VELİ ALTINKAYA


MELİKGAZİ, KÜLTÜR VE TURİZM

MELİKGAZİ, KÜLTÜR VE TURİZM


Melikgazi 520 bin nüfusu ile Kayseri’nin en büyük ilçesi. İlçe bu haliyle 55 vilayetten büyük. Kayseri nüfusunun % 40’ı ilçe sınırlarında yaşıyor.

Kayseri’de ticaret merkezlerinin ve sanayi bölgesinin Melikgazi’de olmasını da hesaba katarsanız, aslında  ilçe sınırlarında günlük olarak 700 bin insan yaşıyor dersek çok abartılı olmaz...

Memduh Büyükkılıç ve ekibi böyle bir ilçede hizmet veriyor. Büyükşehir ve Melikgazi’nin yakın işbirliği içinde ilçede altyapı neredeyse tamamen bitti. Üst yapı noktasında da epeyce önemli çalışmalara imza atıldı. Kentsel dönüşüme uğramamış tek katlı, gecekondu türü evlerin sayısı bir elin parmakları kadar azaldı. Yeşil alanların, sosyal tesislerin sayısı epeyce fazla...

Başkan Büyükkılıç Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyarette Melikgazi’nin geleceğine dair bazı ipuçları verdi.

Bu dakikadan sonra ilçede rutin belediye hizmetleri ve mevcut yapılanları korumakla birlikte, ilçeyi bir kültür ve turizm şehrine dönüştürme çalışmalarını başlatmak gerekiyor.

Şehir merkezinde ağırlıklı bölümü Selçuklu’dan kalan tarihi eserler saymakla bitmez. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Kültür Yolu Projesi de Kocasinan bölgesinden başlamasına rağmen yüzde 90 oranında Melikgazi sınırlarında şekilleniyor, gelişiyor...

Bu kültür-turizm çalışmalarını iki noktada yoğunlaştırmak gerek... Şehrin içindeki tarihi zenginlikle birlikte Germir, Tavlusun hatta bu iki bölgeyi Talas’a bağlayan Derevenk Vadisi de dahil Gesi- Ağırnas’a yönelik kültür projelerini başlatmak gerekiyor.

Sanıyorum Başkan Büyükkılıç’ın bu yönde çalışmaları var. Ama, özellikle Germir ve Tavlusun bölgesi geniş alanı itibariyle belediye bütçesi ile ayağa kaldırılamaz.

Melikgazi-Büyükşehir ve daha da önemlisi Kültür Bakanlığı bu noktada mutlaka devreye girmelidir.

Germir,Tavlusun ve Talas’ta bundan 100 yıl öncesine kadar yaşayan azınlıkların Dünyanın dört bir yanına dağılmış olması ve atalarının kaldığı eski yerleri merak etmesi de, şüphesiz bu ilçemize olan turist ilgisini artıracaktır.

Kayseri’nin tarihindeki en önemli yatırımlardan biri olan Erciyes Projesi’nin de, ağırlıklı olarak Melikgazi sınırlarında bulunmas,ı bu kültür ve turizm değerlerini birbiriyle entegre etmemiz halinde bırakın Melikgazi’yi Kayseri bir Kayseri daha olur.

Özetle; merkezde kaleiçi düzenlemesini de içine alan Kültür Yolu Projesi’yle başlattığımız bu adımı, tarihi zenginliklerin gün yüzüne çıkartılmasında epeyce bir adım atmış olan Talas ve Derevenk bağlantılı, Tavlusun - Germir için yapılacak çalışmaya, zamanla Gesi-Ağırnas bölgesinin de dahil edilmesi ile müthiş bir zenginlik ortaya konulacaktır.

Sonrasında, Erciyes ve bu kültür çalışmalarını Kapadokya ile entegre edebilirsek Kayseri ve hinterlantını kimse tutamaz.

Tabi hızlı tren ve havaalanı işini de unutmamak şartıyla...

PROJELER

Yerel seçimler arefesinde her aday bir proje açıklıyor, açıklayacak.

MHP Hacılar adayı ilçe için 25 proje önermiş... Ne güzel...

Bunu, 16 ilçemiz ve Büyükşehir için de söylüyorum. Adaylar asla bir kompleks içine girmeden, kendilerinin önermediği, ama bir başka adayın önerdiği  isabetli proje varsa buna sahip çıkmalıdır..

Bunu yaparken de, “Falan adaya bu önerisinden dolayı teşekkür ediyorum” demek asla o kişiyi küçültmez,bilakis büyütür.

Her adayın diğerinin önerilerini  avam proje  veya detay olarak takibi ve elinin altında tutmasında fayda var. Seçilen aday mazbatasını alıp, kabullerden sonra bunları ekibiyle masaya yatırmalı ve öncelik sırasına göre de hayata geçirmelidir.

 Sonuçta bu şehir, hepimizin...

 

00- Kayseri Emniyeti’nde 9 şube müdürünün yeri değiştirilmiş.

00- KTO’da iki yeni yönetim kurulu üyesinin göreve başlamasından sonra, Miraboğlu’ndan boşalan başkanvekilliğine kimin seçileceği merak ediliyormuş.

00- Başkan Özhaseki Talaslılara raylı sistem müjdesi vermiş.

00- AK Parti Kocasinan Adayı Mustafa Çelik projelerini cumartesi günü açıklayacakmış.

00- CHP Büyükşehir Adayı Çilsal STK ziyaretlerini sürdürüyormuş.

00- AK Parti’den istifa eden iki meclis üyesi MHP’ye katılmış.

00-   AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş bu hafta nöbetçiymiş.

LİSTELER GİTTİ

AK Parti ve MHP’nin meclis üye listeleri Genel Merkez’ in onayına sunuldu. .Önümüzdeki iki-üç gün içinde listeler Kayseri’ye gönderilecek. Teşkilatlar da bu listeleri salı günü mesai bitimine kadar ilgili seçim kuruluna vermek zorunda. AK Parti ve MHP’de meclis listesinde olup olmadığını merak edenler çalmadık kapı bırakmıyor. AK Parti’nin mevcut meclis üyelerinin yarıdan çoğunun gidici olduğunu daha önce yazmıştım. Her iki partide de büyükşehir meclisine gelebilecek sıralama da merak ediliyor. Listelerin açıklanması ile bi çok isim hüsrana uğrayacak.