MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN İLK MALİ GENEL KURULU!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Bu sezon ligdeki son maçına çıkacak olan Kayserispor´da yönetim, 17 Haziran´da yapılması için bir mali genel kurul takvimi açıkladı. Bu mali genel kurul kulüp tarihinde ilk kez yapılacak. Öyle ki yapılacak olan mali genel kurulda nelerin konuşulacağı ve mali bilançonun hangi bölümlerinin üyelerle paylaşılacağı şimdiden kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü. Kulüpten yapılan açıklama, sınırlı bir zaman zarfının gündeme geleceğini belirtse de, kamuoyu biraz daha kulübün mali yapısının derinleştirilmesini bekliyor.
Özellikle kulübün borçları ve son durumları hakkında da üyelere ve dolayısıyla kamuoyuna geniş bilgilerin verilmesini bekleyenlerin çoğunlukta olduğu da görülüyor. Tabi ki de mevcuttaki yönetim bu bilgilerin büyük bir bölümünü paylaşacaklardır. Ama şunu da belirtmek gerekir ki, bundan sonrası için yol haritasının nasıl olacağı da çok önemlidir. Tartışılması gereken de sanırım budur. Geride kalan ve yapılanlar derken bundan sonrasında borçlanmamak ve kulübün mali yapısını sıkıntıya sokmamak için nelerin yapılacağının tartışılması, hatta gelecekte kimlerin veya kurumların bu takıma mali katkı sağlayabileceklerinin araştırılması yapılmalıdır. Yapılacak olan ilk mali genel kurulda, her platformda imkânların kullanılması ve kulübün gelecek sezonlarda daha güçlü bir mali yapıyla yoluna devam etmesi gibi birçok konu konuşulmalıdır. Yapıldı diye bir mali genel kurul gerçekleştirilmemelidir.
Kayserispor son yıllarda yaptığı bazı çıkışlarla ligde değil Avrupa´da da isminden bahsettiren bir kulüp olarak bundan sonrasındaki çalışmalarla umarım eski başarıların yeniden elde edilmesi hatta daha fazlasının gerçekleştirilmesinin de önünü açar?