VELİ ALTINKAYA


O SUCUK PARALARINI GÖRDÜM

O SUCUK PARALARINI GÖRDÜM


Üç hafta önce Kayseri’deki televizyonlar olarak Başkan Özhaseki ile makamında bir program yapmıştık.

   Programın bir bölümünde “Sayın Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekilleri aleyhine açılan davalar ne oldu?” diye sordum Başkan’a...

O soruya hatırladığım kadarı ile mealen şu cevabı vermişti:

“Maalesef yargının karara bağladığı bir konuyu Kılıçdaroğlu Türkiye gündemine taşıdı. Üç savcı aylarca konuyu titiz bir şekilde araştırdı ve belki de Türk hukuk tarihinde bir ilk olarak aynı konuyla ilgili 2.kez yargı karar verdi. Aslında bu CHP Lideri ve kılavuzlarına bir tokattı. Sonrasında onlarca tazminat davası açtık. Ama ben bu konu hakkında fazlaca konuşmak istemiyorum. Daha dün Kulkuloğlu ve Sözcü Gazetesi aleyhine açılmış bir dava daha kazandık. Arkadaşlar tazminat parasını getirdi. Para masamın üzerinde.”

Soruyu sormadan önce dava süreci ile ilgili herhangi bir bilgim yoktu. Başkan Özhaseki belki de; “Veli bizimkilerden herhalde gerekli bilgiyi almış” filan diye de düşünmüş olabilir.

  Programın reklam arasında Başkan Özhaseki masaya doğru yönelerek bana seslendi. Diğer meslektaşlarımdan da galiba biri veya ikisi de vardı. Başkan masanın üzerinde bulunan bir dosyayı açtı, dosyadaki mahkeme kararı ile ince uzun bir zarf içerisine konulmuş paraları göstererek; “Bu daha bugün geldi. Sözcü Gazetesi’nden aldığımız tazminat paraları” dedi.

Haftasonu Talas’ta dağıtılan sucuk ekmeklerin parasıydı o...

GIDA DENETİMİ

   Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gayretli bir çalışma ortaya koyuyor.

   Gazetemizin dünkü nüshasında İl Müdürü Özkan Kayacan’ın bir açıklaması vardı.  Kayacak, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde yerel seçimlerin hemen arefesinde donda elma bahçeleri zarar gören 290 üreticiye 3 milyon 712 bin lira ödeme yapıldığını duyurdu.

   Cumartesi günkü gazetemizde ise Sayın Vali’nin gıda denetimleri ile ilgili bir açıklaması haber olarak yer almıştı. Vali Düzgün de o açıklamada yılın ilk 10 ayında  Tarım Müdürlüğü elemanlarınca 10 bin 205 denetimin gerçekleştirildiğini, bu denetimler sonrasında kurallara uymayan  179 işletmeye bir milyon 254 bin lira ceza kesildiğini ifade etmişti...

Denetlenen ve ceza tatbik edilen bu işyerleri gıda üreten veya satan işletmeler...

   Bakın on ayda denetime tabi tutulan işletmelerin sayısı 10 bin 205. Bu işletmelerden 996’sı ile ilgili “Alo 174 Gıda Hattı”na ihbar gelmiş. Bu ihbarın 895’i ciddi bulunarak hakkında işlem yapılmış. Kalan 9 bin 300 kadar denetim ise görevlilerin resen yaptıkları denetim...

   Bu gayretli çalışmalarından dolayı Özkan Kayacan ve ekibini kutluyorum.

    Sonuçta hepimiz gıda tüketiyoruz. İl Müdürlüğü elemanları cümlemizin huzur ve güven ortamında sağlıklı gıdalar tüketebilmesi için bu denetimleri yapıyor.

İnsan sağlığını hiçe sayarak şu veya bu şekilde sağlıksız ürün üreten ve satanlara yönelik bu denetimler daha artırılmalıdır. Bu denetimleri, her türlü baskıyı göze alarak, “vatandaşın sağlıklı ürün tüketmesi” adına yapan ve yaptıran görevlilere hepimizin destek olması lazım.

   Kayseri’nin adı niye sucuktaki olumsuz katkı maddesi ile duyulsun. Yine bu şehrin adını bir-iki peynir üreticisi ya da köylerimizden süt toplayanlar kirletsin...

  Buna asla izin vermemeliyiz. Bu yönde görevini ahlaklı bir şekilde yapan, İl Müdürü Özkan Kayacan ve ekibini de herkesin destek olması, takdir etmesi gerekir.

   Bu ürünleri imal eden işletmelerin sahip ve yöneticileri “Ölçü ve tartıda hile yapan bizden değildir” diyen Hz. Paygamber emrini bilmiyor mu? Bu emir sadece üreten-satan için değil, denetim görevini yapmayan ya da yaptırmak istemeyen için de geçerli.

Kim ki O Peygember’den olmamayı göze almışsa, emin olun iki cihanı da harap etmiştir.

 

00- Öğretmenler Günü’nde her telden farklı ses gelmiş.

 

00- Öğretmenlerin sorunları konusunda eğitim sendikaları da uzlaşamamış.

 

00- AK Parti ilçe kongrelerine Milletvekilleri Sadık Yakut, Yaşar Karayel ve Pelin Gündeş Bakır düzenli olarak katılırken, Mustafa Elitaş ve İsmail Tamer gözükmüyormuş.

 

00- AK Parti’de seçim sonrası istifa eden Sarız ve Sarıoğlan ilçe başkanları yeniden seçilmiş.

 

00- Ünlü bir bir işadamımız bir kamu bankasından yüklü kredi almak için arayıştaymış.

 

00-Ünlü müteahhit banka dışı kaynak (para) kullanmaya başlamış.

 

MELİKGAZİ

TÜRBESİ

Geçtiğimiz günlerde arayan bir hemşehrim Pınarbaşı’nın aynı adla anılan köyünde (mahallesinde) bulunan Melikgazi Türbesi’nin sıkıntılı olduğunu söyledi. Dün ajanslar Türbe’nin güvercin yuvasına dönüştüğü yazmış. Haberde Türbenin bakımsızlığından da dem vuruluyor... Bu Türbe ve o Türbe’de medfun isimler Anadolu tarihi açısından önemli. On yıl kadar önce Türbe’ye gitmiştim, ta o tarihlerde Türbe ve çevresindeki sıkıntılar gözüküyordu. Sanıyorum Türbe’nin sorumluluğu Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait. VGM, Pınarbaşı Belediyesi veya aynı adı taşıyan Melikgazi Belediyesi, olmadı Büyükşehir Belediyesi de Türbe’nin bakımını protokolle devralabilir. Yakışanı da Pınarbaşı’na düşer...