MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN ESKİDEN KALAN BORCU!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor genel kurulunu nihayet yaptı. İlk oturum farklı sebeplerden yapılamamış fakat ikinci oturumda gelen üyelerle genel kurul gerçekleşti. Seçime yine tek liste ile gidildi ve Erol Bedir yeniden başkan seçildi. Yapılan genel kurulda bazı ilkler ve spor kamuoyunun duyması gereken birçok konunun altı çizilerek anlatıldı. Genel kurulda üyelere ve kayıt yapan gazeteci ile televizyonculara mali tablo tüm çıplaklığıyla anlatıldı. Birkaç haftadır Kayserispor´da oluşan mali yapı ve kulübün daldan dala olan borç yapısını tek bir adreste toplamak için çektiği kredi fısıltılarına, bir nevi cevap verilmek istendi.

Başkan Bedir, kulübü devraldıklarında yaklaşık 72 milyon kayıtlı borcun olduğunu fakat bilinmeyen (muhasebe kaydına girmeyen ve çeşitli mercilerdeki dava dosyaları) borçlarla miktarın daha da yukarılara çıkarak yaklaşık 140 milyon lirayı bulduğunu söyledi. Bu söylem karşısında pek şaşırmadım. Çünkü o dönemlerde kulübün borcu konusunda bazı televizyon programları da dâhil olmak üzere belirttiğim rakam 130 veya 150 milyon liraydı. (17 Aralık 2016 tarihindeki köşe yazımdan da okuyabilirsiniz.) Kayserispor´da mali konuda eskiye ait çok önemli bir borcun olduğu bu genel kurulda resmen deklare edilmiş oldu. Mevcut yönetimin ise çarkını kendi kazançlarıyla döndürmeye gayret ettiği de altı çizilen bir diğer konuydu.   

Gelelim diğer bir konuya! Kayserispor artık basketbol ve diğer branşlarda hizmet eden bir kulüp olacak. Bu genel kururda verilen bir önerge ile başta AGÜ olmak üzere birçok branşı sahiplenecek. Yani kısacası şu günlerde ne olacak bu AGÜ Spor diyenlere bir müjde de böylece gelmiş oldu.