MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR’DA ABARTMAYA GEREK YOK

MUSTAFA GÜRBÜZ


Ligde artık yolumuza bakalım derken, FIFA tarafından yapılan açıklamada yine kulübün transfer yasağı ile karşı karşıya kaldığı haberi gelince ‘neler oluyor’ diye bir anda telaşa düştüm. Hani ‘bir gün öncesinde bu işler bitecek, biz de yolumuza bakacağız’ diyordum ki, yasak haberi bizi ters köşe yaptı. Hani fazla bir borç olmadığından söz edilse de, spor kamuoyunda ağzını açan, bir yerden vurgu yaparak borcu çeşitlendirmeye başladılar. Kimisi menajer tarafından alınacak ödeme dese de, kimisi futbolcunun kulübü tarafından alacağı diye yazıp çizdi. Aslında FIFA’daki duruma kimse baktı mı bilmem ama Başkan Ali Çamlı ile bu konuda görüşme fırsatım oldu. 

Yazımı tam yazarken ‘Sahi Başkan Ali Çamlı’ya buradan sorayım. Sayın Başkan ‘Kayserispor’un başka dosyası var mı’ dediğim sırada görüşme fırsatı buldum. Başkan Çamlı da İstanbul’daki hukukçuları tarafından kendisine yapılan bilgilendirmeyi paylaştı. Başkan Çamlı konuşmasında şöyle dedi: “HBR Sports isimli menajerlik şirketiyle CAS’da görülen bir davanın mahkeme masrafları için geçici bir tedbir olarak bu ifadede bulunulmuş. Normalde bu transfer yasağı değil mi bunu bana hukukçularımız söylüyor. Masraf da 14.000 Avro. Yani bu zamana kadar milyon Avro’ları ödeyen birisi olarak bunu ödeyemeyeceksek ne diyeyim.”

Yani anlayacağınız Kayserispor’da mevcutta bir borç görünmüyor ya da abartılacak bir durum değil. Başkan Çamlı ve ekibi ‘okyanusu geçip, derede boğulacak değildirler’ diye düşünüyorum. Biz bu durumu geride bırakıp Kasımpaşa’ya odaklanalım. Bu maçı kazanmamız gerekiyor. Taraftarın da tüm motivasyonunu bu yönde olmalıdır vesselam…