SAMİ DAYANGAÇ


MIŞ....MUŞ

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


-   30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu, Vali Şehmus Günaydın gelene kadar 5 yıldızlı otelde, şehrin krem tabakasınca kutlanırken, Vali Bey’in halka açması, şehit ve gaziler ve yakınlarını baş tacı yapması büyük takdir görmüş.

-  Türkovac adı verilen yerli aşının kullanılmaya başlanması sevinç yaratmış.

-  Türkovac aşısının vurulmaya başlanılması için tören değil, tanıtım düşünülmüş ama basına tören olarak duyurulmuş.

-  Tören olarak düşünülmeyen aşının tanıtımını yapmak üzere proje yöneticisi, bilim kurulu üyesi, Şehir Hastanesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik, bakanlıkça tanıtım için görevlendirilmiş.

-  Tanıtım için hem Erciyes Üniversitesi Rektörü, hem de Aykut Darendelioğlu davet edilmiş, iş yoğunluğu nedeniyle katılım olamamış.

-  Türkovac aşısı ilk uygulaması tören olarak değil, tanıtım olarak başlanmış ve ilk doz yerli aşı hiç aşı olmayan bir eğitimciye uygulanmış ve tam söylenen saatte yapılmış.

-  MHP İl Başkanı Serkan Tok'un neden görevden alındığı açıklanmamış.

-  MHP İl Başkanı Serkan Tok'un yönetiminde bulunan pek çok ismin yeni yönetimde de bulunması, sadece Serkan Tok'mu hatalı bir durumla karşılaştı yorumlarına vesile olmuş.

-  Çok sevilen bir isim olan Adnan İncetoprak'ın il başkanı olacağı ilk tarafımdan açıklanmış olması inandırıcı bulunmasa da, atama gerçekleşmiş.

-  MHP İl Başkanı olarak atanan Adnan İncetoprak çok doğru bir tercih olarak değerlendirilmiş.

-  Organize sanayi eski başkanı Ahmet Hasyüncü yerel televizyonların ortak yayınına katılmış.

-  Ahmet Hasyüncü'nün yayın sırasında bir soru üzerine ‘Kayseri de Susurluk var, yakında çıkar’ açıklaması bomba gibi düşmüş.

-  Kayserispor'un deplasman galibiyeti büyük sevinç yaratmış.

-  Bellona Kayseri Basketbol takımı geleceğini Bellona'nın sponsorluğuna bağlamış.

-  Sponsor henüz para vermemiş ve yönetimsel belirsizlik olmasına rağmen basketbol takımının başına menajer gelmesi, oyuncu transferleri garip karşılanmış.

-  30 Ağustos törenlerinde Atatürk'ün anılmaması ne kadar yanlışsa, Cumhurbaşkanı'nın kutlama mesajı okunurken bir ilçe başkanının arkasını dönmesi de o kadar yanlış bulunmuş.

-  Ormanı olmayan ilimizde bulunan Orman Bölge Müdürlüğü’nün fidan dikecek olması, bunu yapacak ekip olup olmadığı sorusunu akla getirmiş.

-  Korona illeti ülkemizde ve şehrimizde beklenilenden hızlı yayılıyormuş.

-  Cumhurbaşkanı’nın Afgan göçmenleri kabul edilmeyecek açıklaması çok olumlu karşılık bulmuş.

-  İl il dolaşarak belediyelerin projelerini inceleyen, düzenleyen, çözüm bulan Mehmet Özhaseki büyük takdir görüyormuş.

-  Milli ara da Kayserispor'un çok daha motive olması bekleniyormuş.

-  Hakkındaki iddialara belgelerle cevap veren ve çok önemli açıklamalarda bulunan Ahmet Hasyüncü, karşı guruptakilerin kafalarını karıştırmış.

-  Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde kurulan vakıf yöneticileri bu görevi ömür boyu yapmayı vakıf senedine eklemiş.