MUSTAFA GÜRBÜZ


KUPA MESAİSİ HIZLANMALI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor son günlerde aldığı sonuçlarla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle inişli?çıkışlı bir grafik çizen Kayserispor´un son haftalarda yakaladığı başarı trendi taraftarın heyecanını da yatıştırmaya yetti. Ligde hedefinden kopacak mı dedirten günler yaşayan sarı-kırmızılılar bu duruma Osmanlı maçıyla dur demesini bildiler. Kayserispor almış olduğu bu galibiyetle önemli bir virajı daha geçmesini bildi ve bunun mutluluğunu yaşamaya başladı. Bu karşılaşmada alınan sonucun daha etkili olması için hafta sonunda sahasında konuk edeceği Sivas maçını da kazanarak bir anlamda hedefinden hiçbir sapma olmadan yoluna devam ettiğini dışarıdaki isimlere de göstermesi gerekiyor.

 Hedefler koyan ve bu doğrultuda çalışmalar yapan Kayserispor´un lig dışında bir başka hedefi de kupaydı. Önemli bir rakiple ilk maçını oynayan ve karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrılan temsilcimiz bu maçın rövanşına ciddiyet veriyor. Teknik ekip basın karşısında yaptığı açıklamalarda ilk maçın geride kaldığını ve rövanşta bu skorun lehlerine çevrileceğini söylüyorlar. Bu söylemde de kendilerinden çok eminler.

Avrupa kupalarını hedefleyen sarı-kırmızılıların yapacağı en iyi iş, kupada final oynamaktır. Çünkü ligde işler gittikçe karışıyor. Bakınız bu hafta Lig´in üst tarafındaki takımlar puan kaybı yaşarken, alt tarafta yer alan sadece Sivasspor ve Kayserispor haftayı karlı kapatan ekiplerden oldular. Buradan Avrupa kupalarını hedeflemek biraz güç. Kalabalık bir yarışmacı topluluğu bulunuyor. Bu nedenle Kayserispor´un öncelikle kupa, ardından da lig diyerek yoluna devam etmesi gerekiyor. Umarım Avrupa kupalarına katılma hakkını elde edecek olan Kayserispor, diğer kulvarda da aynı hedefini başarmaktan geri kalmaz?