SAMİ DAYANGAÇ


KİME OY VERELİM?


Kıymetli okur, hafta sonu yapılacak seçimlerde yerel yöneticileri seçeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, Meclis Üyeliği, Muhtarlık için oy kullanacağız. Beğenmek için olsun, desteklemek için veya eleştirmek için olsun mutlaka vatandaşlık görevimizi yerine getirmeli, hakkında konuştuğumuz, hizmetlerini beğenelim veya beğenmeyelim oy kullanmaya mutlaka gitmeliyiz. Kimi gönlündeki adayın, kimi menfaati olacak adayın aday yapılmadığına kızıp sandığa gitmemezlik etmemeli. Sahip çık, oyunu kullan ki üstünde konuşma, değerlendirme hakkın olsun.

2019 yılında çeşitli vaatlerle, programlarla huzura gelen adaylardan inandığımız, güvendiğimiz kişileri oylarımızla başkan seçtik. Büyükşehir’den ilçe belediyelerine kadar herkes gücü nispetinde çalıştı. Açıkladıkları projelerin kat kat fazlasını yapan belediyeler oldu. Ama 2 yıl pandemi dönemi yaşadığımızı, 1 yıl da deprem felaketi yaşadığımızı atlamayalım. Korona döneminde belediyeler bu illetin yayılmaması, vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak bir çalışma yaptılar, kimseyi mağdur bırakmadılar. Maske üreten, dağıtan, her alanı dezenfekte eden vs. vs… Tam bu illetten kurtulduk, bu kez de asrın felaketi deprem 11 il ve ilçelerini, köylerini yıktı, bazıları haritadan silindi. Deprem bölgesine ilk koşan yine Kayseri belediyeleri oldu. Aylarca deprem bölgesinde kalan belediye personeli kadar onların yarısı kadar da belediye başkanları deprem bölgesinde çalıştı, çalışmaları koordine etti.

Deprem bölgesinden şehrimize gelen kardeşlerimizi belediyeler eliyle baş tacı ettik, her taleplerini belediyeler karşıladı. Deprem bölgesine tırlar dolusu yardımlar gönderen belediyeler, o bölgede konteyner mahalleler kurdu. Ama kıymetli okur, hiçbir belediye kendi bölgelerinde hizmeti aksatmadan yerine getirdi. Bazı projeleri erteleseler de hizmetleri hatasız yerine getirmeye çalıştılar. Yiğidin hakkı yiğide.

Her siyasi parti iktidar olmak için kurulur, kurulmalıdır. Ülkemizde 130 civarında siyasi parti var. Her parti de adaylarını ilan etti.

‘Kime oy verelim?’ sorusuna gelince, çalışmalarına bakarak beğenip, başarılı bulduğumuz adaya oy verelim. Ama güçlü oy verelim, güçlü seçelim ki her yerde gücü olsun, değeri artsın. Önemli olan merkezi hükümetle aynı olan belediyeler elbette hizmetlerden, pozitif ayırımcılıktan yararlanır. Kayseri’de Şükrü Karatepe-Mehmet Özhaseki ve Bekir Yıldız ile başlayan belediyecilik çok büyük hizmetler yapmış, Mehmet Özhaseki'nin Büyükşehir, Bekir Yıldız'ın Kocasinan ve Memduh Büyükkılıç'ın Melikgazi Belediye Başkanlığı’nda şahlanmış, çok önemli hizmetlere tanık olmuştu. Bir tek raylı sistem Mehmet Özhaseki'nin ölümsüz imzasıdır.

Merkezi hükümetle ve bürokrasiyle büyük uyum yakalayan AK Partili belediyeler, şehrimize değer üstüne değer katan hizmetler yaptılar. Yerelde verilecek oy elbette maaşlara zam olarak dönmeyecek ama verilecek kuvvetli destek, güçlü destek belediyelerin elini güçlendirecek ve daha fazla hizmet alımının da yolunu açacak.

Küskünlükleri bir tarafa bırakıp hiçbir adayı beğenmesek bile mutlaka vatandaşlık görevini yerine getirelim. Oy kullanalım ki konuşmaya hakkımız olsun.

Mevcut belediye başkanları için sözümüz, Memduh Büyükkılıç başta diğer belediye başkanları için söyleyelim, yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Hayırlısı olsun...

 

GÜNÜN SÖZÜ: Hiç kimseye acınızı göstermeyin, çünkü ateşinize kimin odun atacağını bilemezsiniz…