MUSTAFA GÜRBÜZ


K.ERCİYES ELENDİ MALİ YÖNÜ KAYSERİSPOR´U SOLLADI!


Kayseri Erciyesspor, Türkiye Kupası´ndan elendi. Tarihinde bu kupada final oynama başarısı gösteren kulübün böylesi bir kupada BAL Ligi´ndeki bir takıma elenmesi gerçekten acı veriyor. Aslında şaşırmamak gerekiyor. Çünkü Kayseri Erciyesspor zaten sahaya çıkarak önemli bir başarıya imza atıyor. Tarihinde bu kupada final oynamış ve bu başarısı ile de Avrupa´da rakiplerle karşılaşarak ülkemizi UEFA´da temsil etme başarısı gösteren takımın son durumu herkesimi düşündürmelidir. Aldığı sonucun ne olduğuna bakılmaksızın bu kulübün oynayacağı maçlarda elinden geleni yaptığından kimsenin şüphesi olmasın. Futbolcuların sadece sahada mücadele etme isteği, umut ediyorum ki sezon sonuna kadar devam eder. Çünkü Kayseri Erciyesspor´un ligde kalabilmesi büyük bir başarıdır.
Kayseri Erciyesspor´un bu durumundan yola çıkarak bir de Kayserispor cephesine göz atmak gerekiyor. 2.Lig´de parası olmayan bir takımın mağlubiyetinden daha çok bence Süper Lig´de cebinde parası olan ve 2.Lig takımına kupa da resmen ecel teri döken takımı konuşmak daha doğru olacaktır. Kayserispor turu geçti geçmesine ama deyim yerindeyse as kadrosundan oluşan kadro sahada resmen tel tel döküldü. Mali konularda destek bekleyen yöneticiler biraz da şehrimizin diğer kulübünün nasıl yoluna devam ettiğine bir baksın. Bence yöneticiler başlarını ellerinin arasına alıp iyice bir düşünsünler. Süper Lig´de olan bir kulüp ve gelirler konusunda oldukça da iyi kazanımlar yapılabilir diğer tarafta ise doğalgazı bile kesik olan bir kulüp ve mali yönden çıkmazda. Her ikisi de bulundukları liglerde mücadele ediyorlar. Birinin başında kayyım heyeti yer alıyor ve para bulabilmek için çırpınıyor diğer tarafta ise seçilmiş bir yönetim yer alıyor.
Sahi yönetim demişken Kayseri Erciyesspor´un borcu konusunda herkes konuşuyor ama bu kulübe bu kadar para veren bir başkan vardı ve alacağı konusunda ötelemeler yaptığını belirtti. Burada söz edeceğim aslında öteleme veya diğer konular değil. Geçmiş dönemde yönetimde yer alan başkan kulübe, bu kadar mali kaynak aktardığına göre neden Kayserispor´un başında yönetimde yer alanlar ellerini ceplerine atıp da kulüplerinin geleceği için harcama yapmazlar? Her zaman demiyor muyuz; bir kulübün başında olmak veya yönetiminde olmak bazı özellikleri de ortaya çıkartır. O da böyle kulüplerde eller ceplere gitmelidir?