VELİ ALTINKAYA


MYK TOPLANTISININ ANLAMI

MYK TOPLANTISININ ANLAMI


MHP İl Başkanı Mete Eke’ nin Kocasinan kongresinde Partisinin MYK ve milletvekili toplantısmının bu haftasonu Kayseri’de yapılacağını açıklaması beni şaşırttı.

MHP Genel Başkanı  Bahçeli Merkez Yönetim Kurulu ve milletvekillerini genellikle Ankara’da topluyor. Nadiren Kızılcahamam veya Antalya gibi illerde bu toplantı yapılıyor. Yanılmıyorsam Kayseri’de bir ilk bu...

MHP’nin 75 kişilik MYK’sı genel kuruldan sonra en yetkili organ... Öyle zannediyorum ki Kayseri’deki toplantıda MHP MYK; genel seçim stratejilerini belirleyecek...Yoksa MHP MYK buraya mantı yemeye geliyor değil ya...

Kayseri açısından baktığımız zaman hem MYK, hem de Meclis grubunun burada toplanması anlamlı... Bunun bir anlamı daha var... Bahçeli, Kayseri’ye önem veriyor. Kayseri Teşkilatı’na  güveniyor...

Parti içindeki bazı muhalifler, 4 yılı aşkın süredir Eke’nin,  Liderine “kayıtsız şartsız sadakatle” sürdürdüğü hizmeti görmezden geliyorlar... Bahçeli MYK ve Meclis Grubunu Kayseri’de toplayarak, anlarlarsa önemli bir mesaj veriyor.

Bu mesajın ne anlama geldiğini yakında  herkes görür.

Bu arada daha önce bu sütunda ve TV yorumlarımda  MHP Kocasinan ve Melikgazi ilçe başkanlarının yeniden açık ara seçileceğini defalarca yazdım. Belki bu yorumlarımdan bazı çevreler rahatsız oldu. Her iki ilçe başkanına kongreden bir gün önce, bazı meslektaşlarıma ve partililere de bir kaç gün önce  “diğer adaylar azami 100 oy alır” demiştim. Nitekim  Melikgazi adayı 80, Kocasinan adayı ise  75 oy aldı...1 00’ü bile çok söylemişiz.

İl Başkanı Mete Eke her iki ilçe başkanının adaylık açıklamasında yanlarına oturarak aleni destek vermişti... Bu sonuç il kongresine yönelik Eke’nin elinin güçlendiğinin de bir göstergesi...

ÖZDEN VE AYAN

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden yaklaşık 4 aydır bu görevi sürdürüyor. Ancak, Özden, uzun süredir Kocasinan ilçe başkanlığı,belediye meclis üyeliği ve ilçe yöneticisi olarak aktif görev yapıyor.

Özden’in 25 Ocak’ta yapılacak il kongresine tek aday olarak katılacağını daha önce yazmıştık. Aslında iki ay kadar önce Özden’in gönlünden milletvekili adaylığı geçtiği; ancak yeni il başkanı olması hasebiyle bunu yükses sesle dilendiremediğini  ifade etmiştim.

Genel Merkez Hüseyin Cahit Özden için noktayı koydu. Kayseri Koordinatörü Recep Yıldırım, Özden’in “yeniden aday olacağını” geçtiğimiz günlerde resmen deklare etti.

Bundan sonra ne olacak?..

En az üç yıl il başkanlığı yapacak Özden... Parti’de bundan sonraki olağan il kongresi 2018’in ocak ayında...

2019’da Türkiye üç seçimi birlikte yapacak.Yerel, genel seçimlerle Cumhurbaşkanlığı seçimleri aynı yıl.

Özden, neredeyse 2002’den bu yana AK Parti içinde şu veya bu kademede yöneticilik yapıyor.

Milletvekili ya da belediye başkan adaylığı O’nun da hakkı. Ama, böyle bir yerde görev alabilmek için 4 yıl daha siyaset yapacak. Partisinin başarısı için maddi-manevi çalışacak...

Sonra... Sonrasının da garantisi yok... Baksanıza Mahmut Cabat ve Ömer Dengiz örneği orta yerde duruyor. Bu isimler de bir zamanlar belediye başkan adaylığı veya vekilliği “çantada keklik” görüyorlardı. Özden’in sonu inşallah Cabat ve Dengiz gibi olmaz. Olursa AK Parti, bir daha il başkanlığı yapacak kimse bulamaz.

Gelelim CHP İl Başkanı Mustafa Ayan’a...

Ayan,CHP’den 25 yıl önce Yeşilhisar Belediye başkanlığı yaptı. Uzun süredir de partide aktif görev alıyor. Aslında o da bu seçimde genel merkezden adaylık için işaret bekliyordu. Beklenen işaret gelmedi.Adaylık sinyali gelmeyince “Partiyi derleyip, toparlayacağım” diyerek koltuğunda kaldı. Ayan da belediye ya da vekil adaylığı için 4 yıl bekleyecek.Orada da eski il başkanlarından vekil olmuş tek bir isim yok... Velhasıl, Allah Özden ve Ayan’a  sabır versin.

00- AK Parti, milletvekillerini halka soracakmış.

00-MHP Genel Başkanı Bahçeli, MYK’yı  ve milletvekillerini haftasonu Kayseri’de toplayacakmış.

00-G.Antep, Ş.Urfa bağlantılı “paralel polis” operasyonu Kayseri’ye uzanmış.

00- Melikgazi’nin Ölçü Ayar Memuruna işyerinde sıkılan kurşun  üzmüş.

00- KTO Başkanı Hiçyılmaz başarılı çalışmalara imza atıyormuş.

00-Kayseri 2014 ihracaatını bir milyar 891 milyon olarak bağlamış.

00-CHP’de ön seçim yapılmayacağını sananlar hüsrana uğrayacak gibiymiş.

KTO ÜYEYE BİRBİR ULAŞIYOR

   KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz son günlerde  tempolu bir çalışma ortaya koyuyor. Hiçyılmaz, mütevazi bir kişiliğe sahip olduğu için,  yaptıklarını yeterince kamuoyu ile paylaşmıyor... Paylaşmalı... Meslek komiteleri ile düzenli yapılan toplantılar, anket çalışmaları, uzmanların yaptığı araştırma sonuçları Başkan Hıçyılmaz’ın önünde... Buna göre yol haritası belirliyor. Dün kısa süreli sohbet ettik... “Biz göreve geldiğimizde ancak 850 üyemize aynı anda ulaşabiliyorduk. Şimdi 14 bin üyemize aynı anda gerekli mesajı ulaştarıbiliyoruz” diyor. Hem meslek komiteleri üzerinden, hem de doğrudan temas kurulmuş üyeyle. KTO  yeni hizmet binası ile  hem üyesine, hem de Kayseri ekonomisine daha güzel hizmetler verecektir.