VELİ ALTINKAYA


MHP`NİN ADAYI ÖZSOY

MHP`NİN ADAYI ÖZSOY


MHP 8 ilçede belediye başkan adaylarını açıklamıştı. Bu 8 ilçeden 3`ü halen mevcut olan merkez ilçeler yani Melikgazi, Kocasinan ve Talas.  Doğrusu büyükşehir adayı belli olmadan özellikle 3 merkez ilçenin açıklanması beni şaşırtmıştı. Ama bunun İl Başkanı Mete Eke tarafından akıllıca uygulanmış ve genel merkeze kabul ettirilmiş bir plan olduğunu belirtmek isterim.

MHP`de garip bir hastalık var. Bu, diğer illeri bilmem; ama, bu hastalık Kayseri`de seçim öncesi nüksediyor. İlgili, ilgisiz, İl Başkanını seven sevmeyen ne kadar isim varsa Genel Başkan’ın özel kalemine ve genel merkez yöneticilerine sürekli jurnalde bulunuyorlar. Mete Eke başkanlığındaki il teşkilatı genel merkezde etkili. Bu jurnaller genel merkez nezdinde çok yankı bulmasa da yine de can sıkıyor. Eke, biraz da bunların önünü kesmek adına merkez ilçe adaylarını erken açıklatmış olabilir.

Gelelim Büyükşehir`e..

MHP il yönetimi yaklaşık bir yıl öncesinden üniversiteden bir Prof. ile temasa geçti. Edebiyat Fakültesi’ndeki bu Prof`un Genel Başkan Bahçeli`ye de yaklaşık 10 yıldır çeşitli zaman dilimlerinde muhtelif raporlar gönderdiğini biliyorum. O Prof, sonra aday adaylığından vazgeçti. Zira, Mersin büyükşehir belediye başkan adayına danışman olmuştu.

Bu arada, bir önceki seçimin Talas adayı Prof. Dr. M. Fatih Köksal adeta genel merkezden adaylık teklifi beklerken, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Mustafa Özsoy ise aylar öncesinde aday adaylığı niyetini hem İl Başkanına, hem de genel merkez yöneticilerine bizzat iletmişti.

İlk Prof`tan sonra MHP kurmayları birisi halen görevde diğeri ise emekli olan iki Prof`a yönelik bazı hamleler daha yaptılar. Bu hamlelerde de umulan olmadı.

Bu arada, MHP içindeki bazı gruplar her seçim döneminde olduğu gibi bu dönemde de genel merkez’e sürekli olarak bilgi ve belge göndermeye başladı. Onlardan bir grup Makina Mühendisleri Odası Eski Başkanı Ali Alkan`ın adaylığını istiyordu. Ali Alkan, ülkücülüğü ile bilinen dürüst çalışkan bir isim. Fakat, Alkan`a yönelik hesaplar da şimdilik tutmamışa benziyor. Biraz da, Ali Alkan parti içindeki cepheleşmenin kurbanı oldu.

Ve nihayet MHP büyükşehir adayını belirlemiş gibi... "Gibi" diyorum çünkü bu noktada nihai karar verici sayın Bahçeli. Bir süre önce MHP İl Başkanı Mete Eke ve MHP MYK Üyesi Mustafa Eraslan`ın aday adaylığını resmen deklare eden eski kaymakam ve vali yardımcılarından ve halen bakanlıkta hukuk müşavirliği görevini yürüten Mustafa Özsoy`u arayarak "Hayırlı Olsun"  dedikleri ile sürülüyor.

Mete Eke "tedbirli-sağlamcı" bir siyasetçi. Genel merkezden gerekli ışığı almadan böyle bir telefonu etmez; ancak, MHP`deki malum yapıyı da düşünerek Mustafa Özsoy`un büyükşehir adaylığı konusunda %10`luk ihtiyat payını da hatırlatarak bu işin bittiğini söyleyebiliriz.

Özsoy, memur. Mutlaka YSK`nın takvimine bağlı olarak görevinden ayrılması ve adaylık sürecini başlatması gerekecek.

Kaymakam iken "Köroğlu" adıyla nam yapmış olan Mustafa Özsoy`un Büyükşehir adaylığını  sanıyorum en çok da Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen istiyor. 4 Haziran 2015`in hesabını yapanların da bu noktada en uygun ismin Özsoy olduğu düşüncesi kanaatindeyim.

Mustafa Özsoy`u şahsen tanıyorum. Hakkında bir olumsuzluk duymadım. Adaylık sürecinde inandığı dava uğruna çalışacağından şüphem yok. Bizde kamu görevlileri daha çok iktidar partisinden aday adayı veya aday olurlar. Fakat onların asıl niyetleri kazanmaktan çok koltuklarını korumak veya daha yükselmektir. Bu açıdan bakınca da Özsoy`u bu aleni mücadelesinden dolayı tebrik etmek gerekir.

 

 

Mış… Miş… Muş…

00-MHP`nin Büyükşehir Belediye başkan adayının Mustafa Özsoy olması kesin gibiymiş.

00-G. Kore`de Dünya Enerji Kongresi`ne katılan Taner Yıldız ve Bekir Yıldız yurda dönmüş.

00-Km`sine 5 milyon lira harcanan raylı sistem hattında İldem`e kadar test sürüşü yapılmış.

00-Cumhuriyet Savcısı K.T.O eski yöneticileri ile ilgili iddianame çalışmalarını son aşamaya getirmiş.

00-Dördüncü hayırseverler zirvesinde Cumhurbaşkanı Gül`den plaket alacak çok sayıda iş adamı önümüzdeki hafta Kayseri`ye geliyormuş.

00-CHP İl Başkanı Mustafa Ayan`ın Başkan Özhaseki`nin Kemal Kılıçdaroğlu`ndan kazandığı 170 bin liralık tazminatla sucuk dağıtmasına dair "Sucukçuların işi iyi Genel Başkanımın helal parasıyla sucuk dağıtacağına 340 kişiye kurban alıp verse daha iyi yapardı." demesi birçok çevreyi şaşırtmış.

00-Raykitap uygulaması takdir görmüş.

 

 

AK PARTİ`DE TEMAYÜL

Ak Parti, aralarında Kayseri`nin de bulunduğu 16 büyükşehirde haftaya bugün temayül yoklaması yapacak. Kalan 14 büyükşehirde ise temayül yoklamasının 9-10 Kasım`da yapılması bekleniyor. Aslında 24 Eylül`de yapılan MYK`da Başkan Özhaseki ile birlikte mevcut 7 büyükşehir belediye başkanının adaylığı neredeyse kesinleşmişti. Bu cihetle Kayseri`den sorumlu milletvekilinin gözetiminde parti yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları yöneticileri ile meclis üyelerinin oy kullanacağı temayül bir anlamda usulen yapılacak. Başkan Özhaseki`nin yeniden adaylığı konusunda Genel Başkan ve genel merkezde herhangi bir olumsuzluk yok ama diğer illerin tabi olduğu muameleye mecburen Kayseri de uyacak. Büyükşehir dışındaki ilçelerle ilgili gelişmelerin ise en erken 15 Kasım`da başlayarak 15 Aralık`a kadar süren bir zaman diliminde şekillenmesi bekleniyor. Bu noktada 1 Kasım tarihine herkesin dikkat etmesi gerekir. Ne demek istediğim o gün daha iyi anlaşılacaktır.