MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR’DA MORALLER YÜKSEK…

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’un ligde oynadığı Rize maçı aslında bir prova niteliğindeydi. Futbolcuların teknik heyette yaşanan değişimden sonra nasıl bir oyun ortaya koyacakları konusunda kafalarda soru işaretleri vardı. Ortaya konan futbol ve futbolcuların saha içindeki birbirleriyle kenetlenmişlik halleri görülmeye değerdi. Saha içinde en azından arkadaşının boşalttığı yeri doldurmaya çalışan ve iki kişilik efor sarf eden futbolcuların özverili oynayışlarına hasret kalmışız dersem yanlış anlaşılmasın. Gerçekten tekmeye kafa koyan dediğimiz türden bir mücadele vardı. Çok eleştirilen isimlerden tutun da genç oyunculara kadar tüm takım galibiyet adına önemli bir başarı örneği ortaya koydular.

Alınan bu sonuç bizi gevşetmemelidir. Çünkü rakiplerimizden Ankaragücü’nün ligde önemli takımlardan Galatasaray karşısında aldığı galibiyetten sonra işin ne kadar ciddi olduğu, bir kez daha ortaya konmuş oldu. Rakiplerimizle oynayacağımız maçlar olsa da alacağımız sonuçların ne denli önemli olduğunu ve ligde kalabilmek için en azından 42-44 puana ihtiyacımız olduğumuzu daha önceki yorumlarımda belirtmiştim. İşte bu baraj belki de birkaç puan daha yukarı doğru tırmanabilir. Hele hele ligde fırtına gibi esen Hatay ile bu hafta sonunda deplasmanda maç yapacak olsak da, rakibin ne kadar güçlü oyuncuları olsa da, bence bu inanmış oyuncu grubu oynayacağı her maçın üstesinden gelebilir.

Rize maçı sonrasında kulüp tesislerinde sosyal medya hesaplarından izlediğim görüntülere bakınca, moral ve motivasyonun ne kadar fazla olduğunu görebildim. En azından bu motivasyonu sezon sonuna kadar sürdürmeli ve galibiyetlere devam etmeliyiz.