne kadar yapılan testlerde virüs bulaşmış olan sporcu veya çalışan olsa da, yine de yetkililerin geri adım atacaklarını düşünmüyorum. Hani bir söz varya, ‘Ölümüne oynayacağız’ diye, işte bu söz gerçeği yansıtan bir durumla karşımızda yer alıyor. Ne yazık ki bu durumu sakin bir şekilde burada ifade etmeye çalışıyorum ama bu konuda içimde fırtınalar kopuyor. Bir sıkıntı olduğunda nasıl bir sorumluluk alınacağı sorusu da aklıma gelse de çözüm bulamıyorum.  Ligin en gedikli takımlarından Fenerbahçe’de çalışanlarla ilgili bir sorun şimdiden gündeme gelince Federasyon’un yanıtlaması için bazı sorular yöneltildi. Bu 4 madde içinde özellikle bir soru var ki,  ‘Virüs bulaştığında o takım ne olacak?’ bakalım Federasyon yönetimi bunu nasıl cevaplayacak.

Hani zorla bir işleri yürütmeye çalışıyoruz. Futbolda oynama serbestisi varsa diğer spor branşları için de aynı durum geçerlidir. Onlar da oynamak isteyeceklerdir. Kaldı ki bir de yabancı veya yerli oyuncular virüs tehdidi yüzünden oynamak istemez ve zorla onları oynatırsak, bu işin hukuki çerçevesi nasıl olacak?

Tüm bu soruları görmezden gelmeye ve geri adım atmamaya gayret ediyoruz. Bu işi yapacağız diyen Federasyon umarım kötü sonuçlarla karşı karşıya kalıp futbolumuzu içinden çıkılmaz bir kaos içine itmez…