VELİ ALTINKAYA


O CÜMLEYİ SÖYLEMEDİNİZ DEĞİL Mİ SAYIN AYAN?

O CÜMLEYİ SÖYLEMEDİNİZ DEĞİL Mİ SAYIN AYAN?


CHP Genel Merkezi’nin kararı ile 17 ve 25 Aralık operasyonları parti  teşkilatlarınca  “17-25 Aralık Yolsuzluk ve Hırsızlıkla Mücadele Haftası”  kabul edilerek bir dizi etkinlik düzenlendi...

   Bu çerçevede CHP’liler de parti önünde ve Meydan’da açıklamalar yapmış. CHP il binasına müstafi dört eski bakanla ilgili asılan pankart, polisin mahkeme kararına dair uyarısı üzerine İl Başkanı Ayan’ın emri ile indirilmiş.. Ayan’ın o esnada yaptığı açıklama içerisinde bir cümle var... Şaşırdığım, kullanmasını asla kabul edemeyeceğim bir cümle... Muhabir arkadaşlarımızın kendi sesinden çözdüğüne göre Sayın Ayan güya demiş ki:

“O’nun Allah’ı gelse, feleği gelse bize güce yetmez.”

Sayın Ayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirebilirsiniz. Başbakan Davutoğlu’nu da, beni de pek ala eleştirebilirsiniz. Ama eleştiri sınırları çerçevesinde kalmak kaydıyla.

Bu açıklamayı yaparken yukarıdaki cümleyi kullanmışsanız, bu cümlenin sokaktaki vatandaş ve inanmış insan  için ne anlama geldiğini herhalde biliyorsunuz.

Böyle bir cümle inanılarak söylenmişse  kesinlikle küfürdür. İnsani değil, imani manada küfür... Ama ben sizi tanıyorum. Sizin bir mümin olduğunuzdan asla şüphem yok...Ya o cümleyi hiç kullanmadınız,(ki bu zayıf ihtimal) orta yerde bir yanlış anlama var, ya da boş bulunup o imani ve inkar kastı olmadan ağzınızdan çıktı o sözcükler...

Bunu kamuoyuna izah etmeniz gerek. Aksi takdirde partinizle ilgili sokakta 70-80 yıldır var olan algıyı (inanmışlığı) kuvvetlendirmiş olursunuz.

Özellikle yaşı 50’nin üzerinde olan seçmenin CHP ve din konusundaki tavrı malum...

Ben Sayın Ayan’ın o anki heyacanla o cümleyi sarfettiğine inanıyorum, inanmak istiyorum... Aksini düşünmek bile istemem...

Bakın Sayın Ayan o açıklamasında neler demiş.:

“...Biz görevimizi yaptık , tepkimizi gösterdik. Bu memleketin huzurlu bir memleket olması bizim öncelikli hedefimizdir. CHP olarak kolluk güçlerimizle, polisimizle, askerimizle, Valimiz`le, halkımızla çatışmak gibi bir derdimiz yok. Bizim hedefimiz bu memlekette çalıp çırpan namussuzlarla. Mahkeme kararı var, biliyorsunuz 22 ilde bu tür pankartlar açıldı. Dolayısıyla görüşmelerimizde pankartı açmak durumunda olduğumuzu protestomuz gereği olduğunu söyledik. Emniyetimiz de bize bu anlamda saygı gösterdi ancak, mahkeme kararı var, zabıt tutulmasın, sizi mahkeme kapılarında görmek istemiyoruz söylemleriyle bizi uyardılar. Yani biz biliyoruz görevlerini yaptılar! Biz mahkeme kapılarında her türlü pozisyona girmeye hazırız, mücadele etmeye de hazırız ancak Kayseri Emniyet teşkilatımızın ve Valiliğin sıkıntıya düşmesini istemiyoruz. İnşallah gelecekteki iktidarımızda da beraber çalışacağız. Dolayısıyla partili arkadaşlarımızın da olurunu alarak, bir kavgaya sebebiyet vermemek adına, kısırsız bir kavganın nedensiz bir pankart açtığı için 7 bin TL para cezasına çarptırılan kardeşlerimiz var. Bunlar bizim içimizi acıtıyor. İnanıyorum ki emniyet teşkilatı ve adliye de bu davalarda karar veren hakim de rahatsızdır bu durumdan! Tüm bunlar bizim yaralarımızdır...”

"Bu nedenle pankartımızı indireceğiz. Eylemimizi yaptık. Pankartı indirmekteki tek korkumuz, kaygımız değil, Tayyip umurumuzda bile değil! Onun Allah`ı gelse, (Tövbe haşaa) feleği gelse bize gücü yetmez! O çalmaya devam etsin, biz eylemimizi yaptık pankartımızı indireceğiz. Bunun bir tek nedeni kolluk gücümüze, iki arada bir derede kalan polisimizin rahat etmesi açısındandır. Bizlere gücü yetmez ancak Kayserimizin huzurlu bir şehir olması için herhangi bir çatışmaya meydan vermemek ve partili arkadaşlarımızın da yargısal anlamda bir sıkıntıya düşmemesi için ben hazırım her şeye ancak bu pankartları indireceğiz...”

 Sayın Ayan bu konuda  yapmak istediğiniz bir açıklama  olursa, aynen yayımlamaya hazırım.

00- AK Parti, ilçe kongrelerini tamamlamış.

00- MHP Melikgazi ve Kocasinan kongrelerinde mevcut başkanlar daha şanslıymış.

00- Enerji Bakanı Yıldız, haftasonu geldiği Kayseri’ de CHP’ye Şişli üzerinden yüklenmiş.

00- Raylı sistemin Anayurt hattının değişmesi yeni güzergahta oturanları memnun etmiş.

00-Başkan Özhaseki inşaatı hızla devam eden alt ve üst geçitleri iyi anlatmaları talimatını vermiş.

00-Sivas Caddesi’nde işyeri mühürlenen pasta, börek, çörek, tatlı ve ekmek imalatçısı torpil arıyormuş.

AK PARTİ’NİN KASASI

Bundan önceki  genel seçimlerde milletvekili aday adayları 7 bin 500 lira yatırıp makbuzuyla ilgili evrakları tamamlayarak  AK Parti’ye başvurmuştu. Geçtiğimiz günlerde bir çırpıda 45 aday adayının adını yazdım. Bu isimlerden hiçbiri bana ulaşıp da “Hayır ben aday değilim” demedi. Çok da sorup- araştırmadan yazdım 45 ismi... Aday adaylığı başvurusu başladığı zaman bu rakamın 70’i geçtiğini görürsünüz. Bu dönemde başvuru için kaç lira alınır bilemem. Belki de adaylık başına erkekler 10 bin, hanımlar 5 bin lira yatıracaktır. 70 kişinin 10 kadarının hanım olacağını varsayararsak, AK Parti kasasına  600-700 bin lira rahat girer. Ne kadarı burada kalır, ne kadarı Ankara’ya gider onu bilemem.