VELİ ALTINKAYA


MUHALEFET, İKTİDAR VE MEYDANLAR

MUHALEFET, İKTİDAR VE MEYDANLAR


 AK Parti temelde Gezi kalabalıklarına cevap verme maksatlı yola çıkmakla beraber, ‘İnsanları karşı karşıya getiriyor’ eleştirilerinden kurtulmak için Ankara Sincan’da başlayan mitingleri yerel seçimlerin startı olarak ilan etti.

Aslında bu mitinglere “Milli İradeye Saygı” adının verilmesi Gezi’ye cevabın teyidiydi... Ama Başbakan’ın Kuzey Afrika ziyareti öncesi yaptığı “ Yüzde 50’yi evinde zor tutuyorum” açıklamasının tepki çekmesinden sonra “Biz yüzde 50’nin değil yüzde 100’ün hükümetiyiz, hizmetkarıyız” sözleri sarfedilmeye başlandı. Bu durumda bu mitinglerin Gezi’ye cevap anlamı taşıdığını anlamak için “zeki” olmaya gerek yok.

Kaldıki şuana kadar yapılan üç mitingde Sayın Başbakan’ın batı’ya seslenirken mealen “Gezi’yi görenler bu milyonları niye görmüyorsunuz?” şeklindeki sözleri de bunun teyididir...

Öyle veya böyle bu mitingler meşru yani hukuk içinde gerçekleşen mitinglerdir.

İlk miting 15 Haziran’da Ankara’da yapıldı; sonra İstanbul. Dün Mersin, bugün saat 14.30’da Kayseri. Yarın Samsun, pazar günü Erzurum mitingleri...

Bu altı şehir arasında Ege ve Güneydoğu’dan şehirler yok. Muhtemelen önümüzdeki haftasonunda da  Mardin veya Şanlıurfa, Manisa ve İzmir mitingleri yapılacaktır.

İktidar partisi 9 günde 6 büyük ilde miting düzenliyor. Hem devlet işlerini sürdürecek, bir anlamda düveli muazzama ile cebelleşecek, hem de hemen hergün bir ilde miting yapacaksınız...

Bu az şey mi Allah aşkına...

Peki ya muhalefet, özellikle de CHP... Gezi olayları nedeniyle milyonlarca insanın sokağa döküldüğünü söylemiyor muydu. Bu insanlar şu veya bu gerekçe ile polisle karşı karşıya gelmedi mi?.. Madem ki  milyonlar CHP’ye göre Hükümetten, yani AK Parti iktidarından rahatsız bundan iyi miting fırsatı olur mu?.. İktidarın yaptığını ana muhalefetin yapması gerekmez mi?.

CHP meşru mitingler yaparak insanların polisle karşı karşıya gelmesini de engellemiş olur...

CHP’nin bu organizasyonları yapacak parası mı yok?.. Meydanlarda kalabalıklara söyleyecek lafımı yok?... Veya Gezi dolayısıyla sokağa inenlerin meşru mitinglere gelmeyeceğine mi inanılıyor?..

Bu soruları çoğaltmak mümkün...

İktidarının 11. yılında bir parti il başkanı, milletvekili, bakanı ve genel başkanı ile sürekli sokakta, halkın içinde, meydanlarda...

Mademki bu iktidar 11 yılda iyi şeyler yapmadı, yıprandı, ülkeyi kötü yönetti o halde muhalefet genel başkanları neden Ankara’ dan dışarı çıkmıyor. Niye, bırakın vilayet vilayet dolaşmayı ilçe ilçe Anadolu’yu gezmiyorlar.

‘Yapacaklar’ diyebilirsiniz. Yerel seçime ramak kala  bu mitingleri kağıt üstündeki partilerde yapıyor... İktidara talip olan partiler böylemi olur?..

Zaman zaman AK Parti sözcülerinin “Bu Genel Başkanlar partilerinin başında durdukça biz çok iktidarda kalırız” mealindeki açıklamalarına hak vermeye başladım.

Yerel seçimlerde Başbakan miting yaptığı şehirleri muhalefetin üzerine birkez daha turlayacaktır.

30 Mart akşamı muhalefet lideri ve sözcülerinin “AK Parti  hukuk tanımaz bir tavırla devlet imkanlarını, iktidar nimetlerini seçimlerde kullandı. Kendi belediyelerine her türlü katkıyı verdi... Destekcisi medyaya oluşturduğu kamuoyuyla seçmeni yönlendirdi. Ama biz yine de milli aredeye saygılıyız vs” dediklerini 9 ay önceden duyar gibiyim.

Gelelim bugünkü mitinge. AK Parti İl Teşkilatı için önemli bir sınav. Kayseri’de mitingler yıllardır  haftasonları yapılıyor. Hafta içi yapılan ilt miting bu... Başbakan Erdoğan’ın  mikrofonlarda “Siz Cuma günü Kayseri’yi görün!” sözleri de Ömer Dengiz ve arkadaşlarının omuzuna daha ağır bir sorumluluk yükledi.

Meydan’da kaç kişi olur kestiremiyorum. Ama, kalabalık olacağı kesin. Meydana hakim noktalardan miting takip edecek ve yansımalarını yarın olmasada, pazartesi günü sizlerle ayrıntılı olarak paylaşacağım.

Unutmayın, muhalefete mensup partilerin yönetici ve üyeleri liderlerini meydanlara davet etmedikçe iktidar olamazlar.İktidar olacağınıza önce sokakdaki insan inanacak...Yoksa günü kurtarırsınız...

Mış… Miş… Muş…

00-Bugün saat 14.30’da Başbakanın katılımıyla gerçekleştirilecek mitingin çoşkulu geçmesi bekleniyormuş.

00-Kayseri’de ev ve işyerleri  bayrakla süslenmiş.

00-AB Bakanı Bağış’ın Kayseri’den CHP’ye göndermesine Parti Sözcü’sü anında cevap vermiş.

00-Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete ve arkadaşlarının  gözaltına alınması MHP’lilerin canını sıkmış.

00- CHP İl Başkanı ve merkez ilçe başkanları yerel seçimler için 15 Temmuz’dan önce istifa etmeyecekmiş.

00- Pancar Kooperatifi seçimlerinde safların netleşmesiyle kazanacağın açık ara önde gittiği görülüyormuş.

00- Kayseri’de Gezi eylemleri için Savcılık devredeymiş.

 U-20 NİYE KAYSERİ’

DE YAPILIYOR?

Sahi Kayseri’de üç-beş yıl öncesine kadar hiç Dünya Şampiyonası yapıldı mı? Hatta Avrupa sportif aktivitelerinin herhangibir ayağı şehrimizde gerçekleşti mi?. Bunları da geçtik, kayak hariç Türkiye Şampiyonası’nın bir ayağı Kayseri’de yapıldı mı? Yapılmamıştır. Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya U 20 Müsabakaları, Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası, Türkiye Kupası, Milli maçlar vs. Sahi bu kadar millli ve uluslararası organizasyon İstanbul, Ankara, İzmir hatta Antalya dururken nereden Kayseri’ de yapılıyor?.. Bu spor tesisleri yapılmasaydı, müsabakalar bu şehirde  oynanır mıydı?.. Bu tesisleri yapan insana hiç teşekkür borcumuz yok mu?. Bu tesisler olmasaydı Türkiye bu organiasyonlara talip bile olamayacaktı. Eline sağlık Sayın Başkan!...