VELİ ALTINKAYA


KİME NİYET, KİME KISMET

KİME NİYET, KİME KISMET


    Başkan Özhaseki’nin basın toplantısı haberini alınca Muhtemel ki “Tarihi Kentler Birliği toplantısından bahsedecek” diye düşündüm...

    Maaşallah Başkan hemen konudan bahsetti... Kendisinin de ifade ettiği gibi uzun süredir basın toplantısı veya Tv programı yapmıyor.

    3-4 yıl önceydi. Kim olduğunu şuanda hatırlamıyorum; şehrimizin  hatırlı isimlerinden biri vefat etmişti. Gölge bir yerde oturuyordum. Başkan Özhaseki biraz sonra geldi ve yanıma oturdu. Henüz daha cenaze aracı gelmemişti. Başkan “Veli mezarın var mı?” dedi. ”Yok efendim” diyerek hemen sırtımızdaki yeşil-ağaçlık alanı gösterip “Başkanım burayı bana verseniz de bir türbe yaptırsam” dedim...

   Tabi bu şakaydı...

   Bizim şaka yollu niyetlendiğimiz yer şimdi “devlet mezarlığı” statüsüne kavuşacak ve 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün vefatıyla defni de burada gerçekleşecekmiş...

    Cumhurbaşkanımız bu zamana kadar olduğu gibi, vefatından sonrası için de yakışanı yapmış.

      Gül son ziyaretinde mezarlığa da uğramıştı...”Yakınlarının kabrini ziyaret ettiği” söylendi... Etmiştir muhakkak. Demek ki bu yer kendisine gösterilmiş.

   Allah cümlemizi hayırlı ömürle birlikte imandan ayırmasın; kim ne zaman gerçek aleme gider belli olmaz; ama yaşayacak olursam inşallah Cumhurbaşkanımızın cenaze törenine de katılır ve bir fatiha okurum.

    Başkan Özhaseki basın toplantısında çok önemli konulara değindi. Bugün başlıklar halinde bu konuları birer cümle aktaralım;  önümüzdeki günlerde detaylandırırız. Zira şehri yakından ilgilendiren konular bunlar.

    -Hava İkmal Bakım Merkezi tamamen Erkilet Hava Üssü’nde bulunan Fasbat tesislerinin devamındaki bölgeye taşınacak... Hazırlıklar sürüyor. Belli ki biraz zaman alacak gibi.

   - Başbakan Davutoğlu 25-26 Ekim tarihlerinde Kayseri’ye gelerek ve Talas raylı sistem hattı, Hal kompleksi gibi tesislerin açılışını yapıp, şehrin projelerine dair brifing alacak.

   -Trafiği rahatlatması düşünülen üst geçitlerle ilgili ihale önümüzdeki hafta gerçekleşiyor. Karayolları kavşağından KAYSO kavşağına kadar olan alanda yapılacak üst geçit ve yonca yaprağı denilen uygulama 7-8 aylık bir zaman diliminde bitirilmek üzere ihale edilecek.

   -İlçe ve köylere yönelik çalışmalar yoğunlaşmış. 5-6 ilçeye çok amaçlı merkezler yapılırken 20 ayrı köye (mahalleye) mini futbol sahası kurulacak.

   -Sarıoğlan-Yeşilhisar arasında banliyo hattının işletilmesine dair DDY ile sürdürülen görüşmeler sözleşme aşamasına gelmiş... Sarıoğlan-İncesu arasında DDY tarafından gerçekleştirilecek sinyalizasyon vs gibi çalışmalar mart ayına kadar, İncesu -Yeşilhisar arası ise temmuza kadar tamamlanacak.

   -Kayseri bugünden başlamak üzere üç gün süreyle Tarihi Kentler Birliği’nin “Kültür Öncelikli Kalkınma Modeli” başlıklı toplantısına ev sahipliği yapacak.

    -Başkan Özhaseki şehrin belli bölgelerindeki cadde ve sokak adlarından rahatsız olduğunu belirterek, bazı cadde-sokak isimlerinin Kayseri’ye hizmet etmiş isimlerle değiştirilmesini düşündüğünü belirtti. Bu çerçevede eski belediye başkanlarından Niyazi Bahçecioğlu, Ali İhsan Alçı ve Şevket Bahçecioğlu, Kazım Yedekçioğlu gibi şehre hizmet etmiş isimlerin adlarını bu cadde ve sokaklara vereceğiz.

   Not: Eski belediye başkanlarımızdan ve bu şehre önemli hizmeti dokunmuş isimlerden biri olan Hüsamettin Çetinbulut’un adı Ziya Gökalp’te bir tesise verildi, ama bunun yeterli olduğu kanaatinde değilim. Çetinbulut adı da bir caddeye verilmeli.

    Son cümle: Başkan Özhaseki önemli konulardan bahsetti. Bunları bir TV programıyla halka daha detaylı anlatmalı.

00- 11. Cumhurbaşkanı Gül vefatından sonra Kayseri’ ye gömülmek istediğini söylemiş.

00-Kayseri Tarihi Kentler Birliği’nin toplantısına ev sahipliği yapacakmış.

00-Başbakan Davutoğlu önümüzdeki ay Kayseri’ye geliyormuş.

00-MHP’de kongre takviminin başlaması bazı isimleri hareketlendirmiş.

00-Kayseri Şeker Fabrikası 60. kampanya yılını açacakmış.

00- KAYSO Başkanı Boydak DEİK yönetiminde yer almamasına ilişkin yorumlara haklı tepki göstermiş.

00-  Kocasinan’ın Çelik Başkanı  modern bir kurban satış ve kesim yeri yapmış.

 

KURBAN KESİM

ve satış YERİ

    Kocasinan Belediyesi Basın Müşaviri kardeşim Kasım Akçil iki gün önce arayarak “Abi modern bir kurban satış ve kesim yeri yaptık. Seni orada görmek istiyoruz” dedi... ”Hay hay kardeşim” dedim. Başkan Özhaseki’nin basın toplantısından sonra  Başkan Çelik’in  Oymaağaç sınırlarına yaptırdığı kurban satış ve kesim yerlerini gördüm. Gerçekten otomatik makinalarla donatılmış bir yer yapmış Çelik Başkan... Küçük ve büyükbaş hayvan kesiminin ne kadar hijyenik bir ortamda gerçekleştiğini de yerinde gördük.Tebrik ederim. Bayramın birinci günü özellikle araç trafiğini de  kurban kesim yerlerinde iyi dizayn etmek gerek....