VELİ ALTINKAYA


LİSTELER


   Siyasi partilerimiz listelerini bugün saat 17'ye kadar YSK' ya vermek zorunda...

  Aday listeleri şuan için tamam... Bugün öğleye kadar listelerin yazım, mühür ve imza süreci tamamlanır; öğleden sonra da listeler yola çıkar...

   Genel merkezler fazla renk vermiyor... Ama, bugünden itibaren listelerin ilk sıralarında yer alacak isimlerin haberdar edileceğini sanıyorum...

   Dün üç siyasi partimize yakın kaynakları yokladım. Belirsizlik  devam ediyor.

   Önce iktidar partisinden başlayalım.

    AK?PARTİ

    AK Parti'yle ilgili 15 gün kadar önce tahmini liste yayımlamıştım. Hala aynı noktadayım. Pazar günü Ankara bağlantılı bazı çevreler Bizim yazdığımız, kamuoyunun da genel hatları ile bildiği liste dışından, Ayhan Oğan ve Şükrü Karatepe'nin Kayseri listesine girebileceği yolunda müthiş bir bilgi bombardımanı yaşandı.

    Pazar akşamı geç saatlere kadar yaptığım telefon görüşmeleri ve nihayet dün bu satırları yazarken edindiğim bilgiler de, AK?Parti'nin bizce de tahmin edilen listesinde fazlaca bir değişiklik olmayacak gibi..

   Elbette siyaset bu; son dakikaya kadar her an herşey olabilir. Siyasette 24 saatin uzun bir zaman olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Kayseri listesinde bir sürpriz olabilir mi; olabilir; ama ben bunun fevkalade düşük ihtimal olduğuna inanıyorum.

    Peki AK Parti'nin tahmini listesi ne?

1-      Mehmet Özhaseki,2- Yaşar Karayel,3- Ahmet Doğan, 4- Neslihan Yüksel  (veya Havva Talay Çalış) 5-İsmail Tamer  9-Ali Ekşi...

    AK Parti'de 6,7 ve 8. sıra ile ilgili bir belirsizlik var... Altıda kuvvetli ihtimal Halil Ergen, zayıf ihtimal Murat Cahit Cıngı, 7'de kuvvetli ihtimal Rifat Yıldırım, zayıf ihtimal Avşar Aslan, 8'de ise Yozgat kökenli bir isim veya 4. sırada yer alamaması halinde Havva Talay Çalış olabilir... Zayıf bir ihtimal, Avşar kökenli aday 7 değil, 6 da olabilir.

    MHP

   MHP liste konusunda renk vermeyen partilerden biri. Bahçeli'nin görevlendirdiği 4 kişilik bir heyet çalışmalarını tamamladı ve Genel?başkana sundu...

   Aylar öncesinden ifade ettiğimiz gibi MHP'de Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun liste başı olması büyük ihtimal. Bazı çevrelerin iddiasının aksine Adana gibi bir vilayetten gösterilme ihtimalinin ise çok küçük olduğunu ifade etmek isterim.

   MHP'de en çok cevap aranan soru 2. sıra kimin olacağı şeklinde. Bu noktada eski il başkanları Mete Eke, Mazhar Gündoğ, Süleyman Korkmaz' la birlikte KTO Eski Başkanı Hasan Ali Kilci'nin kulislerde adı geçiyor. Mustafa Eraslan, Mustafa Özsoy,Metin Soylu, Kamil Karamete ve Yavuz Dursun'un da bu sırada yer alacağını konuşanlar var...

    Prof.Dr.Mustafa Alkan'ın 3 veya 4. sırada, İsmihan Üçok' un kadın kontenjanından 4 veya 5. sırada yer alacağını tahmin ediyoruz. Yukarıdaki isimlerin yanısıra, Hacı Tülü, Orhan Erdem, Faruk Çolak,Salih Erciyes,Tuncay Kaplan gibi isimlerin de listenin diğer sıralarında yer alma ihtimalleri var...

   CHP

   CHP MYK Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na yetki verdi. Kılıçdaroğlu cumadan başlayarak üç gün süreyle tek başına çalıştı. Listeler dün de PM'den geçti.

   CHP'de eğilim yoklamasında ilk sırada çıkan Çetin Arık'ın liste başı olması kesin... Bu partide uzun süredir cevap aranan soru, eğilim yoklamasında 2. sırada yer alan Ali Paşa Tan'ın yerini koruyup koruyamayacağıydı... Tan'ın bir süredir adeta Ankara'yı mesken tutuğu ve olursa ilk sıra, olmazsa ikinci sıra için yoğun bir kulis çalışması yürüttüğü söyleniyor.

   Ama sanki Genel Merkez 2. sıraya kontenjan kullanacak gibi. Bu da daha önce yazdığımız gibi Ziya Alp Köse veya Oktay Bulduk olabilir. Bulduk pazar günü Gürsel Tekin aracılığı ile Kılıçdaroğlu ile kısa bir görüşme yaptı.

  Bu durumda CHP'nin sandıktan çıkan 3 ve 4. sıradaki Sarızlı isimlerinden biri liste dışı tutularak, diğer sonuca aynen uyulabilir.

 

00- Partiler bugün saat 17'ye kadar aday listelerini YSK'ya verecekmiş.

00- AK Parti listesinde bazı çevrelerin iddiasının aksine sürpriz beklenmiyormuş.

00-AK Parti'den Özhaseki' nin, MHP'de Halaçoğlu' nun ve CHP'den de Arık'ın liste başı adaylığı kesinmiş.

00- MHP'de 2 ve 3. sıralara kimin geleceği sır gibi” saklanıyormuş.

00- CHP'de Ali Paşa Tan, birinci sıra, olmazsa iki de kalmak için bastırıyormuş.

00- ERÜ'de rektörlük yarışı kızışmış.

00-  Kayseri'nin başarılı BİK?Müdürü Başeğmez bugün Bursa'da göreve başlayacakmış.

 

 

GÜLE GÜLE MÜDÜRÜM

   Yaklaşık 3.5 yıl süreyle Kayseri Basın İlan Kurumu Müdürlüğü yapan Osman Başeğmez, Bursa Şube Müdürlüğü'ne atandı... Başeğmez, Kayseri Müdürlüğüne atandığında cemiyet başkanlığı yapıyordum. Bu cihetle yakın çalışma imkanı buldum. Yine aynı dönemde Kayseri gazeteleri ile ilgili birleşme ve akabinde yaşanan müeyyide sürecinde de, sıkça görüştük. Mesleğin içinden gelen biri olarak Başeğmez, yazılı basının her manada gelişmesi için gayret gösterdi. Bunu sadece çalışanlar için değil, patronlar ve okuyucu açısından da ele alarak daha iyi bir gazete için çalıştı. İşini yaparken adaletten, dürüstlükten ayrılmadı. Yolun açık olsun Müdürüm; yeni görevinde başarılar diliyorum.