VELİ ALTINKAYA


MHP’DE İLÇE OPERASYONU

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


Geçtiğimiz hafta MHP 3 ilçe başkanını görevden aldı. Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş, Hacılar İlçe Başkanı Mustafa Ildız ve Sarız İlçe Başkanı Mehmet Çelik görevlerinden ayrıldılar.

Arkadaşlarımız konuyu İl Başkanı Serkan Tok’a sormuş. O da ‘Bu bir bayrak yarışı- nöbet değişimi’ demiş.

Sarız ve Hacılar için bir şey diyemem; ama Melikgazi İlçe Başkanı’nın görevden alınması benim için hiç sürpriz olmadı.

Bakın niye?..

MHP’nin son il kongresi (12. olağan kongre) yanılmıyorsam 21 Mayıs 2017’de yapılmıştı. Kongreye tek liste ile katılan mevcut başkan Baki Ersoy yeniden güven tazelemişti.

MHP’nin bu kongresinden iki ay kadar önce basında bir haber yer aldı. Geçtiğimiz hafta görevden alınan Melikgazi ilçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş ile dönemin Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok, Ankara’ya gitmiş; bir dizi görüşmeler yaptıktan sonra da iki merkez ilçe başkanı Serkan Tok’un il başkan adaylığında karar kılmışlardı. Bu ‘arzularını’da MHP Lideri Bahçeli dışındaki bazı parti yöneticilerine iletmişlerdi.

Bu ‘arzu’ ve Ankara’da yapılan görüşme basına sızmış, Serkan Tok meslektaşlarımızın bu yöndeki sorularını cevaplarken ‘arzusunu’ ve Ankara temaslarını teyid etmişti.

Dönemin MHP İl Başkanı Baki Ersoy açısından gelişme sürprizdi. Ersoy, mutedil bir yaklaşımla önce Serkan Tok ile temasa geçmiş, sonra da Ankara ile görüşmüştü. Bu süreci Kayseri’deki bazı ‘parti büyükleri’ ile Ankara’da Devlet Bey’in çevresindeki bazı isimler yürüttü.  Sonuçta Genel Merkez Tok’a ‘Aday olma, Ersoy’un yönetimine gir, il başkan yardımcısı ol ve O’nun olası yerel veya genel seçimde istifası halinde de il başkanı olursun’ dedi. Baki Ersoy da ikinci kez il başkanı seçildikten sonra bunu açık açık dillendirdi.

Henüz bir erken genel seçim gündemde yokken, yerel seçimler daha önce yapılacakmış gibi gözüküyordu. Ersoy, Talas adayı olabileceğini ve bu durumda kendisinden sonra da il başkanının Serkan Tok olacağını açık açık söyledi.

Erken genel seçim olunca Ersoy il başkanlığından ayrıldı ve müthiş bir seçim kampanyası ile milletvekili seçildi. Tok da O’nun boşalttığı koltuğa oturdu...

Son aylarda, hatta yıllarda yaptığı hamlelerle ‘kırk yıllık kurt bir politikacı gibi’ oyun kuran ve mesajlar veren Baki Ersoy, il kongresinden önce Serkan Tok’un gerçekleşmeyen il başkan adaylığına ikna eden ismin Ertuğrul Yücebaş olduğuna inanmıştı.

Kıymetli Vekilimiz, son cümleye tepki gösterip ‘Bu görevden aldırmanın benimle ilgisi yok. Teşkilatımızın ve Genel Merkezimizin takdiridir’ diyecektir.

Ama Serkan Tok’un il başkan adayı olacağı haberinin duyulduğu anda Baki Ersoy’un Ertuğrul Yücebaş’ın adını ‘not ettiğini’ adım gibi biliyorum.

Ersoy, iki merkez ilçe başkanının il kongresinde beraber hareket etmesinde, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesindeki siyasi muhaliflerinin de dahli olduğunu sanıyorum anlamıştı. Bunun için de Yücebaş’ın adını bir köşeye ‘not düşmüştü’

Yoksa Yücebaş, genel veya yerel seçimlerde başarısız bir teşkilat başkanı değildi. Görevden alınmasının başkaca bir gerekçesi olamaz.

Bu arada MHP’nin il kongresinin de kanun gereği önümüzdeki yılın mayıs ayından önce yapılması gerekiyor. Bu son operasyonda il kongresine, hatta daha sonrasına yönelik bazı ‘ince hesaplar’ın da olduğunu zannediyorum.

 

SEDAT KILINÇ, SUAT ALTIN’A YARDIM ETMELİ

30 kadar vatandaş hafta sonu Suat Altın İnşaat’ın Uğurevler’deki ofisi önünde basın açıklaması yaparak paralarını verdikleri evlerin ‘mesken tapularını’ istemiş.

Haber bizim gazeteden başka hiçbir yerde yoktu. Varsa da ben görmedim.

Suat Altın, ama yaşadığı ekonomik sıkıntıdan, ama yaptığı inşaatın projesi odaklı bir başka sıkıntıdan olsa gerek, sattığı evlerin meskenlerini veremeyince, vatandaşlar inşaat elektriği ve su ücreti ödediklerini belirterek ‘Verin tapumuzu’ demişler.

Suat Altın’ı hiç tanımam. Elini sıkmış, telefonla konuşmuş değilim.

Suat Altın’dan kat irtifakı yapılmış mesken tapusu isteyen vatandaşlar Esenyurt’daki Holidey 1 binasında oturuyormuş, bina beş yıl önce bitmiş. Ama bu sürede meskenler alınamamış. O tarihte Suat Altın İnşaat’ın ekran ve reklam yüzü, hatta ‘her şeyi’ önce maaşlı genel müdürü, sonra da kısmi ortağı alan Sedat Kılınç’tı. Kim bilir belki bu vatandaşlar Suat Altın’ı görmeden, Sedat Kılınç’tan almışlardır o daireleri.

2-3 yıl önceki patronu konkardato ilan ederken, Sedat Kılınç maşallah şehrimizin en gözde müteahhitlerinden biri oldu. Herhalde Suat Altın’a ve sıkıntılı vatandaşlara yardımcı olur Sedat Bey... Yakışan bu. Bakalım ne yapacak?

 

Mış… Miş… Muş…

00- Kayseri ‘Milli Ağaçlandırma Günü’nde diktiği fidanlarla Türkiye’de rekor kırmış.

00- Kayseri’nin çalışkan bürokratlarından Tarım İl Müdürü Mustafa Şahin de son kararname ile asalaten atanmış.

00- Geçtiğimiz hafta Vali Günaydın, Yeşilhisar’ın Güzelöz Mahallesi’nde Aziz George’nin kilisesinin bulunduğu tepeye çıkarken, her gün Ali Dağı’nda yürüyüş yapan Memduh Başkan’ ın ise kilisenin bulunduğu tepeye çıkamadığı söyleniyormuş.

00- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Kocasinan eski Belediye Başkanı Ali İhsan Alçı’nın isimlerinin bir caddeye verilmesi için Büyükşehir Meclisi’nin aldığı karar takdirle karşılanmış.

00- Baro Başkanı Cavit Dursun, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’i üzmüş.

KULİS BULVARI

DURSUN, CİRİT’İ ÜZMÜŞTÜR...

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun son aylardaki ‘yerli ve milli duruşunu’ takdirle takip ediyorum. Aralarında Kayseri’nin de olduğu bazı barolar adli yıl açılışında Feyzioğlu’nu yalnız bırakmıştı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi ‘marjinal’ yaklaşımı ağır basan bazı barolar TBB’de olağanüstü kongre isterken Kayseri Barosu ‘hayır’ dedi. Baro Başkanı Cavit Dursun’u son kararından dolayı kutlarım. Keşke Cavit Dursun adli yıl açılışında da  hemşerimiz Metin Feyzioğlu’nun yanında olsaydı. Hiç olmazsa 5 Nisan’da Kayseri’ye gelen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Başsavcısı Mehmet Akarca ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun bu babayiğitliğine karşılık, ‘Evet ben de adli yıl açılışına geliyorum’ diyebilseydi Cavit Bey. Sanıyorum Cirit, protestocu barolar arasında Kayseri’nin olmasına üzülmüştür.