MUSTAFA GÜRBÜZ


MELİKGAZİ VE VOLEYBOL AŞKI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde voleybol branşına gönül vermiş erkek sporcuların büyük bir bölümünün yolu mutlaka Melikgazi Belediyesi´nden geçmiştir. Bu spor dalında ilimiz lokomotifi olan ve uzun yıllar da liglerde mücadele eden Melikgazi Belediyesi Voleybol Takımı şu günlerde işi sıkı tutuyor. Daha önce yer aldığı 1.Lig´den şanssızlık sonucu düşen ve yeniden eski yerine çıkabilmek için mücadele eden Melikgazi Belediyesi Voleybol Takımı sezonun ilk yarısını ligin zirvesinde bitirerek sevenlerini de mutlu etti.

Melikgazi bünyesinde bazı spor branşları olsa da yoğunluğun verildiği tek branş voleyboldur. Bedensel engelli kardeşlerimizin ilgilendiği tekerlekli sandalye basketbol ve ampute futbol konusunda sadece mali yönden elinden geleni yapan Melikgazililer voleybol konusunda ise kendi bünyelerindeki spor salonlarını kullanarak oyuncuları alt kademelerde de eğitmeye devam ediyorlar.

Geçtiğimiz yıla kadar alt yapı konusunda çok sayıda sporcuyu barındıran Melikgazi, yarışmalara A ve B Takımları olmak üzere iki takım olarak girer ve mücadelesini sürdürürdü. Şimdilerde alt yapı biraz daha kan kaybetmiş gibi görünse de bunun sebebini, erkek voleybolundaki kulüp sayısının artmasına bağlayabiliriz. Melikgazi bu dönem yaptığı takviyeler ve ligdeki performansı ile sezonun ikinci yarısındaki ilk maçında en güçlü rakibi ile karşı karşıya gelecek. O maçı kazandığı takdirde şampiyonluk için önünde bir engeli kalmayacak.

Umarım Melikgazi bu maçı kazanır da, yeniden eski yerinde yani 1.Lig´de hedef kovalamaya devam eder?