VELİ ALTINKAYA


KENDİ KALESİNE GOL ATAN VEKİL

KENDİ KALESİNE GOL ATAN VEKİL


   Bir vekil...

Kendisi muhtemel ki hayatının gölünü 2007’de attığını zannediyor... Oysa o gün kendi kalesine  attığı gölün yansımalarını yıllarca çekecek.. Bana göre de çekiyor...

 Rakip kaleye gol attığını zannettiği gün, formaları, kaleleri, pas verenleri vs. karıştırmasaydı kendisi de, ailesi de maddi ve manevi daha rahat ederdi.

 Kendi kalesine gol atmakla mahir bu vekil, 2010’da yine rakip kaleye gol attığını zannederken,   ters kafa vuruşu ile kendi kalesine gol attığını ancak üç yıl sonra farkedebildi... Kendi kalesine attığı ikinci golün olumsuz sonuçlarını 2015’te göreceği kesin.

Golcü vekil, yine duramadı ve üçüncü kez kendi kalesine gol attı. Son golle ilgili estantaneler bugünlerde partisinin odalarında defalarca izlettiriliyor... Bu vekilin kalesine attığı son gölü izleyenlerin neler dediğini burada yazarsak suç işlemiş oluruz.

Bu vekil  kalesine, hem de kural tanımadan attığı son gölün sonuçlarını da  yaklaşık üç ay sonra görecek.

 Bu vekil iyi topçu olduğu için mutlaka üç ay sonrasında yankıları görülecek olan o golle ilgili olumsuzlukları patronlarına nasıl yansıtacağını şimdiden görür gibiyim.

Kendi kalesine gol atarken sahadaki diğer arkadaşlarını hiç düşünmeyen, hele hele antrenörünü, kulüp başkanını dahi yanıltmakta behis görmeyen vekilin 2015’te yapılacak transfer sezonunda tahtasının şimdiden kapalı olduğunu söyleyebilirim. Allah ömür verirse 1.5 yıl sonra tahtanın kapalı olup olmadığını hep birlikte göreceğiz.

Topçu vekil, bu dünyada hayatının en acı ve ağır golünü 2015’ten sonra yiyebilir. Bakalım o gün top koşturacacağı bırakın bir amatör takımı, mahalle takımı bulabilecek mi?

ÜÇ K

Yakın siyasi tarihimizde “555 K” olayı vardır. 555 K, beşinci ayın beşinde saat beşte Kızılay’da buluşalım demektir.

Bu çağrı üzerine 05.05.1960 saat 17.00’da Menderes muhalifi gençler Kızılay meydanında buluşmuş ve hükümeti protesto etmiştir. Başbakan Menderes arabasıyla kalabalığın içinde durarak bizzat “Gençlere ne istiyorsunuz?” diye sormuştur...

Deniz Baykal’ın bu gösteride Menderes’in yakasından yapışarak “demokrasi istiyoruz” dediği söyleniyor. Baykal bunu daha sonra yalanlamış olsa da bazı tanıklar olayın vaki olduğunu ifade etmiştir...

 Peki yazımızın başlığındaki 3 K ne anlama geliyor?. Kayseri, Konya ve Kılıçdaroğlu demek Üç K...

2010 yılının Şeb-i Arus törenleri öncesi.. Hatta aynı gün... CHP Lideri törenlere katılmak üzere Konya’ya yola çıkmaya hazırlanıyor. Bir gün sonrada CHP’nin  kurultayı var. Devrin İl Başkanı Enver Özdemir, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan randevu alıyor ve yaklaşık yarım saate yakın yüzyüze görüşme yapıyor.. Görüşmenin merkezinde daha çok Kılıçdaroğlu’nun bir hafta kadar önce açıkladığı malum Kayseri dosyası var...

Kılıçdaroğlu önceki gün yine Konya’ya Şeb-i Arus törenlerine katılmak için hareket etmek üzere. Yine Kayseri il başkanı ziyaretine geliyor... İl Başkanı Mustafa Ayan öğle saatlerinde Genel Başkanı ile yaptığı görüşmede büyükşehir adayı olarak örgütün Türker Tok’u istediğini söylüyor. Genel Başkan şaşırıyor ve “İyi de bana niye Osman Çilsal’a iki kez telefon ettirdiniz?” diyor...

Sonra İl Başkanı Ayan, Kılıçdaroğlu’nun makamından çıkar çıkmaz Milletvekili Kulkuloğlu ile müstakbel büyükşehir adayı Osman Çilsal içeriye giriyor...

 Kimbilir son iki yıl Konya seyahati öncesinde de belki Kayseri’den isimler Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmiştir... Demekki biz artık her Şeb-i Arus öncesinde Kayseri’ den genel başkanla kimlerin görüşmek istediğini takip etmeliyiz.

 

Mış… Miş… Muş…

00-  Kayseri’de yapılan görüşme sonrasında belirlenen AK Parti ilçe belediye başkan adayları bir-iki güne kadar açıklanacakmış.

00- AK Parti’nin 11 ilçe belediye başkanından 8-9’unu yeniden aday göstermemesi kesin gibiymiş.

00- AK Parti’nin Felahiye anketinde Vural Çoşkun, İhsan Burakçin’den daha çok oy almış.

00-  Türker Tok’u aday edemeyen ve Osman Çilsal’ın adaylığı ile sarsılan CHP örgütü, kararı hazmetmeye çalışırken milletvekili Kulkuloğlu’na öfkeliymiş.

00- Israrlar üzerine büyükşehir adaylığına “tamam” diyen Türker Tok, yapılanlara üzülmüş.

00-  Kayseri Emniyeti’nde de bazı polis müdürlerinin yerleri değiştirilmiş.

TÜRKER TOK DİYORKİ

Türker Tok’u milletvekili aday adaylığı döneminde tanıdım. Bazı dostlarım arayarak “Dürüst bir insandır” dediler. Son seçimde CHP’den milletvekili adayı oldu. O süreçte kazanamayacağını bilmesine rağmen kapı kapı dolaştı. Hatta emekliye ayrıldığı için aldığı üç kuruşluk tazminatı da bu yolda harcadı... İl Başkanı’nın Kılıçdaroğlu’na adaylık önerisini götürdüğü günün akşamı Türker Bey’i telefonla aradım. ”Hemşehrim Trakya’dayım. Bir davadan geliyorum. İl ve ilçe örgütlerimiz bana büyükşehir adayı ol dedi. Israrlar üzerine kabul ettim. Yoksa benim belediye adaylığı gibi hiç hesabım olmadı. Olsaydı bir yıl önce yola çıkar ve söke söke alırdım” dedi.