VELİ ALTINKAYA


ODA SEÇİMLERİ BİR AY ERTELENEBİLİR

ODA SEÇİMLERİ BİR AY ERTELENEBİLİR


Bu sıkıntılardan olsa gerek, TOBB Gümrük ve Ticaret Bakanlığı aracılığı ile Bakanlar Kurulu’na başvurarak seçimlerin bir ay süreyle ertelenmesini istemiş.
Bu satırları yazdığımız dakikada Bakanlar Kurulu toplantı halindeydi. Erteleme kararı çıkar mı çıkmazmı bilemiyorum.Ama bir aylık erteleme kararı halinde önceden ilgili seçim kurullarından  gün almış olan odalar ne yapacak?..
O zaman bu odaların Bakanlar Kurulu’nun kararını gerekçe göstererek Seçim Kurullarına ye- niden başvurmaları gerekebilir. Bu durumda erteleme gerekçesi  gruplarda yaşanan sıkıntılarla ilgili ise,  bu sürede TOBB  aceba listeleri yeniden mi, nasıl şekildirecek, itirazlar bazında mı ele alacak, yoksa bütün listelerin yeniden değerlendirmesini mi yapacak hep birlikte göreceğiz.
Bir aylık erteme şayet olursa Kayseri’yi uzun boylu etkileyeceğini sanmam. Şuana kadar  KTO’da “Başkan adayıyım” diyen iki isim var. Mahmut Hiçyılmaz ve Nuh Mehmet Delikan. Hüseyin Tekin’in de yarın adaylığını resmen açıklaması bekleniyor. Böyle bir durumda KTO’da seçimler şubatta yapılmaz da martta yapılır. 41 gruptan kaçında itiraz var, bu itirazlar TOBB tarafından nasıl değerlendirilir ve o grupları etkileyecek bir sonuç çıkar mı hep birlikte göreceğiz.
KAYSO’da gruplar açısından bakıldığında uzun boylu bir sıkıntının olmadığı görülüyor. Bakanlar Kurulu’nun şubatta seçimin yapılmaması yolunda bir kararı olmaması halinde ben bu odamızda yine 16 Şubatta sandığa gidileceği kanaatindeyim. Belki Ticaret Borsası’nda da bazı gruplar için itirazlar yapılabilir...
Özellikle KTO’da saflar epeyce netleşmişti. Bakanlar Kurulu’nun bir aylıkta olsa vereceği  erteleme kararı KTO’da bazı isimlere zaman da kazandırabilir.
 Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin KTO’nun bugün 14.30’da yapılacak olan  meclis toplantısına katılarak bir konuşma yapacağını öğrendim... Başkan Özhaseki de KTO’nun bir meslek örgütü olarak önemini çok iyi biliyor... Sanıyorum birlik beraberlik mesajları verecektir Başkan Özhaseki... Şehrin valilik, belediyeler, meslek örgütleri ile birlikte ve uyum içerisinde yönetilmesine vurgu yapacaktır.

Mış… Miş… Muş…
00- AK Parti Kadın Kolları engelli ve özürlü vatandaşlarımıza aldığı 11 akülü araçla örnek olmuş.
00- TOBB, bağlı odalarda seçimlerin bir ay daha uzatlaması için bakanlar Kurulu’na resmen başvurmuş.
00- Hüseyin Tekin KTO için yarın adaylığını resmen açıklayacakmış.
00- KAYSO  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak’ın  oğlunun haftasonu yapılan nişan törenine  protokol mensuplarından kimlerin katılıp, kimlerin katılmadığı merak ediliyormuş.
00-  Şehrimizdeki D.Ü.M.’ler hergün yeni bir senaryoyu uygulamaya koyuyormuş.
00- Son operasyonla tutuklanan isimler bir üst mahkemeye itirazda bulunmuş.

AK PARTİLİ KADINLAR
AK parti Kadın Kolları Başkanı ve üyelerini tabrik ediyorum. Haftasonu Erciyes’te anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmışlar. Verdikleri kahvaltıya katılan isimlere yanılmıyorsam 30 liraya davetiye satmışlar, buradan elde ettikleri gelirle de özürlü ve engelli vatandaşlarımıza akülü araç alacaklarmış. Yüzden fazla vatandaşımız  bu  çerçevede özürlü aracına sahip olacak... Bir hemşehrimin ERÜ Hastanesinden aldığı raporla Valiliğe başvurduğunu ve altı aydır böyle bir araç beklediğini biliyorum. Hala da aracını alamadı. Valiliğin, devletin yapamadığını bir partinin kadın kolları yapıyor. Helal olsun.