VELİ ALTINKAYA


KTO VE KAYSO BAŞKANLARI ANKARA’YA NEDEN GİTTİ?

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


KTO Başkanı Ömer Gülsoy ve KAYSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyüksimitçi cuma günü öğleden sonra TOBB Başkanı hemşehrimiz Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etmiş.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy ’a, “Başkanım hayırdır sebeb-i ziyaretiniz nedir?” diye sordum.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu uzun süredir Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) Başkanvekilliliği görevini yürütüyor. Hisarcıklıoğlu online yapılan toplantıda aynı göreve 2021 için yeniden seçilmiş.

Gülsoy ve Büyüksimitçi hem birlik başkanlarını tebrik etmek, hem de oda çalışmaları ile ilgili bilgi vermek odaklı ziyaret etmişler Rifat Başkanı.

Ömer Gülsoy, “Biliyorsunuz odamız bünyesinde üyelerimiz arasındaki ticari itilafları uzlaştırmak üzere KATOTAM’ı kurduk. Rifat Başkan daha önce bu merkezin açılışını yapacaktı, olmadı... Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz eski oda başkanlarımızdan Hasan Ali Kilci ve M. Asaf Mehmetbeyoğlu’nun adlarını da odamız içerisinde birer salona verme kararı almıştık. Rifat Başkan’ı hem KATOTAM’ın açılışı, hem de geçmişte beraber mesai yaptığı iki merhum başkanımızın isimlerini salona vermek üzere davet ettik” dedi.

TOBB’a bağlı Kayseri’deki meslek örgütleri geçtiğimiz yıllarda bu kadar uyumlu değildi. İki yılı aşkın süredir KTO, KAYSO ve KTB Başkanları Gülsoy, Büyüksimitçi ve Bağlamış, Develi, Yahyalı ve Bünyan oda başkanları ile birlikte uyumlu bir çalışma ortaya koyuyor. Rifat Başkan’ın bundan memnun olduğunu biliyorum. Hem iş dünyası hem de şehir açısından meslek örgütlerinin bu uyumlu çalışması güzel.

Malum haftasonu Cumhurbaşkanımız partisinin il kongresine gelecek. Akşam da teşkilat ve iş dünyası ile yemekli bir toplantı var sanıyorum. Rıfat Başkan gelirse muhtemel ki Kayserili de olması hasebiyle ‘ev sahibi gibi’ Cumhurbaşkanı’nın masasında oturacaktır.

 

OKULLAR VE OTO TAMİRCİLERİ ‘KIVIŞLATTI’

Eylül ortasında virüs Kayseri’de zirve yapmıştı. Sonra adeta ‘topyekün seferberlik’ ilan ederek zirvedeki virüsü aşağıya çekmeyi başardık. Ancak, geçtiğimiz hafta okulların açılması ve oto sanayinde kış öncesi araba bakımları nedeniyle virüsün yeniden tırmandığını, Kayseri tabiriyle ‘kıvışladığını’ gördük.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli bakın konuyla ilgili ne diyor:

 “... Kayseri olarak pandeminin orta seviyesinde bir düşüş yaşadık, ama son 4 gündür düşüşümüz durdu. Hafiften bir artışa geçmiş durumdayız. Bu artışla ilgili olarak da filyasyonda gözümüze iki nokta çarpıyor. Birincisi öğrenci hareketliliği, ikincisi ise yeni sanayi bölgemizdeki oto tamircilerimizin bu virüse karşı önlemlerini biraz azaltmış olmaları. Bundan sonra inşallah daha kontrollü bir şekilde götürebiliriz. Bunun için de maske konusu çok öne çıkmış durumda. Çünkü önümüzdeki ay grip ayı. Grip sezonuna giriyoruz. Grip sezonunu hasarsız atlatabilmek için maske kullanımı daha önemli hale geliyor. Maske aynı zamanda insanları grip virüsünden koruyor. Onun için maskeyi küçümsemeden tedbirlere daha çok uymamız gerekiyor..."

Sağlık Müdürü Benli, cuma günü İl Jandarma Komutanımız Albay Nadir Çelik ile birlikte yaptığı Maske-Mesafe ve Temizlik (MMT) denetiminde bu açıklamayı yapmış. Yeri gelmişken bir cümleyle ifade edelim, İl Jandarma Alay Komutanımız Albay Çelik de çalışkan, vatansever, dürüst bir asker... Allah devlete ve millete hizmette yolunu açık etsin.

 

MERAL AKŞENER’İN KAYSERİ PROGRAMI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener uzun süredir Kayseri’ye gelmek istiyordu. Ancak pandemi buna izin vermemişti. Akşener’in Kayseri programı geçtiğimiz hafta geldiği Yozgat’ta kesinleşti.

Akşener Yozgat ziyaretinde partisinin belediye kazandığı Yeni Fakılı’ya gidememiş. Çarşamba günü önce Yenifakılı’ya uğrayacak, oradan da İncesu’ya gelecekmiş... Akşener bu programlarında teşkilat ziyareti, salon toplantısı vs yapmıyor. Esnaf ve halkla doğrudan temas kurup siyaset yapıyor.

İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman genel başkanının İncesu’da bir basın açıklaması yapacağını da söyledi. Akşener’in Kayseri ziyaretinin ilk uğrak noktası olarak İncesu’yu seçmesi de manidar.

İYİ Parti Lideri buradan Develi, oradan da Talas’a geçecekmiş. Akşam saat 18:00 gibi de Sivas Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulunacakmış. Son olarak da Flamingo’da teşkilatı ile bir toplantı yapıp Kayseri’den ayrılacakmış.

 

KULİS BULVARI

KAYSERİ TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI

Kayseri elbette kadim olarak bir ticaret şehri... Kime sorsanız böyle der. Elbette şehrin ticari rekabette geri kalmaması adına ne gerekiyorsa yapmalıyız. Turizm, tarım ve hayvancılıkta da Kayseri önemli bir yerde. Tarım Müdürümüz açıkladı Kayseri, Türkiye’de çitlemelik (yemelik) kabak çekirdeği ve ayçiçeğinde ilk sırada. Hatta ülkemiz ihtiyacının neredeyse yüzde 40’ını biz karşılıyormuşuz. Geçen hafta öğrendim patates üretiminde Türkiye 5.’siymişiz. Fasülyede galiba 6. sıradaymışız... Tatlısu balıkçılığı dahil Kayseri birçok noktada tarım ve hayvancılıkta da ülkemizde ilk sıralarda yer alıyor. Pandemi sonrasında şehrimizde ilgili bakanların da katılacağı geniş kapsamlı ‘Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı’ düzenleyip bu konuları enine boyuna tartışmalıyız. Pandemi, tarım ve hayvancılıkta milli politikanın önemini bir kez daha gösterdi. Bu noktada treni kaçırmayalım.

 

Mış… Miş… Muş…

00- Virüs, okulların açılması ve oto sanayi merkezli Kayseri’ de yeniden tırmanışa geçmiş.

00-Özhaseki, gençlik arkadaşı Zekeriya Ergüneş’in cenazesinden sonra Ağrı’ya gitmiş.

00- Kayseri’nin tanınmış iş insanlarından Yılmaz Akansu da virüse yenik düşmüş.

00-İYİ Parti Lideri Meral Akşener çarşamba günü İncesu, Develi, Talas ve Sivas Caddesi’nde esnafla temas edecekmiş.

00-AK Parti’de il yönetimi, koordinatör vekilin de istişaresi ile netleşecekmiş.

00-Palancıoğlu, Dedeman Okulu’nun yerine yapacağı parka Selçuklu Yıldızı’nı anıt olarak dikecekmiş.

00- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanvekilliği’ne yeniden seçilmiş.

00-Belsin-Otogar-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı’nın ne zaman ihale edileceği merak ediliyormuş.