SAMİ DAYANGAÇ


MUSTAFA PALANCIOĞLU

SAMİ DAYANGAÇ


 

Esnaf çocuğu olan Mustafa Palancıoğlu, parlak, çalışkan bir öğrenci olduğu kadar tatillerde de bakkaliyesi bulunan babasının en büyük yardımcısıydı. Herkesin her işine koşması, terbiye ve saygılı tavırları ile esnaf ve müşteri çevresinde çok sevilmişti.

Bu parlak ve zeki öğrenci öğretmenlerinin de dikkatinden kaçmadı, onun zamanla önemli bir mesleği olacağına inanıyorlardı. Mustafa Palancıoğlu başarılarla dolu, takdir belgeleri ala ala liseyi ve üniversiteyi derecelerle bitirdi.

Bilim insanı olmak, bilimsel çalışmalar yapmak büyük hayaliydi. Harita Mühendisi olduğunda iş teklifleri, ortaklık teklifleri sırasıyla gelse de o üniversitede kariyer yapmayı tercih etti. Kısaca kendisini hatırlayalım.

1970 yılı Kayseri doğumludur. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladı. 1992 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nden derece ile mezun oldu. Aynı üniversitede 1995 yılında ‘Aydın Belediyesi Kent Bilgi Sistemi Tasarımı’ başlıklı tezi ile Yüksek Lisans eğitimini yaptı. 1993 yılında Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlayan Palancıoğlu, daha sonrasında 1997-2002 yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerinde University of Maine’de doktora eğitimini tamamladı.

Mustafa Palancıoğlu, 2002 yılında Türkiye’ye dönüş yaparak Erciyes Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nde 2009 yılına kadar Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. Harita Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı ve Ölçme Tekniği Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. 

Palancıoğlu, 2014 yılından bugüne Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde ve 2019 yılından bugüne Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisinde (ARLEM) Türkiye Ulusal Heyeti Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, 2021 yılından bugüne Kayseri Serbest Bölge A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

Palancıoğlu, evli ve 4 çocuk babası olup ileri seviyede İngilizce bilmektedir.

Akademisyen kimliği zaman zaman yüzü gülmüyor izlenimi bıraksa da yakından tanıyanlar bunun tam tersi olduğunu, çok sıcakkanlı, esprili, samimi biri olduğunu zaten gözlemliyor. Dedikodu bilmeyen, yapmayan ve yaptırmayan Mustafa Palancıoğlu, seçim sonuçlandıktan sonra da sanki seçimlere bir hafta kalmış gibi esnaf ziyaretleri yapıyor, kâh umreye gidenleri uğurluyor, kâh rastgele nikâh dairesine gidip gençleri nikâhlıyor. Çok kısıtlı bir çevre Mustafa Palancıoğlu’nu yüzü gülmez diye bilse de, o başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere sevgisini, ilgisini ve saygısını her zaman, her şartta gösteriyor. Rahmetli babasının arkadaşları halen bizim Mustafa diye kucaklayıp dua ediyorlar.

 

GÜNÜN SÖZÜ: İnsan, yalnızlığını en çok güvendiği insanlardan alır…