MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN ?HİKMET´İ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu hafta Kasımpaşa maçı öncesinde eski durumunda galibiyeti almanın çok zor olduğunu düşünenler teknik heyetin istifası ve Hikmet Karaman´ın göreve gelmesiyle az da olsa umut sahibi olmuşlardı. Onları bu duruma sürükleyen Hikmet Karaman´ın nasıl bir çalıştırıcı olduğu ve maçlarda yaptığı atraksiyonlardı.

Nitekim Kasımpaşa maçı öncesinde takıma güvendiğini belirterek geldiğini açıklayan Hikmet Karaman ligin en güçlü ve zorlu ekipleri arasında gösterilen Kasımpaşa´yı oyuncularının sayesinde resmen dağıttı. Maçta dikkatimi çeken sarı-kırmızılı futbolculardaki inanmışlık ve galibiyet için tüm gücünü sahaya yansıtmaya çalışan bir ekip haline yeniden bürünmesiydi.

Maçı izlerken rakip lehine verilen penaltı atışlarında hakemlerin yine temsilcimizi görmezden gelmesi de dikkatlerden kaçmadı. Hani ?Allah hakkımızı getirdi´ denir ya işte penaltı atışlarını Kasımpaşa değerlendiremedi ve topun birisi kaleci Lung´dan diğeri de direkten dönerek sonuçsuz kaldı.

Maçta futbolcuların dirençleri gerçekten görülmeye değerdi. Ama onların bu direncinin yanı sıra orta alandaki farklı oyun ve baskı da, Hikmet Karaman´ın taktiksel çalışması olarak değerlendirilmedir. Kenarda maçın başından itibaren sonuna kadar hiç yerinde oturmayan Karaman sahadaki futbolcularla saniye saniye maçı yaşadı ve uyarılarıyla bazı kilit noktaları açmasını bildi. Tüm takım ve teknik heyeti tebrik ediyorum. Bizlere heyecan verici bir maç izlettikleri için.

Kayserispor bu galibiyetle alt sıralardan bir nebze olsun kurtulmuş oldu. Ama sadece bu maçla da kalmamalıdır. Bu galibiyetin değer bulması için Akhisar maçından da galibiyet alınması gerekir?