VELİ ALTINKAYA


MECLİS’TE KONUŞACAK AK PARTİLİ BİR VEKİL YOK MUYDU?

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Aralık 2010’da, 2011 bütçe görüşmeleri esnasında Kayseri’yi ‘Valilik, Adliye ve Belediye’ merkezli topyekün suçlarken, dönemin AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hatta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yeri geldiği zaman ‘Özhaseki’nin yanında’ duran açıklamalar yaptılar...

Olması gereken de buydu...

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı her açıklama yaygın medyada geniş yer bulurken, Özhaseki ve avukatının haklı açıklamalarının yankısı ise Boğazköprü’den öteye gitmiyordu.

İşte böyle bir noktada Özhaseki ve kurmaylarının ilettiği bilgiler, Kılıçdaroğlu’nun suçlamalarına cevap olarak, Grup Başkanvekili Elitaş ve Başbakan Erdoğan tarafından ara ara TBMM kürsüsünden veya miting meydanları-TV ekranlarından dillendiriliyordu...

Elbette aynı şey değil... Hatta ‘makul bir eleştiri’ gibi bile görülebilir. Memduh Başkan geçtiğimiz hafta CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın TBMM kürsüsünden Develi mahreçli eleştirilerine üç sayfalık bir açıklama ile cevap verdi. Açıklamada eski ve yeni dönemde Develi’ye yapılanlar da tek tek sıralanmış.

Milletvekili Arık, eleştirilerini TBMM kürsüsünden yaptı. O eleştirileri Kayseri basını ile de paylaştı. Peki, Memduh Başkan’ın Sayın Vekile cevabını TBMM kürsüsünden Meclis kayıtlarına geçirecek AK Partili bir vekil yok muydu? Özellikle de Kayseri Milletvekillerinden herhangi biri Memduh Başkan’dan aldığı bilgileri CHP’li mevkidaşının iddialarına karşı Meclis kürsüsünden dillendiremez miydi?

Bu noktada CHP’li Vekil ile AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklamalarını tartışmak yerine, AK Parti’deki ‘koordinasyonsuzluğa’ işaret etme adına bu cümleleri yazdım...

İsteyen istediği gibi yorumlayabilir...

 

ODA TV’NİN ÖZHASEKİ HABERİ

Oda TV’deki meslektaşlarımız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi epeyce seviyor(!)... Maşallah sanki ‘abone olmuş gibi’ belli periyotlarda Özhaseki haberlerine yer veriyorlar...

Elbette kimin ne haberi yaptığına veya nasıl haber yaptığını karışacak değiliz. Hafta sonu TV 1 ve Kay TV’de ortak yayınlan programda Özhaseki’ye Cumhur İttifakı’nın Kayseri’de sıkıntısı olup olmadığını sordum. Oda TV, önceki gün benim sorum ve Özhaseki’nin konuşmasının tamamını Allah var kesmeden logolu olarak vermiş. Bir bütün olarak baktığınızda ve konuşmanın tamamını dinlediğinizde Özhaseki’nin söyledikleri çok makul. Ama o cümlelerin içinden Özhaseki’nin kullandığı iki-üç kelimeyi başlığa çektiğinizde konuşmanın tamamı ile başlık arasında bir tezat görüyorsunuz. Tamam, başlığa çekilen kelime(ler) kullanılmış; ama Oda TV’nin yaratmak istediği algı ile söylenenler arasında hiç benzerlik yok...

Siz de Oda TV’nin pazartesi günkü haberlerinde;

‘Cumhur İttifakı’nda Kayseri Çatlağı:

 - Sıkıntı Var mı

 - Evet var’ başlığı ile verilen haberi okuyup devamında verilen videoyu izleyin ve hükmünüzü verin...

Sahi Oda TV’nin belli dönemlerde ara ara Özhaseki’nin kulaklarını çınlatma gayretinin altında sizce ne olabilir?

 

İYİ PARTİ İL KONGRESİ

İYİ Parti, pazar günü il kongresini yapacak. Son anda bir değişiklik olmazsa kongrede Süleyman Bozkurt, Mehmet Sebati Ataman ve Metin Soylu yarışacak.

Süleyman Bozkurt’u il başkanı olunca tanıdım. Babası İsmail Abi Rahmetli Ayvaz Gökdemir’in ‘Kayseri Milletvekili ve Bakanlığı’ döneminde Milli Eğitim Müdürümüzdü. Süleyman Bozkurt, tam bir Anadolu beyefendisi. Pırıl pırıl bir insan. Ama il başkanlığı sürecini bana göre iyi götürdüğünü söyleyemem. Bozkurt’u 85 delegesinin ağırlıklı kısmı ile Talas destekliyor.

Adaylardan Sebati Ataman’ı tanımıyorum. Emekli Albaymış. Milletvekili Dursun Ataş ile de yakın bir dostluğu olduğu söyleniyor. Ataman, asker emeklisi olmanın verdiği disiplinle ‘Teşkilat Başkanı’ olduğu süreçte ilçelerle yakından ilgilenmiş. Melikgazi’de de mevcut ilçe başkanı Erdal Dağ’ı destekledi. Melikgazi’ nin 234 il delegesi var. Ataman bu delegelerin 150 kadarının oyunu alır. Tabi taşra ilçelerinin bir bölümünün desteği de Ataman’dan yana olur.

Çoğumuz bilmeyiz, Metin Soylu’yu 1980 öncesi Argıncık Belediye Başkanı iken tanıdım. ANAP’ta siyaset yaptığı dönemde ‘ülkücü’ kimliğini hep ön plana çıkartan bir yapısı vardı. Kocasinan Teşkilatı Soylu’nun yanında, 164 delegenin 140 kadarının oyunu alır Soylu. Melikgazi’den de en az 50 kadar oy gelir Soylu’ya... Yani İYİ Parti’de yarış Soylu ile Ataman arasında geçer. Bakalım kim kazanacak?

 

KULİS BULVARI

PROF. DR. HÜSEYİN PER

Prof. Dr. Hüseyin Per’i 90’lı yıllarda tanıdım. Hüseyin Per, Kayseri Tabip Odası Başkanlığı’nı iki dönem yaptıktan sonra görevini ‘yüzakı’ ile bıraktı. Per, ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Nöroloji Öğretim Üyesi. Kelimenin tam anlamıyla ve moda tabirle ‘Milli ve Yerli’ bir bilim insanıdır Hüseyin Hoca. Tabip Odası Başkanlığı döneminde TTB Merkez Yönetimi’nin siyasi ve marjinal çıkışları karşısında ‘dim dik karşı duruş’ ortaya koymuş bir vatanseverdir O... Pandemi sürecinde meslektaşlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması adına canla başla mücadele etti. Kayseri’nin ‘Sağlık yönetimi’ne yorumları ve makul tavrı ile ‘müsbet katkı’ verdi. Muadilleri özel muayenehanelerde veya özel hastanelerde paraya para demezken, Hüseyin Hoca ne yaptıysa ERÜ Hastanesi’ndeki servisinde yaptı. Velhasıl Hüseyin Per vatansever, yürekli bir Türk hekimidir.

 

 

Mış… Miş… Muş…

00- Özhaseki, Kayseri-Ankara YHT’nin bu yıl temelinin atılacağını söylemiş.

00- Muhalefet, son il başkanları toplantısında Özhaseki’ye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mantı yemek için Kayseri’ye, olmayan YHT ve otoban ile mi, yoksa küçük havaalanı yolu ile mi geleceğinin sorulmasını istiyormuş.

00- Gelecek Partisi’nin Genel Sekreteri ile Davutoğlu’na ‘çok yakın’ olan kurucularından Kafkas kökenli İstanbul’un ünlü işadamlarından hemşerimiz Abdullah Teber de Kayseri’ye gelmiş.

00- İYİ Parti’nin üç adaylı il kongresinin Sebati Ataman ile Metin Soylu arasında geçeceği söyleniyormuş.

00- MHP’de ilçe kongreleri ağustosta başlayacakmış.

00- Yahyalı Cezaevi’nin kapatılacağı söylentileri ilçe halkının tepkisine neden olmuş.