MUSTAFA GÜRBÜZ


Kayserispor’da sağlık sistemi


Kayserispor’dan son günlerde gelen haberler, izleyen veya dinleyenlerin pek içini açacak cinsten olmuyor. Başkan Ali Çamlı’nın bir kazaya karışması ve burada yaşanan ölüm olayı başta spor kamuoyunda olmak üzere, birçok yerde dikkat çeken bir gelişme oldu. Kaza haberi ön plana çıkarken, diğer yandan kulüpten yapılan bir diğer açıklamadaise Majid Hosseini’nin sağlık durumuydu. Bu açıklama futbolcu hakkındaki söylemlerimin gerçeğe dönüştüğünü ya da bir sorun olduğunu net bir şekilde ortaya koyan bir gelişme oldu. 

Kaza konusunda fazla bir söz söyleyemem. Bu herkesin başına gelebilecek bir durum. Kurallara uyulmadığında, yaşanabilecek bir durum için Başkan Çamlı’ya şimdiden bir kez daha geçmiş olsun derken, ölen kişi içinde rahmet söylemlerimi ifade edeyim. 

Kaza konusunun dışında kulüpteki olaylara kısa bir göz atacak olursak, burada dikkatimi çekenin ne olduğundan yukarıda söz etmiştim. Milli takımdan geldiği günden buyana çalışmalarda yer alamayan hatta tedavi için Avrupa’ya giden Hosseini ya sakat, ya da sözleşme konusunda bir sorunu var diye düşünmeye başlamıştım. Gelinen nokta da futbolcunun ayağında sorun var denildi ve yine 3-4 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Bu konuda fazla söz söylemeyeceğim. Öncelikle Kayserispor yönetimi sağlık konusunda bir oluşum yapmalı. Değişim olduğu zaman futbolcuların sağlık durumları pekiyi neticelenmiyor. Her ne kadar özel hastanelerde tedavi denilse de, bence bu konuda kulübün bünyesinde de bir yapılanma olmalıdır. Sporcu sağlığı farklı bir durumdur. Bu durumu daha öncesinden bildiğim için bence bu konuda da bir çalışmaya ihtiyaç var. O yüzden sakatlanan her futbolcu için 2-3 hafta iyileşme süreci denilince şaşırıp kalıyorum. Demek ki bu ülke de ‘Şeytan’ lakaplı Rıdvan Dilmen’in maruz kaldığı operasyonları yaşasalardı hiç ayağa kalkamazlardı diye düşünüyorum ne dersiniz?