MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DA ESKİ DEFTERLER KARIŞTIRILIYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu hafta kötü sonuçlar alarak lige devam eden Kayserispor´da futbolcular, taraftarını endişeye sürüklemeye başladılar. ?Ligin alt tarafından kurtuldu´ diye bakılan fakat son haftalardaki performanssızlığı veya kötü oyunlarıyla sahadan mağlubiyetlerle ayrılan sarı-kırmızlılar, bir anda alt sıralarda bulunan takımların hedefine girdi. Ligde daha önce Gaziantepspor´la oynanan maçı kaybeden ve sonrasında gerek statta, gerekse de çevresindeki konuşmalarla tansiyonun yükseldiğini hatırlayınca düşüncelerimde bir art niyet oluşuverdi. Geçen haftalarda konuşulanların tekler teker ortaya çıkması aslında Kayserispor´da yönetimi de endişelendirmeye başladı.
Gaziantepspor yöneticilerinin maçtan sonra ?Biz düşmeyiz, maçlarımızı kazanıp yolumuza devam ederiz. Ama düşen belki Kayseri olur´ şeklinde söylemelerde bulunmaları, geçen haftalarda stat etrafındaki soğuk havanın sebeplerinden birisiydi. O maçın sonrasında bakıyorum da gelinen nokta temsilcimizin uçurumun kenarına doğru hızla ilerlediğini gösteriyor.
Yıllar öncesinde bir sezonu çok iyi hatırlıyorum. Taraftarların büyük bir bölümü de sosyal medyada bu konuya değiniyor. Kayserispor ile Gaziantepspor yine ligde böyle bir yarış içindeydi. Hatta o zamanlarda da yine Kayserispor üst sıralarda, Gaziantep alt sıralardan yukarı doğru tırmanıyordu. Sezon sonunda Kayserispor, Gaziantepspor´la puanları eşitlemişti. Kimin düşeceğini averaj belirleyecekti ve Kayserispor düşmüştü. İşte o dönem taraftarın aklına geliyor ve sarı-kırmızılı yöneticilere uyarılarda bulunuyorlar. Bence işin rengi o dönemlerden daha farklı ama yine de futbolcuların bu ciddiyetsiz oluşlarını çözümlemek gerekiyor?