VELİ ALTINKAYA


MHP ADAYI ÖZSOY VE BASIN

MHP ADAYI ÖZSOY VE BASIN


MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özsoy, sosyal medyada veya çeşitli zeminde meslektaşlarımıza yönelik sürekli dokundurma - göndermede bulunuyormuş.

Gözümle birşey görmedim, kulağımla da duymadım.

 Elbette biz nasıl ki siyasileri şu veya bu şekilde eleştiriyorsak, onlar da bizim yayın politikalarımızı, habercilik anlayışlarımızı eleştirebilir.

Bunun demokratik ve karşılıklı saygıya dayanan bir zemin içinde yapılmasından doğal birşey olamaz.

Sayın Özsoy elbette açıklamaların medya kuruluşlarında daha fazla yer almasını istemekte haklı. Ancak, öncelikle açıklamalarını benim alışık olmadığım sosyal medya yerine bildik usullerle yapmalı. Her gazeteci sosyal medyayı takip etmek  ya da oradaki bir açıklamayı haberleştirmek zorunda değil... Ama medya kuruluşuna ulaşan bir faks, elektronik posta, fotoğraf-görüntü ama büyük, ama küçük haber olur...

Diyorsanız ki benim her açıklamam manşet, sürmanşet ya da birinci-ikinci haber olsun.  Olmaz... Bu yaptığınız açıklamanın içeriğine bağlı.O günkü haber yoğunluğuna bağlı.

 Elbette bir medya kuruluşu her siyasi görüşten okuyucusu olduğunu düşünerek farklı görüşlere büyük-küçük yer vermeli...

Şimdi Ortadoğu veya Yeni Çağ Gazeteleri iktidar açıklamalarına veya 17 Aralık sürecine nasıl bakıyor?

Acaba iktidar cenahı bu gazetenin ya da Bengitürk’ün yayınlarından ne kadar memnun.

Bunu söylerken şunu kastediyorum; Kayseri basını kahır ekseriyetle (istisnaları olabilir) mümkün olduğunca her partinin-adayın haberini verir. Medya kuruluşu yönetiminin dünya görüşü,  yayın politikalarına göre  haberler şu veya bu oranda yer alır. Almalı...

Bu biraz da sizin yaptığınız açıklamaya bağlı. Gönderdiğiniz fotoğraf ya da görüntüyle ilgili...

Bunları yazarken benim başında bulunduğum iki yayın kuruluşunun Mustafa Özsoy ve MHP’ye karşı hiçbir önyargısı yok... Bildiğim kadarı ile şuana kadar Sayın Başkanı canlı programa çıkartan tek TV kanalı bizimki... Önümüzdeki günlerde bunu daha sık yapacağız. Her gün olmasa da haftada 4-5 kez bize ulaşan görüntüye göre Gazete ve Tv’de haberleri de veriliyor.

Sayın Başkan bir süre önce grubumuzuu ziyaret etti. Arkadaşlarımız haber amaçlı mikrofon tuttu. Sizi temin ediyorum Beyefendi tamı tamına 33 dakika konuşmuş. Bu televizyon programımı, gazete  mülakatı mı?..

O haber TV’de en fazla 3-4 dakika girer... 33 dakika konuşmanın anlamı var mı?..

Çıkarsınız TV programına bir saat konuşur, ne söyleyecekseniz söylersiniz.

Bu satırları niye yazdım. Sayın Özsoy geçen gün bir hemşehri derneğini ziyaret etmiş, bu programı çekmeye gelen iki kameraman kerdeşim salondan çıkarken arkalarından “Çekiyorsunuz ya verecek misiniz” gibi laf etmiş...

O haber benim başımda bulunduğum TV’de yayınlandı. Sayın Başkan acaba o sözü sarfettiği için mahçup oldu mu?.

1980 sonrasında yapılmış 12 seçimin 5’inde MHP’ye oy vermiş bir gazeteci olarak söylüyorum; Sayın Özsoy basına yönelik bu üslubuyla bu yarıştan karlı çıkmaz.

Rahatsız olduğu bir medya kuruluşu varsa adını vererek konuşmalıdır. Ben şimdi tüm MHP’lileri veya MHP adaylarını zan altında bırakan bir cümle kullansam doğru olur mu?..

Basının bazı haberlere daha geniş yer vermesi biraz da ilişki-diyalog meselesi.

Sayın başkan, hangi medya yöneticisini kaç defa aramış veya ziyaret etmiş.

 MHP İl Başkanı Mete  Eke’nin problemli olduğu tek bir gazeteci tanımıyorum. (Belki bir-iki istisna vardır) İyi de İl Başkanı ile problemli olmayan gazeteci, O’nun adayı ile niye sıkıntılıdır?.. Biraz da iğneyi kendinize (kendimize) batırmanız gerekmez mi?

 

 

00- Başbakan Erdoğan trafik kazasına müdahale noktasında Vali Orhan Düzgün ve Kayseri’ye teşekkür etmiş.

00- Önceki akşam Çaybağları’ nda 17 Aralık süreci sonrasına yönelik önemli bir istişari toplantı yapılmış.

00- MHP Develi Teşkilatı’nın yeniden yapılanmasında eski bir milletvekili adayının kardeşi etkin olacakmış.

00- CHP Talas adaylığı noktasında bir milletvekili adayına ısrarlı baskı uygulamasına rağmen bir avukatın adaylığı söz konusuymuş.

00- AK Parti ilçe adaylarının açıklanmasından sonra seçim arenası kısmen hareketlenmiş.

00-   Kılıçdaroğlu Kayseri aday tanıtımına gelmek için eksik olan  4 ilçe adayının belirlenmesini bekliyormuş.

 

YENİ HIZLI

 TREN HATTI

 

Ulaştırma Bakanı  Lütfi Elvan geçtiğimiz günlerde Konya’daymış. Konyalılara yeni bir hızlı tren müjdesi vermiş. Malum Konya-Ankara arası hızlı tren tıkır tıkır çalışıyor. Bakan Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir-Kayseri arası yüksek hızlı tren  çalışması uygulama projesinin hazır olduğunu söylemiş. Konya’ya müjdeler olsun. Konya Cumhuriyetin 100. yılında böyle bir bağlantıya da sahip olacak. Bizim Güney bağlantımız belki bu yolla sağlanacak; dilerim Ankara YHT projemizde YPK ’dan geçsin ve önümüzdeki beş yılda tamamlansın. İktidar cenahının YHT daha fazla odaklanması dileğiyle.