MUSTAFA GÜRBÜZ


?KAYSERİSPOR´DA, ERCİYESSPOR GİBİ OLMASIN!´


Spor denince ilk akla gelen futbol oluyor. Bu söylemi her zaman konuşuyoruz. Çünkü dünya üzerinde bu sporun ekonomik döngüsü nereden bakarsanız 400 milyar dolar civarında. Böyle olunca da gözler hep futbolda oluyor. İlimizde de sporseverleri peşinden sürükleyen iki takım vardı. Kayserispor ve Erciyesspor! Ne yazık ki bazı kısır çekişmeler yüzünden Erciyesspor şimdilerde kapanma tehlikesiyle baş başa. Şimdi bazılarınız soracaktır: ?Neden kısır çekişmeler, ne vardı ki´ diye? Birçoğunuzun bildiği gibi bu şehirde iki takım fazla diyenler bile oldu. O zamanlarda bazı kesimler bu söyleme tepki gösterse de bazıları bıyık altından gülümsüyordu. Bakınız şimdiler de Erciyesspor zor durumda. Başında kulübü yönetmek için talipliler bile yok.
Bu nedenle kapanma tehlikesi ile baş başa. Peki, Kayserispor´da aynı durum yaşanır mı? Bu konuda birçok kesim konuşacak ve hafta içinde yorumlarını yapacaktır ama ben düşüncelerimi şimdiden buradan sizlerle paylaşayım dedim. Kayserispor hiçbir zaman için Erciyesspor gibi yalnızlığa itilmez. İsmi ve yapısı farklı olan bu kulüpte mutlak birileri çıkar ve Kayserispor´u sahiplenir. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in hafta içinde Kayserispor Onursal Başkanlığı´ndan feragat ettiğini açıklamasının ardından Kayserispor cephesinde Kulüp Başkanı Recep Mamur´dan açıklama geldi.
Mamur´da Erciyesspor´u örnek göstererek Kayserispor´un da aynı kaderi yaşamaması gerektiğine vurgu yapmış. Ama bu açıklamada verilen sözden bahsetmiş. İyi de K.Erciyesspor için kim ne sözü verdi? Ya da Başkan Mamur´un deyimiyle Erciyesspor´a kaç lira destek sözü verildi? Değişik işler bunlar? Ha bu arada Kayserispor´la ilgili olarak şunu da açıkça belirtmek isterim. Eğer ki mali olarak sözler verildi ve yerine gelmiyorsa bırakın, kim geliyorsa gelsin. Hiç değilse kafanızı ağrıtmayın?