VELİ ALTINKAYA


MHP VE CHP'Lİ BAŞKANLARIN NEZAKETİ


Büyükşehir Belediyesi ilçelere yönelik altyapı ve gençlik-kadın merkezi yapım çalışmalarını sürdürüyor. Şuana kadar ilçelerden 10'dan fazla toplu temel atma ve açılış töreni düzenlendi.

   Geçtiğimiz cumartesi son olarak Sarız'da kadın ve gençlik merkezinin temeli atılırken, bazı camilerin açılışı, yol ve içme suyu çalışmaları ile semt sahalarının bir bölümünün ise temel atma töreni vardı. Dün de yazdım, arzu etmeme rağmen, özel işlerim nedeniyle bu programa katılamadım.

   Büyükşehir Belediyesi'nin Özvatan ve Sarıoğlan'da  düzenlediği temel atma törenlerinde bu iki ilçemizin değerli belediye başkanları ev sahibi olarak yaptıkları konuşmalarda eski ve mevcut büyükşehir belediye başkanına teşekkür etti...

   AK Parti Milletvekili Adayı olan Mehmet Özhaseki'ye belediye başkanlarının  bir hakkı teslim” odaklı yaptığı teşekkür belli ki MHP yönetiminde sıkıntı yarattı...

   Genel yayın yönetmeni geçmişte MHP yönetimlerinde bulunmuş bir refikimizde geçtiğimiz hafta Sarıoğlan ve Özvatan belediye başkanlarının 3 Mayıs'taki seçim beyannamesi açıklama toplantısına davet edilmediği haberi yer aldı... Bu haber şuana kadar görebildiğim kadarı ile yalanlanmadı.. Demek ki doğru...

   Belli ki MHP yönetimindeki bazı etkin isimler, belediye başkanlarının inandığı ve doğru bildiği şeyi siyasi gerekçeyle” söylemesinden rahatsız olmuş.

   Cumartesi günü Sarız'da yapılan törende CHP'li Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu da kısa bir konuşma yapmış.

   Eroğlu kısa konuşmasında TOKİ konutları ile ilgili bir sıkıntıyı aktarırken Sayın Başkan” diyeceği yerde Sayın Bakanım” demiş ve sonrasında da Gönlümüz sizi bakan görmek istiyor” deyivermiş.

   Sarız'ın CHP'li Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu'nun bu törende yaptığı kısa konuşmanın bir bölümü şöyle:

   "Sarız`a yapılan işlerde en büyük destekçimiz olan Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkürlerimi sunuyorum. Sarız göç veriyor. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik`ten hem de gönlümüzde bakanlığı yatan Mehmet Özhaseki`den, özellikle istihdama yönelik projelerde katkı bekliyoruz..."

   Dilerim CHP yönetimi de MHP yönetimi gibi davranmasın belediye başkanlarına...” Başkan” diyecekken bakan” diye hitap eden ve sonrasında da gönlümüzde sizi bakan görmek istiyoruz” diyen bir belediye başkanı, bu ifadesiyle Özhaseki'nin partisinin iktidara geleceğine de inanmış oluyor.

    Detayları dünkü haberlerde vardı. Büyükşehir Sarız'a 17 milyon (trilyon) liralık yatırım yapacakmış... Sarız kendi bütçesi ile bunu gerçekleştirebilir miydi?.

   Bırakın, ilçesine böyle hizmet eden insanlara belediye başkanı ev sahibi olarak özgürce teşekkür etsin.

   Ömer Faruk Eroğlu'nun bu cümleleri kullandığı esnada hemşehrisi ve partisinin birinci sıra adayı Çetin Arık da şehir merkezindeki bir seçim bürosu açılışında İstanbul ve Ankara'dan gelerek Özhaseki'ye destek veren işadamlarına gönderme yapıyordu. Arık muhtemel ki hemşehrisi olan Belediye Başkanının sözlerini duyunca Ne yaptın Ömer Faruk Bey” demiştir.

   Ömer Faruk Eroğlu iki dönemdir adeta kuru söğütten düdük öttürürcesine”  kıt imkanları zorlayarak Sarız'a hizmet etmeye çalışıyor. Sarız devletten de Kayseri'den de yıllardır beklediği hizmetleri alamadı... İnşallah bundan sonra alır... Sarızlı siyasilerin genelde ülke ve Kayseri, yerelde de Sarız'ın sorunlarını ön plana çıkartmaları, doğdukları topraklarla ödeşme adına görevleri olsa gerek...

   Kayseri'ye yaptığı hizmetler için ne demişti Hayırsever Kadir Has Biz bu topraklara övünmeye değil, ödeşmeye geldik...”

   Herkes doğduğu ve doyduğu topraklarla günü gelince ödeşmesini bilmelidir.

 

 

>- CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ipine sarıldığı H.Ali Hamurcu,”Özshaseki'ye yönelik suçlumaların tamamını Kılıçdaroğlu para vereceği için yaptım” demiş.

 

>- H.Ali Hamurcu'nun Kayseri'de mahkemeye verdiği yazılı ifade Kılıçdaroğlu, Kulkuloğlu ve avukatları Yolcu'nun başını ağrıtacak gibiymiş.

>- Kısa süre önce mide ameliyatı geçiren CHP'li vekil Kulkuloğlu ve Kılıçdaroğlu'nun bir zamanlar ipine sarıldıkları Yolcu'nun suçlamaları karşısında ne diyecekleri merak ediliyormuş.

>-Hacı Ali Hamurcu, Kılıçdaroğlu ile son kez Niyazi Bahçecioğlu'nun cenazesi için Kayseri'ye geldiğinde görüşmüş.

TAMER, TARİH VE TEKERRÜR

   Ecdadımız ne demiş: Tarih tekerrürden ibaret. İbret alınsaydı, tarih hiç tekerrür eder miydi?” AK Parti Kayseri Milletvekili ve Adayı İsmail Tamer geçtiğimiz genel seçimlerde 7. sıradan kıl payı seçilmişti. Tamer bu seçimlerde partisi tarafından yine 7. sıraya konuldu. 4 yıl önce yaşadığını yeniden yaşayabilmek için canla-başla çalışıyor Tamer. Bakalım MHP'liler 4 yıl önce yaşadıklarından ibret almış mı? Tamer, bu arada geçtiğimiz günlerde Kayseri'deki hemşerileri ile bir akşam yemeğinde buluştu. Tamer, önümüzdeki hafta sonu Kadir Has Kongre Merkezi'nde Ayna Grubu'nun da vereceği konser öncesinde 10 bine yakın hemşerisiyle buluşmak istiyor. Tamer, geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu dönem de dar gelirliler için TOKİ'den konut yaptıracaklarını söyledi.


11 MAYIS 2015 HABER paylaşan: kaytv