MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN YENİ DÖNEMİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da sezon bitmesiyle birlikte yeni dönemde atılacak adımların da yavaş yavaş belirlenmeye başladığını belirtmeliyim. Kuşkusuz bu başlangıçta önemli olan teknik heyet ve futbolcuların kimler olacağıdır. Teknik heyet konusunda lafı fazla uzatmadan Mesut Bakkal ve ekibinin yer almasının anlamlı olacağını ve bu konuda yönetimin olumlu görüşmeler yapmasının gerektiğini belirtmeliyim. Mesut Bakkal ve ekibi bu takımın yeni dönemde de, orta sıralarda yer alması için başarılı olacaklarını düşünüyorum. Diğer yandan futbolculara gelince o konuda birçok söylem olsa da, ben öncelikli adresin kulübün içindeki yapı olduğunu işaret ederim.
Bakınız bu takımda futbol konusunda bilgili olan ve verdiği kararlarla bu zamana kadar da takımın ligde kalmasında büyük pay sahibi olan bir genel menajer var. Ali Reşat Çağan bu göreve bir telefonla başlayan ve sezon sonuna kadar da büyük fedakarlıklarla bu görevi yürüten bir isim oldu. Şimdi diyeceksiniz ki sen bunları nereden biliyorsun? Orası bende saklı kalsın ama geçmişte bu kulüpte görev yapanların ne kadar maaş veya para aldıklarını öğrenince (ki herkes karşılıklı anlaşmayla para almıştır, kimse neden aldın diye soramaz) Reşat Çağan´ın konumu ve yaptığı işlerin de takdir edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Başkan Erol Bedir eğer ki, gelecek yıl bu takımı ligde orta sıralarda tutmak istiyorsa, sportif konuda sonuna kadar güvendiği isimlerle sezon başı planlamasını yapmalıdır. Bu konuda sanırım yönetimdeki isimler kadar genel menajerin de görüşlerine yer verilmelidir. Çünkü futbol piyasası ve menajerler derken belki yöneticiler işleri nedeniyle ilgilenemedikleri noktalarda, kulüpteki sportif işler sorumlularından bilgiler almalıdırlar. Bir de teknik heyet önemli.
Yazımın başında belirttiğim gibi bu takımın başında gelecek sezonda da Mesut Bakkal kalmalı. Ancak transferler konusunda hem teknik adam, hem de genel menajer kafa kafaya vererek kulübün mali yapısını da düşünerek bir çözüm yolu bulmalıdırlar. Bu arada ciddi bir sponsorun da kapıda beklediğini belirtmeliyim. Bu sponsor yapacağı uzun soluklu anlaşma ile belki de bu kulübün borçlarına bir sünger çekecektir?