VELİ ALTINKAYA


ODA SEÇİMLERİ

ODA SEÇİMLERİ


 KTO Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu’da son meclis toplantısında Oda’yı şeffaf- demokratik bir ortamda seçime götürmek için ne gerekiyorsa yapacağını söylemişti.

 Sanıyorum mevcut yönetim kurulu  bu cihetle bir yol haritası hazırlayacak. Katılımın mümkün olduğunca üst düzeyde gerçekleşmesi adına  gereken yapılacak. Hatta öyle zannediyorumki üyeler  verilecek ilanlarla uyarılacak...

Peki adaylık durumu ne?

 Dün iki gazetemizde konu manşetti. K. Gündem KTO’da seçim heyacanın başladığını manşetten duyururken E-Haber Gazetesi ise “Küçükağa” lakaplı Nuh Mehmet Delikan’ın başkanlığa aday olabileceği yorumunu manşetine taşımış, ayrıca üç isminde adaylık kulisi içinde olduğunu aktarmış.

 KTO’da kazan aylar öncesinde daha fokur fokur kaynıyordu... Yaklaşık 20 gündür ocakta bulunan kazanın altına, sadece odun atılmıyor. Ama kazan ocakta... Bir-iki odunla birlikte ateşin harareti artabilir.

GESİAD-MÜSİAD cephesinin bir süredir ortak bir liste, hatta mevcut meclis üyeleri içinden bazı isimlerin de dahil olduğu bir liste çalışması yaptığını biliyorum. Bu yönde son iki ayda bir kaç toplantı yapıldı.

 Mevcut Başkan Asaf Mehmetbeyoğlu daha önce yaptığımız görüşmelerde adaylık arzusunu alenen deklare etmişti. Sanıyorum bu arzusunu hala koruyor. Ancak Oda’nın meclis ve yönetim kademesinde bulunupta farklı hesaplar içinde olanların sayısı hiçde az değil... Mevcut idare açısından bakıldığı zaman bu en önemli konu...

Tabi olayın birde Ankara boyutu var. TOBB boyutu değil, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu boyutu... Orada “demoklesin kılıcı gibi” bekletilen iki dosya var... Bir, bu dosyanın münderecatı bazı çevreler tarafından bilinmekle birlikte detaylarını herkes merak ediyor. İki, dosya şuanda durağan halde, aceba ne zaman hareketlenir, bu sorular cevapsız... Bu belirsizlikte herkesten çok idaredekilerin kafasını karıştırıyor. Karşı tarafta bu belirsizliği çok iyi kullanıyor.

  KTO kadar olmasada Ticaret Borsası’nda da kısmi bir hareketlilik var. En sakini ise KAYSO... Üç odamızda Kayseri’nin güzide kuruluşları. Herkesin buraya adaylık hakkı var. Ama, lütfen bu seçim sürecini çirkinleştirmeden götürelim.

Mış… Miş… Muş…

00- Pazarda  esnafın derdini dinlemek isteyen CHP’lilerle pazarcı esnafı  arasında “Siz herşeye muhalifsiniz” tartışması çıkmış.

00- Başkan Özhaseki’nin kazandığı üç net davaya rağmen, Kılıçdaroğlu ve yandaşları bu kararların temyizde olduğunu gerekçe gösterip inkar yoluna gidiyormuş.

00- Kayseri’nin ünlü bir idarecisi daha önce Kamu Etik Kurulu’nca Taşıt Kanuna muhalefetten “uyarı” cezası almış.

00- KCETAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy Şirket’te yeni bir yapılanmaya gidiyormuş.

MHP İl Başkanı Mete Eke bazı taşra ilçelerinde belediye başkan adaylarını  genel olarak belirlemiş.

CHP KURMAYLARININ GÖRMEK İSTEMEDİĞİ GERÇEK

      Özhaseki’nin açtığı davalarda Kılıçdaroğlu 78 bin lira liraya mahkum oldu... Bu rakamın içinde Kart’ın, Tarınç tarafından mahkum edildiği 5 bin lira ile, yine Özhaseki’ nin 10 bin liraya mahkum ettirdiği Kulkuloğlu’nun rakamları yok... Başkan Özhaseki üç davayı kazandı ve ilk davadan aldığı 20 bin lirayı  sucuğa peşinat olarak verdi. Kalan 58 bin liranın üzerinde  90 günlük “tehiri icra” kararı var. Temyizde diyorlar. Kendileri   yargının iki defa hükme bağladığı kararı görmezden geliyor, bu da yetmiyor hala devam eden davayı bile ballandıra ballandıra anlatıyor, ancak yerel mahkemenin karara bağladığı bu konuyu görmezden geliyor.