MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN HAZIRLIK MAÇLARI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´un sezon başındaki ilk ciddi sınavında oynadığı oyundan daha çok, denemeye aldığı futbolcuların performansları dikkat çekmeye başladı. Sezon bitimiyle birlikte oluşan boşluğun tam anlamıyla dolup dolmadığı akıllardaki tek soru olarak karşımıza çıkarken, bu konuya ışık tutacak yolun hazırlık maçları olduğunu net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. Hikmet Karaman´ın ilk hazırlık maçı sonrasında da ifade ettiği önemli nokta buydu. Henüz takımın uyum problemini aşmadığını belirten Karaman, bazı mevkilerinde doldurulması gerektiğine işaret etti.

Yani anlayacağınız Kayserispor, yurt dışında yapılan kampta sadece performans ağırlıklı bir dönem geçirmeyecek. Bir de sezon bitimiyle birlikte boşalan mevkilerin, yapılan takviyelerle tam olarak doldurulup doldurulmayacağının da merakının giderilmesi gerekiyor. Kayserispor ilk hazırlık maçında ilk yarı ve sonrasındaki yapısıyla farklı görüntü ortaya koymuş olsa da ilk 11 konusunda bazı noktaların takviyeye ihtiyaç duyduğu net bir şekilde görüldü. Hücum hattı konusunda biraz yavaş kalan takımda orta alanda mücadele eden isimlerden Deniz ve Mensah bu takımda mutlaka kalmalılar. Gideceklerse de bu isimlerin dengi isimlerin takviyesi şart.

Oyuna sonradan giren isimler biraz bocalar gibi görünseler de, onlarında birkaç hafta içinde takıma tamamen uyum sağlayacaklarını düşünüyorum. Gençlerin hırsı ve performansı ile tecrübelilerin taktiksel oyun anlayışı, bu takımda bu sezon patlama yapar mı bunu hep birlikte göreceğiz. Şimdilik ilk maç ile ilgili sadece zamana ihtiyaçlarının olduğunu söylersek, yanlış bir yorumda da bulunmamış oluruz?