VELİ ALTINKAYA


KCETAŞ'IN EL KONULMA GİRİŞİMİNE ŞAHİDİM


Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. son aylarda fazlaca gündemde kaldı. Şirket, belki de yıllardır bu kadar konuşulmamıştı.

Elektrik Şirketi 1926'da Atatürk'ün talimatı ile kuruldu. Henüz üç yaşındaki Cumhuriyet'in Anadolu'nun birçok şehrinde daha elektrik yokken, Kayseri'de elektrik üretecek bir şirket kurmasının amacı neydi?

Şüphesiz ki bunun temel nedeni Kayseri'ye kurulmasına karar verilen Tayyare Fabrikası'ydı... KCETAŞ, Kayseri'de Bir İnci” başlığıyla güzel bir kitap-çalışma hazırlamış. Bazı fotoğrafları ilk kez gördüm. Önümüzdeki hafta bu çalışmayla ilgili bir yazı yazacağım.

Gelelim asıl konumuza... AK Parti Adayı Özhaseki geçtiğimiz günlerde KCETAŞ'ta düzenlenen imza töreni esnasında da partisinden önceki koalisyon hükümeti döneminde Şirket'e el konulacağını söylemiş.

Böyle bir raporun verildiğine birinci elden şahidim. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nda görevli, ismi lazım değil, bizim hemşerimiz olan bir başmüfettişin verdiği raporda bu Şirket'e el konulmasına dair kanaat ortaya koymuştu...

O raporun bazı özel gerekçeleri” vardı. O tarihlerde o başmüfettişin bazı mesajlarını kendisiyle paylaştığım zaman İyi de Veliciğim bu Beyefendinin bir yakınını işe aldık; diğerinin de alınması için böyle yapıyor. Onun da askerlik problemi var” demişti.

O süreci bu şehirdeki isimler iyi bilir. Hatta şimdilerde MHP'nin seçim karargahında bulunan bir etkin isimle sürece dair zaman zaman serzenişte bulunduğumuzu hatırlıyorum.

Eğer Özhaseki o tarihlerde Ankara'ya gidip Şirket'e el konulmaması için girişimlerde bulunmamış olsaydı, şimdi Kayseri'de, diğer 20 dağıtım bölgesi gibi özelleştirilmişti. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi'nin, daha doğrusu bir milyon 300 bin Kayserilinin, değeri 500 milyon dolarla ifade edilebilecek bu Şirket'te hakim hissesi yoktu.

Daha önce yazdığım gibi O Şirket'in mahsuplaşma davası ve kamuya ait % 20 hissesinin de Yonca Şirket'i kurularak alınması önemli bir süreçtir.

KCETAŞ, siyasi sürecin dışında tutularak hemşerilerimize hizmet etmesi sürdürülmelidir.

 

KİLCİ ÇAT KAPI GİRDİ

Dün TV programından çıktıktan kısa süre sonra kapım açıldı...

MHP 2. sıra milletvekili adayı Hasan Ali Kilci girdi içeriye...

Randevu istemeden, telefon açmadan dost kapısından” girer gibi girdi...

Hasan Abi'yle ara ara telefonla görüşsek de herhalde aylardır yüzyüze görüşmemiştik.

Sohbet ettik... Elbette konuştuklarımızın ağırlıklı bölümü sohbetti ve iki kişilikti... Sonra arkadaşlarımız mikrofon tutup seçim çalışmalarının nasıl gittiğini sordular.

...Kayseri'de kavganın, gürültünün olmadığı demokratik bir yarış yaşanmalı... Kayseri böyle seçimlere layık... Bu yönde ilk çağrıyı yapan benim” dedi...

Sonra ülkenin iki temel sorunu olduğunu hatırlattı... Ekonomik sıkıntı olduğunu, özellikle gelir dağılımındaki dengesizliğin artarak devam ettiğini iddia etti. Çözüm sürecini eleştirdi. Ülkede Kürt sorununun değil, terör sorunun olduğunu” ileri sürdü.

Hasan Abi, iki tespiti ile mevcut iktidara yönelik göndermeler yaparken, iktidara talip olan bazı muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde de bulundu. Bizim ekonomiye dair vaatlerimiz öyle bazılarının yaptığı gibi uçuk-kaçık değil. Bazılarının vaatleri gerçekleşmeyecek türden. Biz kaynağını da gösterdiğimiz projelerle geliyoruz.”

Uzun süredir yüzyüze görüşmediğimiz için Abi sağlığın nasıl?” dedim. Görmüyor musun turp gibiyim. İyiyim şükür” dedi. Morali iyiydi. Sabah başlayan ve akşam geç saatlere kadar süren yoğun bir tempo ile çalıştıklarını söyledi.

   Geçmişi yaad ettik...

   Kayseri üzerine konuştuk.

   Kendisinin aday adaylığı ve adaylığı sürecine dair tespitlerimin bir bölümüne katılmadığını söyledi.

Bir saate yaklaşan sohbetten sonra başarı dileyerek Hasan Abi'yi uğurladım.

 

 

>-Kayseri 23 Nisan'ı kar yağışı altında kutlamış.

>- Özhaseki, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyarette, yaptığı bazı çalışmaları anlatıp,vaatlerinin de takipçisi olacağını söylemiş.

>- MHP adayı Kilci, kendilerinin seçim vaatlerinin bazı partiler gibi uçuk-kaçık olmadığını” söylemiş.

>-CHP Genel?Merkezi, seçim çalışmaları için,  Kayseri Örgütü'ne ilk etapta yaklaşık 200 bin lira göndermiş.

>-Başkan Çelik ilçe ilçe muhtarları tek tek dinliyormuş.

>-Kayseri'nin ünlü bir ismi, İngiltere'nin Kayseri Fahri Konsolosu olacakmış.

 

 

MİTİNG KRİTERLERİ

   Üç siyasi partimizin genel başkanları mayısta mitinge geliyor. CHP Lideri Kılıçdaroğlu 3 Mayıs, MHP Lideri Bahçeli 23 Mayıs, AK Parti Lideri Başbakan Davutoğlu ise 31 Mayıs'ta Kayseri'de miting yapacak. Perinçek, Kamalak, Destici Kayseri'ye geldi... Bir daha gelirler mi bilmiyorum... Doğrusu HDP Genel Başkanı Demirtaş'ın Kayseri'ye gelip gelmeyeceğini bilmiyorum. Geleceğini sanmam; ama, gelip miting yaparsa özellikle dinlemek isterim. CHP miting 3 Mayıs'ta. Belki mukayese, geçen süre dolayısıyla sıkıntılı olabilir. Ancak, MHP ve AK Parti mitingleri arasında bir hafta var. Bakalım Kayseri'nin meydanının doldurulması noktasında, iki parti nasıl bir algı oluşturacak?.