MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´A SİHİRLİ DEĞNEK GEREKİYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


?Kayserispor´un dönüşü muhteşem mi olacak?´ derken, ne yazık ki beklemediğimiz bir sonuçla karşı karşıya kaldık. Alınan sonuç karşısında ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Sadece ne kadar iyi oynasak da, sonuç olarak bize puan veya puanlar kazandırmadığı için oynanan oyunun başarısından veya ne kadar kaliteli olduğundan bahsetmek, ligdeki sıralama anlamında bize herhangi bir katkı sağlamayacaktır. Kayserispor´da son anlara kadar yapılan mücadele, maçın son 10 dakikasında gelen goller yüzünden anlam bulmadı.

Maçta bazı oyuncuların geçen hafta alınan 5-0´lık Alanya mağlubiyeti sonrasında biraz daha kendilerine çeki düzen verdirdiğini gördüm. Bu toparlanmanın aslında hafta içinde yapılan moral konuşmalarıyla ve toplantılarla da sağlandığını ifade edersek doğrusunu konuşmuş oluruz. Her ne kadar bazı oyuncuların toparlanması desek de, yine de bazılarının da vurdumduymaz tavırları canımı sıktı. Mesela Bilal Başacıkoğlu. Yahu elimizdeki beraberlik fırsatını bu kadar bonkörce harcamak bize ne katar bilemiyorum. Bir de forvet konusuna değinelim. Mesela bir türlü bulamadığımız pozisyonlara! Allah aşkına artık şu gol yollarında etkili olan isimler ön plana çıksınlar ve adımlarını atsınlar. Yoksa gol kısırı bir ortamda eksili hanede dolaşmaya devam edeceğiz.

Bu maçta bir de dikkatimi çeken, maçın hakemidir. Federasyon bazılarını kızağa çekerken, bakıyorum da bazıları ince ince (sanki soğan kıyar gibi) takımı saha içinde kıyıyor. Verilen fauller ve kartlar bu işin tuzu biberi oluyor. İş böyle olunca da ortaya puansız bir hafta çıkıyor. Kayserispor iyi oynamaya başladı ama gol yolarında da etkili olmalı, yoksa kalan 3 hafta çok sıkıntı çekeriz. Sonrasında, ?Elinde sihirli değneği olan var mı?´ diye kapı kapı gezeriz?