VELİ ALTINKAYA


O GENÇ ADAM...

Özhaseki Başkan Erciyes Kış Turizmi ve Kayak Merkezi projesini anlatırken şöyle bir tesbitini nakletmişti. Mealen aktarayım:


O GENÇ ADAM...

Özhaseki Başkan Erciyes Kış Turizmi ve Kayak Merkezi projesini anlatırken şöyle bir tesbitini nakletmişti. Mealen aktarayım:

“... Erkan Mumcu’nun Turizm Bakanlığı dönemiydi. Bakana Erciyes için düşündüğümüz projeyi anlatıp destek istiyorduk. Proje ile ilgili bilgilendirme yaptım. Tam da o esnada genç bir adam söz alarak, ‘Sayın Bakanım, Sayın Başkanım böyle bir kayak merkezi ve kış turizmi projesi olmaz’ dedi. Canım sıkıldı. Bakanın huzurunda tanımadığım bir genç çıkmış benim aylarca, yıllarca uğraşıp emek verdiğim çalışmayı çöpe atmamızı istiyordu.”

Haseki Başkan’ın bahsettiği bu genç adam Mehmet Eğlenceoğlu idi. Mehmet Eğlenceoğlu cumayı cumartesiye bağlayan gece geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetmiş. Dün de cenazesi toprağa verildi.

Allah rahmet eylesin...

Merhum’un Erciyes Projesi’nde fikri manada emeği çok...

Haseki Başkan’ın ağzından yukarıda naklettiğim diyalogdan sonra rahmetli, Başkan Özhaseki’ye yeni bir ufuk açmıştı. Başkan Özhaseki ve kurmayları defalarca Avrupa’nın en ünlü ve önemli kayak merkezlerine ziyarete gittiler. Hatta bir defasında benim de aralarında bulunduğum 30 kadar gazeteci, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Avusturya’nın önemli kayak merkezlerinden biri olan İnsburg’a gittik.

O programın danışmanlığını da rahmetli yapmıştı. Kayak kültürü olmayan biri olarak ifade edeyim ki, o gezi olmasaydı, orada edindiğim bilgiler olmasaydı, ben Erciyes projesine hep mesafeli bakardım.

Avusturya’nın 60 bin nüfuslu bir eyaleti olan İnsburg’un kayak turizminden yılda 20 milyar Avro’dan çok gelir elde etmesi ve Alpler’de gördügüm kış sporları ve kayak merkezi bana ‘Erciyes neden böyle olmasın?’ sorusunu sordurdu...

Erciyes, öyle bir kış sporları ve kayak merkezi olma yolunda ilerliyor.

Avusturya’nın Alberg bölgesinde doğan ve büyüyen rahmetli Mehmet Eğlenceoğlu, annesi ve babası o ülkede yaşamalarına rağmen, ‘baba ocağı’na gelmiş ve şehrimize Cenab-ı Allah’ın bir nimeti olan Erciyes Dağı’ndan nasıl faydalanabileceğimiz sorusuna cevap aramıştı...

Son olarak geçtiğimiz ocak ayında görmüştüm merhumu. İzmir’den gelen oğlum ve gelinimi kayak için Dağ’a çıkartmış ve Mehmet’e emanet etmiştim. “Ne var, ne yok Mehmetçiğim” dediğimde, ‘Abi iyi de, daha iyi olabilir. Dünle bugünü hiç mukayese etmeyelim. Çok mesafe kat ettik. Ama daha hızlı olmalıyız. Daha kararlı olmalıyız. Kaybedecek zamanımız yok’ mealinde bir sohbetimiz olmuştu.

Mehmet’in vefat haberini duyunca üzüldüm. Yakınlarına sabır diliyorum. Erciyes A.Ş. Başkanı Murad Cahid Cıngı ile de bir vesile ile telefonda konuştum, inanıyorum ki O’ nun bıraktığı bayrağı eşi hanımefendi ve iki kızı daha yukarıya, Erciyes’in şahikalarına dikmek için gayret gösterecektir.

Rabbım seni gittiğin yerde utandırmasın ‘Alberg Mehmet’... Yıllar sonra da olsa bir gün Erciyes Kayak ve Kış Sporları Merkezi’nin tarihi yazılırken, sen de hiç şüphesiz o sayfalarda yerini alacaksın.

 

VALİ GÜNAYDIN: OSB’Yİ KONTROL ALTINA ALDIK

Haftasonu kızımı evlendirdim. Allah cümlenin yavrusuna hayırlı mürüvvetler nasip etsin. Mutlu günümüzde çok sayıda dostumuzla birlikte Sayın Valimiz de bizi yalnız bırakmadı.

Sayın Valimizi karşılayıp uğurlarken ayak üstü de olsa sohbetimizin konusu doğal olarak Covid-19’du.

Vali Bey bir süre önce OSB’nin ciddi olarak sıkıntılı olduğunu söyledi. OSB’yi kontrol altına aldıklarını ifade etti. ‘Şimdilerde düğün salonu ve diğer toplu organizasyonların olduğu noktalarda sıkıntı var’ dedi. Cuma günü tüm düğün salonu işletmecilerini toplamış. Hepsine alınacak tedbirleri anlatıp, uyarılarda bulunmuş.

Ben de yaşadığım için söyleyeyim, istisnası vardır, ama emin olun düğün salonu işletmelerinin kahır ekseriyeti pandemi kurallarına uyuyor. Sıkıntı, salonlardan çok bizde. Yani insanda, masalarda oturma düzenini, dezenfaktanı, ateş ölçeleri vs. her türlü tedbiri alan düğün salonları insanların hepsinin başına birer görevli dikemez ki...

Bizim bu virüsün bulaşıcı ve tehlikeli olduğuna inanıp tedbirli olmamaz gerekir. Kendimiz, sevdiklerimiz ve topyekün geleceğimiz için maskeye, mesafeye dikkat etmemiz lazım.

Yeri gelmişken örtülü de olsa bir konuda ‘Büyüklerimizin’ dikkatini çekmek isterim. ‘Dilerim dere geçerken at değiştirilmez’… Kayseri virüsle mücadelede tam 5 aydır yoğun bir emek ortaya koyuyor. En çok çaba gösterenler de hiç şüphesiz sağlık çalışanları... En tepeden, en aşağıya kadar aşıyı bulup, virüsü kontrol altına alıncaya kadar bu insanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür edip destek vermeliyiz. Bunun için derim ki, ‘Dere geçerken at değiştirmeye’ kalkmayın.

 

KULİS BULVARI

KAYSERİSPOR İÇİN ZİRVE

Cumartesi 22:00 gibi iki saat süren bir Kayserispor zirvesi toplandı. Zirveye Vali Şehmus Günaydın, AK Partili eski bakanlar Mehmet Özhaseki ve Taner Yıldız, AK Partili bazı vekiller; MHP’li Vekil Baki Ersoy (Toplantıya Özhaseki ve Ersoy aynı arabada gitmiş), Başkan Büyükkılıç ve merkez ilçe belediye başkanları, Kayserispor Kulübü Başkanı Berna Gözbaşı ve Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin de katılmış. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda bu hafta topbaşı yapacak takımın durumu masaya yatırılmış. Şirketleşme konusu öncelikli olarak ele alınmış. Toplantıda konuşulanların detaylarını bilmiyoruz, ama öyle anlaşılıyor ki, yakında bir genel kurul yapılıp yönetimde revizyona gidilecek ve şirketleşme konusuda geçmişteki gibi değil, bu kez daha ciddi olarak değerlendirilecek. Kayserispor, bu şehrin en önemli markalarından, hepimiz sahip çıkmalıyız.

 

Mış… Miş… Muş…

00- Bir düğünden sonra Kayseri’nin büyükleri ‘Kayserispor için ne yapabiliriz?’ sorusunu masaya yatırmış.

00- MHP İl Başkanı Serkan Tok, haftasonu yapılacak ilçe kongresi öncesinde bugün 16 ilçe başkanı ile gövde gösterisi yapacakmış.

00- AK Parti, eylülde başlayacak ilçe kongreleri öncesi ‘kimin gidip, kimin kalacağını’ kararlaştırmış.

00-Virüsle mücadelede vatandaşın uyarıları dikkate almaması halinde yaptırımlar ağırlaştırılacakmış.

00-MHP’li Vekil Ersoy söz ve eylemleri ile yaygın medyada bir grubun gündemindeymiş.

00- Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ağustos sonunda ‘mali kongre’ yapacakmış.

00- Önemli bir soruşturma için Valilik’te görev yapan Kayserili Başmüfettişe anlatılanları merak edenler çoğalmış.