MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN ?HAKEM´ TEPKİSİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu hafta deplasmanda Akhisar ile karşılaşacak olan Kayserispor´da yönetim, resmi internet sitesinden yayınladığı bir mesajla maçın hakemine tepki gösterdi. Maçı Mete Kalkavan yönetecek. Böyle bir maçta Kalkavan´ın maçın yönetiminde tarafsız olmayacağını belirtmeye çalışan yönetim, Kayserispor´un geçen sezon oynadığı Osmanlı ve Kasımpaşa maçlarında aldığı cezalar ve bu karşılaşmanın hakeminin de aynı isim olmasının, yine camia içinde endişe oluşturduğundan söz ettiler. Baktığınızda yönetimin bu feryadının hiç de hafife alınmaması gerekiyor. Yapılan açıklamayı okudum. Burada çok hafif bir yüzeyden geçen anlamlar da ortaya çıkartmak mümkün.

Yönetim, aslında bazı takımlar adına Merkez Hakem Kurulu´nun atama kriterlerini de sorgulamış. İnceden yaptığı bu sorgulama işinde, her hakemin her takımın maçına çıkabileceğini bildiklerini ama içinde bulundukları ortamda böyle bir durumun olmadığının da altını çizerek, kendilerinin de bu durumdan yararlanmak istediklerini söylemişler.

Evet aslına bakacak olursanız, Kayserispor´da yönetim yaptığı bu açıklama ile çok haklı bir duruma da parmak basmıştır. Karşılaşmanın hakeminin hak tayininde hafif bir sapması bile kulübe ne kadar ağır cezalar getirebiliyor. Saha içinde ve tribünde yaşanan olaylar nedeniyle takımlar ve taraftarlar ağır cezalar alabiliyorlar. Bakınız Beşiktaş maçında Hakem Yaşar Kemal Uğurlu çaldığı bazı düdüklerle, taraftarı kışkırtmış ve PFDK taraftara stada gelme anlamı taşıyan bir ceza vermiştir. Umarım bu gibi durumlarla Akhisar maçında karşılaşmayız ve Mete Kalkavan hak dağıtan birisi olarak, maçta adil yönetim sergiler?