VELİ ALTINKAYA


KTO VE KTB SEÇİMLERİNİN ARDINDAN

KTO VE KTB SEÇİMLERİNİN ARDINDAN


Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Ticaret Borsası’nda seçimlerin ilk turu tamamlandı.

Önce Borsa’dan bahsedelim. Seçim öncesinde esprili bir şekilde “Tek rakibim THY” diyen  Borsa Başkanı Şaban Ünlü rakipsiz olarak yeniden seçildi. Borsa’nın daha önce 21 meclis üyesi vardı. Yeni meslek komitelerine yönelik düzenlemede meclis üyesi sayısı 18’ e düştü. 7 meslek komitesinden  dördünden üçer, üçünden ise iki meclis üyesi seçilecek.

 Meslek komitesi seçimlerine yönelik itiraz süresi var. Listeler  çarşamba itibariyle kesinleşecek. Meclis seçiminin de  perşembe ya da cuma günü yine yargı gözetiminde yapılması bekleniyor. Bu süreç KTO için de aynı.

Bu satırları yazdığım dakikada KTO seçimlerine yönelik bazı meslek gruplarında itirazlar sürüyordu. Son aldığım bilgide Mahmut Hiçyılmaz’ın 28 meslek komitesinde kazandığı, Hüseyin Tekin’in nakliyeciler meslek grubundan iki oy farkla seçildiği ve bilgisayar grubunda da Oğuz Memiş’in desteklediği  grubun bağımsız olarak seçildikleri bilgisi geldi. Kalan on meslek grubunu ise Ömer Gülsoy ve Nuh Mehmet Delikan’ın kazandığı ifade edildi.

 KTO’daki 40 meslek grubundan  galiba 16’sından üç, diğerlerinden ise iki meclis üyesi seçilecek. Bu satırları yazdığım cumartesi, saat 18.00 itibariyle tek tek hangi meslek grubunda kimin kazandığı bilgisi henüz ulaşmamıştı. Ama, Hiçyılmaz’ın kazandığı 28 meslek komitesiyle 98 kişilik meclisten 70 civarında bir isimle KTO yönetimine hakim olacağı kesin.

 KTO’da  meslek komitesi seçimlerinde ilginç   kulis bilgileri var. Bunları komite komite  yarın değerlendirelim inşallah.

Doğrusu  10 gün öncesine kadar  yaptığım yorumlarda Mahmut Hiçyılmaz’ın 25 meslek grubunda kazanacağını yazmış - söylemiştim. Ömer Gülsoy’un 8-10, Nuh Mehmet Delikan’ın 3-5 ve Hüseyin Tekin’in de bir meslek grubunda  kazanacağı kanaatı hakimdi bende... Son bir hafta içerisinde çevremdeki bazı isimler Gülsoy’un değil Delikan’ın ikinci olacağı görüşünü empoze ettiler. Doğrusu bundan etkilendim. Seçimlerden bir gün önce kendi el yazımla yazarak Murat Yerlikan dostuma verdiğim tahminde Hiçyılmaz’ın 25, Delikan’ın 7, Gülsoy’un 6 ve Hüseyin Tekin’in de bir meslek grubunda kazanacağını yazdım.

  Seçimden iki gün önce Hiçyılmaz’a “Kaç komiteyi kazanırsınız?” dediğimde  “En az 30” demişti.

Bizim veya bir başka ismin şöyle - böyle demesi çok önemli değil. Sonuç önemli. Sonuçta milli irade bir şekilde tecelli etti. Bu saatten sonra hepimize düşen bu iradeye saygı duymaktır.

Dört adayın tamamının  oldukça uzun  olan seçim  sürecinde nezaketli bir çalışma yürüttüğünü belirtmek isterim.

   Seçime en uzun süreli hazırlanan Nuh Mehmet Delikan oldu. En fazla mesai ve para harcayan da oydu. Delikan’a  bir tanıdığı “Seçim sonuçları istediğin gibi olmazsa  ne yaparsın” dediği zaman “Kazanan kimse, tatlımı alır hayırlı olsun ziyaretine giderim” demiş. Sanıyorum çıkan sonuç en çok Delikan’ı şaşırtmıştır. Zira, tüm kurmayları hemen her vesile ile ayaklarını yerden kestiler.

 Ömer Gülsoy değerli bir isim. Çarşıda da çok seviliyor .Sanıyorum O’nu yanıltan çarşı oldu. Eğer KTO başkanını çarşı, yani Cumhuriyet ve Cami Kebir mahalleleri seçecek olsaydı, kesinlikle Ömer Gülsoy başkan olurdu.

Gelelim Mahmut Hiçyılmaz’ a... Hiçyılmaz’ın işi hiçte kolay değil. Seçim öncesi ciddi projeleri kamuoyu ile paylaştı. Şimdi bunları hayata geçirmek için çalışacak. KTO bugünkü haliyle çökmüş durumda. Seçimlere bir gün kala Oda’ya gelen bir yönetim kurulu üyesi yetki belgesini alamıyor. Garip değil mi?..

Kilci’nin gözaltı sürecinden sonra adeta oda felç oldu. Hemen akabinde müfettişin gelmesi de felç olan odayı tümden yerle bir etti... Hiçyılmaz şimdi böyle bir odada 100 projesini gerçekleştirecek. Bu çöküntüyle, çalışanlarla bunu ne kadar yapabilir bilemiyorum. Bazı şeyleri zamana yaymak zorunda kalırsa işi hiç de kolay  olmaz. Bana göre radikal kararlar almak zorunda ,aksi takdirde zorlanabilir.

Hiçyılmaz’ın yönetim yaparken herhangi bir pazarlık içerisine girmemesi elini güçlendirecektir. Kayseri Ticaret Odası’nın başarısı hepimizi mutlu eder. Hıçyılmaz ve ekibini bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah projelerini gerçekleştirir.

Mış… Miş… Muş…

00- El Muhaberat patentli  Hatay’daki bombalı saldırı herkesi üzmüş.

00-Kütahya’ya atanan Vali Şerif Yılmaz çarşamba günü Kayseri’den ayrılıyormuş.

00- Yeni Vali Orhan Düzgün Cumhurbaşkanı Gül’ün Kayseri ziyareti nedeniyle perşembe günü görevine başlayacak, Gül’ün ayrılmasından sonra ise kısa süreli izin alacakmış.

00- CHP’li 40 eski il başkanı dün Ankara K.Esat’ta bir restorantta buluşmuş.

00- KTB seçimlerinde Şaban Ünlü adeta rakipsiz kalmış.

VALİLERİMİZİN

GİDİŞ-GELİŞİ

Yaklaşık 9 aydır Kayseri Valiliğini sürdüren Şerif Yılmaz çarşamba sabah şehrimize veda ediyor.Vali Yılmaz   bir veda ziyaretinde bulunmadı, bulunmayacak da. Muhtemelen Kayseri halkına yönelik bir veda mesajı yayımlayacak. Cumhurbaşkanı Gül’ün cuma günü başlayacak Kayseri ziyareti nedeniyle Vali Yılmaz çarşamba günü ayrılıyor. Aslında bu ziyaret olmasa idi  Kayseri-Kütahya ve Ordu valileri adeta eş zamanlı olarak  önümüzdeki hafta ortalarında, hatta ay sonunda yeni görevlerine başlayacaktı. Ama,Cumhurbaşkanın ziyareti bu hesapları bozdu.Yeni Vali Düzgün’de muhtemelki perşembe Kayseri’ de olacak. Yeni Valinin Gül’ ün  ayrılmasından sonra tekrar izin alacağı ve sonraki hafta görevine başlayacağı söyleniyor.