VELİ ALTINKAYA


MÜDÜRÜN VEDASI

MÜDÜRÜN VEDASI


İbrahim Ceylan Kayseri’de başarılı bir çalışma ortaya koydu. Buna rağmen yakın çevresiyle paylaştığı, ancak gazetecilere konuşmak istemediği bazı gerekçelerle şehre veda etti. Daha önce yazmadım, ama, bu süre zarfında kendisiyle iki telefon görüşmemiz oldu. Üzgündü, sitem doluydu. Bazı konuları benimle paylaştı, bazılarına ise girmek bile istemedi.

Geçtiğimiz hafta 5 gün rapor alan Ceylan haftabaşı görevine başladı ve arkadaşlarına veda ettikten sonra Kayseri’den ayrıldı. Milli Eğitim’in internet sitesine de bir veda masajı koymuş. Mesajı noktasına dokunmadan aynen aşağıya aldık. Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Osman Elmalı’nın vekalet ettiğini belirtmek isterim. İşte Müdürün veda mesajı.:

 “...Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim CEYLAN´ın Veda Mesajı

 Karar verilmesi gibi dillendirilmesi de zordur “VEDALAŞMA” nın. İstenmese de sık yaşanan bir insanlık halidir, içinde çok şey barındırır. Çaresizliği ile idealleri arasına sıkışan insanın en anlamlı adımı olmalıdır; VEDA … Her ayrılış önce duyguda belirir, duygu derinleştikçe, düşüncede var olmaya doğru kararlı adımlarla ilerler. Ve nihayet sıra kaçınılmaz olarak söze geldiğinde yolculuk helal, yola direnmek azap olur. Yolculuk ki; yaşadığın yerde kendini bırakmaktır bir miktar. Yolculuk ki; yaşadığın, güldüğün, ağladığın, koştuğun, durduğun, sevdiğin yerden başını alıp gitmektir bir miktar. Bazen kaçmaktadır kurtuluş, bazen de kalmakta. Başarı; yapıp ettiklerin değil, gitmen gerektiğini hissettiğinde için acısa da arkana bakmadan gitmeye karar verebilmektir. Buraya kadar, nasibin gerisi başka yerde diyebilmektir.

 Yaklaşık bir yılı aşkın süredir onurla yürüttüğüm Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevimden ayrılarak, şahsa bağlı İl Müdürlüğü kadroma dönüyorum. Kısa zamanda çok sevdiğim Kayseri için her şeyin benim bulunduğum zamandan daha iyi ve güzel olmasını temenni ediyorum. Kayseri’ye geldiğim günden beri, beni ve kurumumu her konuda destekleyen ve yardımlarını esirgemeyen; Sayın Enerji Bakanımıza, Sayın Valimize, Değerli Milletvekillerimize, Saygıdeğer Büyükşehir Belediye Başkanıma ve İlçe Belediye Başkanlarıma, Askeri ve İdari Birimlerin Değerli Yöneticilerine, Sivil Toplum Örgütlerine, Görsel ve Yazılı Basınımızın Değerli Temsilcilerine, Değerli (Gadasını Aldığım) Kayseri’nin Güzel İnsanlarına, Merkez ve Taşradaki Tüm Eğitim Camiası Çalışanlarına ve geleceğimiz, herşeyimiz, varlığımızın sebebi Sevgili Öğrencilerimize minnet, şükran, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Allah’a emanet olun…15/10/2012...”

KADİM KENT KAYSERİ

Dün Kayseri Ankara’daydı. İki gün daha öyle olacak. Valilik, Büyükşehir, Kocasinan, Melikgazi, Talas belediyeleri başta,  taşra ilçeleri, bazı meslek odaları ve STK’lar, Üniversiteler,özel sektör temsilcileri vs..

 Kayseri  tarihi, mutfağı ve tüm değeri ile birlikte  Ankara’da idi... Özellikle Erciyes Projesi etkinlikte en çok dikkat çekti.

Diğer vilayetler İstanbul ve Ankara’da ara ara böyle etkinlikler yapıyor... Kayseri bunu hiç yapmadı. İki büyük vilayette bulunan Kayserili dernekleri ara ara hemşehrilerle  protokol mensuplarını buluşturuyor.Ama, Kayseri’yi birbirimizden çok,şehre hiç gelmemiş insanlara tanıtmamız gerekir...Ankara’da olup da yıllardır Kayseri’ye gelmeyenler dahi var. Onların içinde doğdukları şehri, doydukları şehirde anlatabilme adına güzel bir fırsat bu...

Kayseri tanıtım günlerine  Cumhlurbaşkanı Gül’ün katılması ayrıca anlamlı oldu... Gül’ün katılımı nedeniyle medya da bu organizayonu takip etti.

Cumhurbaşkanı, Bakan, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, TOBB Başkanı, milletvekilleri ve diğer hatiplerin Kayseri ile ilgili sözleri  hem katılımcıları hemde TV Kayseri ekranından programı takip eden vatandaşları memnun etti. En azından ben mutlu oldum.

Kayseri, tarih boyunca önemli medeniyetlere beşiklik etmiş bir şehir... Bu şehrin beş bin yıllık tarihini  önce biz iyi anlamalıyız, sonra,  Boğazköprü’den öteye anlatmalıyız.

Ankara’da yapılan bu etkinliğin İstanbul’da ve diğer şehirlerde de daha küçük boyutlu olarak gerçekleşmesi gerek. Kadim Kent Kayseri (Ankara Günleri) etkinliğini düzenleyenlere ve katkı verenlere teşekkür ederim.

Bu arada Başkan Özhaseki konuşmasıyla “model şehir”-”Kadim kent” tasvirlerinden sonra “Moral şehir” sözcüğünü de literatüre dahil etti.

Mış… Miş… Muş…

00-Ankara’da yapılan Kayseri Tanıtım Günlerine Cumhurbaşkanı Gül’de katılmış.

00-Ankara’da konuşan Başkan Özhaseki Türkiye’ nin dört bir yanından herkesi Kayseri’ye Erciyes’e davet etmiş.

00- Şeker iddianamesine bağlı dün duruşma varmış.

00-Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan internet sitesinden yayımladığı  veda  mesajı ile şehrimizden ayrılmış.

00- CHP erken yerel seçim için büyükşehir yasasından rahatsızlığını dillendirmiş.

00-Kayseri’nin son hacı kafilesi çarşamba akşam üzeri uçmuş.

00-   MHP kongresinde Bahçeli favoriymiş..

BAŞBAKANIN KAFASI

Yerel seçimlerin erkene alınmasına dair girişimler, aday adaylığı dedikodularını hızlandırdı. Seçimler erkene alınırsa 13 ay, süresinde yapılırsa 18 ay var... Adayları konuşmak için daha çok erken. Ama, Kayseri Büyükşehir’de dahil bazı önemli şehirlerin Başbakan Erdoğan’ın kafasında henüz şekillendiğini sanmıyorum. Örnek,  Başbakan Erdoğan Kayseri’de Özhaseki başkanla devam etme kararı almışsa dahi bu kararını kendisinden başka bilenin olduğunu sanmam. İnsanlar aday adaylığı iradelerini örtülü ya da açık bir şekilde deklare edebilirler. Ama isim bazında AK Parti Genel Merkezinin mayıs-haziran gibi yapılacak anketlerden sonra daha netleşeceğini tahmin ediyorum. Bu cihetle insanların aday olup olmama yolunda şimdiden bellerini ağrıtmalarının bir anlamı yok. Önce Başbakanın kafasının netleşmesi gerekir. Sonra adam adama kulis. Şimdikiler ise havanda su dövme...