SAMİ DAYANGAÇ


MIŞ... MUŞ...

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


-  AK Parti Yerel Yönetim Başkanlığı’nın çalışmaları büyük takdir görüyormuş.

-  AK Parti Yerel Yönetim Başkanı Mehmet Özhaseki, partisine mensup tüm illeri dolaşıyor, projeleri inceliyor ve çözüm üretiyormuş.

-  Koronadan kurtulmanın tek yolu aşı, maske ve mesafe iken hala aşı karşıtlarının bu direnci anlaşılamıyormuş.

-  Hayır işlerini kendi çapında koordine eden ve her yıl en az 50 bin çift ayakkabıyı dar gelirliye dağıtan hayırsever, aynı zamanda hazırlattığı çok yüklü iaşeleri de bizzat evlerine kadar kendi aracıyla götürüyormuş. Asla isminin bilinmesini istemiyormuş.

-  Cuma günleri ortak yayında bulunan vaazın çok yüksek sesle yayını, hasta, çocuk vs. nedeniyle rahatsızlık yaratıyormuş.

-  Eskiden vaazlar hep müftü efendi tarafından yapılır, dua nedeniyle de ezan geç okunurken, şimdi vaaz yapan hoca efendinin bas bas bağırması çok tepki çekiyormuş.

-  Vaaz sesini sonuna kadar açıp bir de avaz avaz bağırması turistlerce şaşkınlıkla karşılanıyormuş.

-  Cuma günü il müftülüğü telefonlarına bakan olmamış.

-  Bir medya mensubu önce il müftülüğü basın sorumlusunu arasa da müftü vekili ile görüşmesi gerçekleşememiş.

-  İl müftülüğünde basın sorumlusu ne iş yapıyor diye merak uyanmış.

-  Talas ilçemizde mezar çıkışı çıkan tartışmada silah kullanılması artık kimseyi şaşırtmıyormuş. Ruhsatlı, ruhsatsız pek çok kişide silah bulunuyormuş.

-  Aşı ucuz, hastalanma pahalı bir tedavi yöntemi, her iki durumda da ödenen paralar vatandaşın cebinden çıkıyor, örneğin aşı olana 5 lira, hastalanana 50 bin. Bu durumda aşı olmayıp hastalananların tedavi ücretlerinin kendilerinden alınması gerektiği söyleniyormuş.

-  Okullar açılmış ama aşı olmayan öğretmenler tedirginlik yaşatıyormuş.

-  Okulların geçen yıl açılmaması mı yoksa bu yıl açılması mı doğru, merak ediliyormuş.

-  Gece yarılarında müziği son ses açıp güm güm gezen magandalara kim dur diyecek merak ediliyormuş.

-  Millet Caddesi’nde 5 dakika en sağ şeritte duran basın aracına anında müdahale eden trafik polisinin aynı cadde üzerinde çift sıra araçlara bakmaması şaşkınlık yaratmış.

-  Hızlı tren gündemdeki yerini koruyor ama asıl çözüm Kayseri-Ankara Karayolu olarak görülmeliymiş.

-  Kayseri-Ankara Karayolu’nda iki bölgede yol tek şeride düşmesi yadırganıyormuş.

-  Halk otobüs sahipleri, şoförlerinin, büyükşehir belediyesine toplu yürümeleri hak talebinin ihlali olarak yorumlanmış.

-  Medeni ülkelerde olduğu gibi halk otobüsçülerin temsilcileri, başkanları aracılığı ile belediye ile iletişim kurmamaları çok yadırganmış.

-  Belediyeye topluca baskına gidercesine giden halk otobüsçüleri alınan polisiye tedbirlere tepki göstermişler.

-Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım konusunda aylık 20 Milyon TL zararına karşın, halk otobüsçülerin zam istemesi tepki oluşturmuş.

-  Üç harfli marketler ucuz diye lanse edilirken her hafta fiyatların aynı üründe artışı gözlerden kaçmıyormuş.

-  Piyasalardaki keyfi fiyat uygulamalarını kim denetleyecek merak konusu olmuş. Eskiden belediyeler, çarşıağaları denetlerken şimdi hangi kurum bu görevi yapıyor bilinmiyormuş.

-  Muhalefet milletvekilleri ve il başkanlarının çalışmalarının sönük kalması genel merkezlerinin dikkatlerinden kaçmıyormuş.