MUSTAFA GÜRBÜZ


KUPADAN SONRA LİGDE DE HEDEF BELLİ OLDU!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor´un bu hafta trafiği biraz karışıktı. Kupada oynadığı Eyüpspor maçında aldığı galibiyet, aslında her iki kulvarda da sarı-kırmızılıların maçlarını ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor. Oynanan kupa maçında zeminin azizliğini ise yaşayan taraf yine Kayserispor oldu. Son dakikalarda Gyan´ın sakatlanarak oyundan çıkması sonucu, Kayserispor bir süre oyunu 10 kişi sürdürmek zorunda kaldı. Suni çimleme dediğimiz teknikle kaplanmış olan zemin konusunda futbolcuların da birazcık sıkıntısı oldu. Maç içinde çabuk yorulan futbolcuların imdadına ise Teknik Direktör Şumi yetişti ve bazı isimleri oynatmazken, bazılarını da iki devre halinde oyunda tutmaya çalıştı.

Rakibin gücünün turu geçmek için yeterli olmadığını bilsek de, yine de bir sürpriz yaşamamak adına işi sıkı tutmak gerekiyordu. Nitekim temsilcimiz bu ciddiyetin karşılığını da turu geçerek almış oldu. Şimdi gözler hafta sonunda oynanacak olan Akhisar maçına çevrildi.

Ligde sezon başından buyana aldığı sonuçlarla 27 puanla, ilk 5 takım arasında yer alan Kayserispor, yine galibiyet ve son iki maçı da galibiyetle kapatarak ilk yarıyı 33 puanda tamamlamak istiyor. Çok zor olmasa da ikinci yarı öncesinde hedefinde bazı tadilatlar yapan yöneticiler de, Kayserispor´un oynanmamış iki maçı dahil, ikinci yarıdaki maçlarıyla birlikte alacağı bir 30 puanın daha kendilerini ilk 5 takım arasında tutacağına inanıyorlar. Yani anlayacağınız Kayserispor sezon sonunda Avrupa için ilk 5 içinde yer almak istiyor?