VELİ ALTINKAYA


LİSE BİNASI DEVREDİLMİŞ

LİSE BİNASI DEVREDİLMİŞ


Turgut Özal ve Abdullah Gül başta, nice ünlü isimleri okutan, mezun eden tarihi Kayseri Lisesi’nin taş binası Büyükşehir Belediyesi’ne resmen devredilmiş.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki protokole bağlı olarak, lise kampusü içindeki 50 yıllık bina tamamen yıkılarak yerine modern derslikler, spor salonu, kütüphane, laboratuvar  yapılmıştı.

Öğrencilerin önemli bir bölümü bu yeni binada eğitimlerini sürdürüyor...

“Taş Mektep”in ana binası ise protokol gereğince Büyükşehir’e resmen devredilmiş.

Başkan Özhaseki okulla ilgili tadilat ve rolove projesinin hazırlık çalışmalarının bitme aşamasında olduğunu söyledi. Anıtlar Kurulu’na sunulacak proje ile öncelikle okulun temelden su almasına karşı izolasyon çalışması yapılacak.

Sonra zemin kata kurulacak Milli Mücadele Müzesi ile ilgili

 bir;  iç düzenleme;

 iki; malzeme temini yoluna gidilecek...

Başkan Özhaseki üst katta bazı protokol kabulleri için ‘Başkanlık Makamı’ oluşturacaklarını söylemişti. Sanırım bu noktada da çalışmalar sürdürülüyor.

Milli Mücadele Müzesinin en müstesna köşesinin Liseyi bırakarak Sakarya Savaşı’na giderek şehit olan  yavrularımıza ayrılacağı muhakkak.

Yani “Taş Mektep” in müze ve başkanlık makamı olarak hizmete geçmesi herhalde önümüzdeki yılın ortalarını bulur.

 Bu arada Kültür Yolu Projesi kapsamında Kiçikapı Meydanı’nda da epeyce bir düzenleme yapılıyor-yapılacak. Buradaki kilisede Gençlik Spor’dan Büyükşehir’e geçti.

Önümüzdeki yıllarda Erciyes ‘teki otel inşaatlarının tamamlanması ve projenin topyekün hayata geçmesi, Kültür Yolu çalışmasının da Kaleiçi, Kayseri Mahallesi vs tamamlanması ile birlikte,  şehrimizin önemli bir kültür- turizm merkezi  olacağına inanıyorum.

KORKMAZ DAVASI

 Ali İsmail Korkmaz, Gezi olayları çerçevesinde bir polis memuru ve fırın sahibi-çalışanlarının darbesiyle genç yaşta hayatını kaybeden evladımız.

Eskişehir valiliği “güvenlik gerekçesi” ile bu Korkmaz davasının bir başka il’e alınmasını istemiş ve Bakanlık da  yargılamanın Kayseri’de yapılmasını kararlaştırmıştı.

İlk duruşma öncesinde Valilik ve özellikle de Emniyet çok büyük gayret gösterdi ve davayı takip için şehrimize gelen binlerce kişi, burnu kanamadan geri döndü...

Davanın karar duruşması yanılmıyorsam 12 Mayıs’ta. Merhumun avukatı ve aile duruşmanın olay yeri olan Eskişehir’de görülmesini talep ediyor...

Doğrusu aslında bu...

Kayseri’de dava ile ilgili tedbir alan devlet Eskişehir’de de alır.

Keşke siyasiler Bakanlık yetkilileri ile görüşüp davayı aile ve avukatların talebi doğrultusunda ilimizden aldırabilse...

Belli ki bu zor gözüküyor...

Hariçten edindiğim bilgiye göre, karar duruşmasına Türkiye’nin dört bir yanından en az on bin kişi gelecek.

Kayseri polisi elbette bu noktada da gerekli tedbirler alır... Davanın  eski adliye binasında görülecek olması, buranın da şehrin tam merkezinde bulunması, Allah korusun bir kötü niyetlinin provakasyonu ile hiç istemediğimiz olayların yaşanmasına yol açabilir...

Kayseri polisinin önceki duruşmada her türlü hakaret ve küfre karşı  sabrını koruduğunu biliyorum. Polis bu duruşmada da şüphesiz aynı hassas tavrını gösterecektir.

Ama, bazı isimler Ali İsmail davasındaki sanık polis nedeniyle her emniyet mensubuna “şüpheli” gibi bakıyor...Bu da katılımcılarla polisin karşı karşıya gelmesini her an sağlayabilir. Veya Allah korusunda katılımcıların içindeki bir kaç kötü niyetlinin merkezdeki her hangi bir işyerine atacağı bir taş kontrolsüz olaylara yol açabilir.

 Bu cihetle duruşma, hem yoğun ilgi hem de şehir dışı olması hasebiyle GSGM Spor Salonuna alınabilir...

 

 

00- Bakan Yıldız, haftasonu mitingler için gelecekmiş.

00- Bahçeli Cumartesi İncesu mitingiyle başlayacağı Kayseri ziyaretinde 16 ilçenin tamamını ziyaret edecekmiş.

00- BBP Genel Başkanı Destici pazar günü Kayseri’de miting yapacakmış.

00-Koyuncu ailesinin katkısıyla Yahyalı’ya yapılacak MYO’nun protokolü önümüzdeki hafta imzalanacakmış.

00- Ali İsmail Korkmaz davasının mayıstaki karar duruşması spor salonunda yapılabilirmiş.

00- Çok sayıda büyükşehir arasında Kayseri raylı sistemi “en iyi”  seçilmiş.

00-Polis peynir bidonunda uyuşturucu ele geçirmiş.

 

 

YAHYALI’YA DA

 MYO YAPILIYOR

Erciyes Üniversitesi ilçelerin talepleri doğrultusunda MYO’ları açmayı sürdürüyor. Develi’de fakülte ve MYO var. İncesu, Yeşilhisar, Bünyan ve Tomarza MYO’ larının bir bölümünde eğitim var, bazıları ise inşaat halinde. Yahyalı’da uzun süredir meslek yüksek okulu istiyor. Üniversite’nin bu talepler karşısında öncelikle şartı olan “arsa ve hayırsever temini”  konusu çözülmüş... Önümüzdeki hafta Enerji Bakanı’nın da şehadetinde ERÜ yetkilileri ile Yahyalı’daki hayırseverler arasında protokol imzalanacakmış... Ne güzel. Rektör Keleştemur’u ve hayırseverimizi bu çalışması nedeniyle kutluyorum.