VELİ ALTINKAYA


ÖĞRENCİLER VE ÇELİK BAŞKAN

ÖĞRENCİLER VE ÇELİK BAŞKAN


Uçağa ilk kez 37 yaşında bindim, bir beş yıldızlı otelin kapısından da ilk kez 27 yaşında girdim.

 Milli Eğitim Müdürümüz de bu yazıya konu olan toplantıda “Bizler 30’lu yaşlarda ancak yurtdışına çıkabildik” diyerek yukarıdaki tespitimizi teyid ediyor.

Dünkü gençler (bizler) şanssızdık. Türkiye, siyasi ve ekonomik manada sıkıntılıydı. Ailelerin ekonomik imkanları daha zordu. Ekonomileri iyi olanların dahi, sosyal hayatları diğerlerine kıyasla çok farklı değildi. Dünün  öğrencileri çok zor şartta okudu. Kolejlisi, yurtdışına gidebileni çok azdı.

Dünü bırakıp gelelim bugüne...

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, seçim öncesi vaadlerini bir bir hayata geçiriyor. Çelik’in öğrenci ve gençlere yönelik projeleri seçim sürecinde epeyce merak uyandırmıştı.

Bakan Yıldız  Çelik’in ilkokul öğrencilerine dağıtacağı “eğitim setini” örnek olarak almış ve Başbakan’a bile göstermişti.

Şimdi okul birincileri ile sınavlarda dereceye giren öğrencileri Almanya, Fransa ve İtalya’ da bilim müzelerine götürüyor. Ne kadar güzel. O öğrencilerin ufku,vizyonu her manada gelişecek. Diğer öğrenciler için, bu teşvik edici olacak.Yurtdışında bilim müzelerini ve o ülke-şehirlerin gelişmişliğini gören öğrenciler dönüşte bunu arkadaşlarına aktaracak ve sınıflarımızda müthiş bir yarış başlayacaktır şüphesiz.

 Sayın Başkanı bu anlamlı projesi dolayısıyla tebrik ediyorum. Çelik Başkan, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz’ın da katıldığı projenin hayata geçirilişi ile ilgili programda bakın neler demiş.:

"Kocasinan Belediyesi yapılmamış olanı, farklılık arz eden işleri yapmayı prensip edinmiştir. Bu kapsamda yurt dışı bilim müzeleri gezisini önemsiyorum. Seçimler öncesinde bir çok vaatte bulunmuştuk. Bunlar içerisinde en önemli olanı ise gençlerimiz için yapacağımız çalışmalardı. Elbette marifet iltifata tabidir. Bu gençlerimiz yıllarca çalışıp sınavları kazandı ve derece elde ederek iltifatı da hak etti. Bunun için biz de başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek istedik. Bizim eğitim yatırımlarımız içinde ilkokul öğrencilerinin kırtasiye giderleri ve Kocasinan Meslek Akademisi gibi çalışmaları da yavaş yavaş hayata geçireceğiz. Bizler bu gençlerimizi üniversite hayatına başlamadan yurt dışı gezilerine götürür ve bilimi kaynağında gösterirsek öğrenim hayatlarında vizyon sahibi olmalarına katkı sağlamış olacağız. Gençlerin hoşça vakit geçirebilecekleri 5 günü kapsayan dolu dolu bir planlama yaptık. Başarılı öğrencilerimize müzelerde bilgi yüklerken bir taraftan da botanik ve hayvanat bahçesi gibi farklı mekanlarda dinlenmelerini sağlayacağız. Velilerimizi hiçbir masrafa sokmayacağız. Öğrencilerimizin bütün masraflarını biz karşılıyoruz. Öğrencilerimiz çalışarak kazanıp bu ödülü hak etti. Eminim ki bu gençlerimiz döndükten sonra hayata çok daha farklı bakacak, kendilerine güvenen vizyon sahibi birey olacak. Bilim müzelerinin kendilerine çok şey kattığını yaşayarak görecek. Umuyorum bu uygulama gelecek yıllarda öğrencilerimiz arasında bir yarışa dönüşerek başarı oranının yükselmesine katkı sağlayacak."

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da  katıldığı programda “Çelik Başkan” a teşekkürlerini şu cümlelerle aktarıyor:

"Bir eğitimci olarak çok değerli belediye başkanımızdan bu kalitede yorum duymak hakikaten eğitim açısından bizi heyecanlandırdı. Seçim döneminde yapacağınız yatırımlara yönelik açıklamalarınızı takip ettiğimizde, yarısının eğitim projeleri olduğunu görünce de sevindik. Ayağınızın tozuyla bu projeyi gerçekleştiriyor olmanız da bizlere ayrı bir heyecan kattı. Eğitim camiasına bu heyecanı kazandırmanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bizler 30’lu yaşlarda ancak yurtdışına çıkabilmiştik. Çocuklarımızın bu yaşta bu imkana kavuşmaları heyecan verici bir durum. Bu çocuklarımız Kayserimizin geleceğine vizyon katacak, yapacakları çalışmalarla bizlere yön verecek. Onların dünyasında böyle bir algının, bakış açısı ve zenginliğin oluşması bence yapılabilecek en büyük hizmettir. Bu memleketin insanları olarak uzun vadede bu tür projelerin hepsinin yararını göreceğimizi düşünüyorum.  Böylesi değerlere bu hizmeti yapıyor olmaktan eğitim camiası olarak son derece onurluyuz..."

 Programa katılan öğrenci ve veliler de ; "Gerçekten inanamıyoruz, şoktayız.  Projeyi duymuştuk ama gerçek olacağını düşünmemiştik. Avrupa`da bilim müzesine gitmek bizim için hayaldi Başkan Çelik`le gerçek oldu." demişler.

 Daha sonra öğrencilerin beş günlük gezilerinin konsepti hakkında bir sunum yapılmış...

Haydi Kocasinan’ın öğrencileri... Başarınıza başarı katın, seneye siz gidin Avrupa’nın bilim müzelerine...

Zamanla bu güzel uygulama, ister istemez diğer belediyelerimize de örnek olacaktır...

Tebrikler “Çelik Başkan.”