MUSTAFA GÜRBÜZ


LİGDEN DÜŞME BU SEZON KALKMALI!

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor için geri sayım başlasa da bu günlerde ortaya atılan bir iddia konuşulması gereken hatta üzerinde durulması gereken bir konudur. Ligden düşmenin son haftaya kaldığı şu günlerde özellikle bazı takımların pandemi sürecinde yaşadıkları olaylar ve kadrolarda oluşan etkileşimler nedeniyle ligden düşme konusunun yeniden gündeme geldiğini hatırlatmak isterim. Kayserispor taraftarı daha önce bu konuları gündeme getirse de olayların nasıl devam edeceği bilinmediği için bu konu hakkında fazla yorum yapılamamıştı. Bakınız son olarak kulübün ana sponsoru Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’den geldi. Ertekin ligden bu sezon düşmenin kaldırılmasını ve ligin birçok ülkede olduğu gibi 290 takımla devam etmesi görüşünü ortaya attı.

Ben de aynı görüşleri paylaşmakla birlikte şunu da eklemek isterim. Ligin son haftalarında gerçekten ortaya çıkan puan tablosu ve oynanan maçlarda alınan skorlar gerçekleri yansıtmamaktadır. Bu konuda birileri yine ‘Şeytanın avukatlığını yapıyor’ derlerse desinler. Ne yazık ki gördüğüm tablo bu şekilde. Ligin son haftası gelmiş ve futbolcular ellerindeki maçı rakibin kazanmasına engel olamıyorlar. Nasıl oluyorsa son ana kadar rakip etkin değil ama sonrasında rakip canavarvari bir şekilde maçı kazanmak için gaza basıyor.

Bu sezon ligden düşme kalkmalı. Sadece temsilcimiz için değil tüm takımlar için geçerli olmalı. Fransa’da olduğu gibi alttan gelen takımlarla birlikte bu sezon maçlar yapılmalı ve gelecek sezonda 4 takımı düşmesiyle lig 20 takımlı halde maçlarını oynamalıdır. Bu konuda umarım şehrimizin insanları bize destek verir. Siyasilerin pek bu konuya dahil olduklarını göremediğim için taraftara sesleniyorum. Haydi, biz de bu işe dur diyelim…