MUSTAFA GÜRBÜZ


KİM NE DERSE DESİN MAÇIN KADERİNİ HAKEM DEĞİŞTİRDİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Beşiktaş maçı ilk yarı için önemli karşılaşmalardan biriydi. Alanya maçı sonrasında yapmış olduğu yorumlarımın ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bu maçtan sonra bir kez daha anladım. Beşiktaş maçı ilk yarı için önemli karşılaşmalardan biriydi. Alanya maçı sonrasında yapmış olduğu yorumlarımın ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bu maçtan sonra bir kez daha anladım. O karşılaşmada verilen cezalar, yaşanan olaylar, kısacası Beşiktaş maçı öncesindeki bir zemin hazırlığıymış. Sahada farklı bir atmosfer vardı. Avrupa´daki kadrosundan büyük ölçüde değişim gösteren Beşiktaş, şampiyonluk için mücadelesi ve galibiyetler yani kısacası her iki takımın hedefleri ne olursa olsun bu maçta önemli olan maçın nasıl yönetileceğiydi.

Karşılaşmanın hakemi vereceği kararlarla bir taraftan, öbür tarafa hak gaspı yapabilecekti ki, bu da oldu. Hakemlerin federasyon tarafından açıklanmasından sonra içimde bir şüphe olmuştu. Fazla tecrübesi olduğunu düşünmediğim bu hakemin maçta vereceği kararların Kayserispor aleyhine olabileceği ihtimali o andan sonra ben de şüphe olarak var olmuştu. İçimdeki şüphe oynanan karşılaşma ile birlikte gerçeğe döndü. Bence Umut´un yapmış olduğu hareketin penaltıyla alakası yoktu ama karşılaşmanın hakemi ilk yarının son anlarında beraberlik adına verdiği bu kararla Kayserispor hakkını gasp etmiş oldu.

Sadece hak gaspı bu değil, kartlar da gaspa devam edilmesini sağlayan bir etkendi. İkinci yarının başlamasıyla birlikte defanstan bir eksilme, Beşiktaş´ın ekmeğine resmen ya sürdü. Yani kısacası sezon başından bu yana belirttiğim lobi olayları. İlk yarı bitmeden neler görmeye başladık ama dur bakalım daha ikinci yarıda neler göreceğiz? Bunların hepsinin olacağını daha öncesinde söylemiştim. Federasyon, İstanbul lobisi elinde olduğu sürece çok şeyler görürüz?