MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´A MALİ DESTEK BİR AN ÖNCE GELMELİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da transfer için düğmeye basılalı sayılı günler oldu. Spor kamuoyunda birçok oyuncuyla yolunu ayıran sarı-kırmızlıların, nasıl bir kadro kuracağı konusunda kafalarında bazı şüpheleri olsa da yeni dönem için iyi bir kadronun oluşması her kesimin tek hedefi. Özellikle yabancı oyuncu konusunda ince eleyip sık dokumaya başlayan yöneticiler Teknik Direktör Hikmet Karaman´ın ajandasında yer alan bazı isimlerle görüşmelerini çoktan yaptılar. Yurt içinde ligde oynayan takım oyuncularının çizelgelerini tutan ve takıma katkı sağlayabileceklerin gözlem altına alındığı şu ortamda düşen lig takımlarında yer alan bazı yabancılarla el sıkışıldı.

Düşen takımın oyuncularını almak, bazı taraftarların kafalarını karıştırabilir ama onların performansları konusunda bir sorun olduğundan değil, takım olarak bu işin üstesinden gelemediklerinden ligden düşüşün gerçekleştiğini belirtmek gerekir. Bir de tabi ki mali kaynakların kısıtlı olması var.

Bakınız daha önceden Kayserispor, transfer yapacağı zaman herhangi bir futbolcu değil adı bilinen birisi dahi olsa Kayseri´ye gelir ve diğer takımların tekliflerini geri çevirerek imza atardı. O dönemlerde futbolcu parasını almak ister ve alacağı konusunda da sorun yaşanmazdı. Şimdilerde ise Kayserispor´un adı biraz yıpranmış gibi görünüyor. Kayserispor, mali kaynağı bir an önce halledemezse yeni döneme de sancılı başlar. Hâlbuki bu durum yaşanmasın diye olağanüstü genel kurul yapılıp sözler alındı. Ama hala aradan geçen süreye rağmen bir milim yol alınmadı. Bu konuyu büyüklerimiz çok iyi bilirler para böylesi günlerde başlarda lazım olur o da 15-20 günlük transfer peşinatları için sonrasında gelen para sadece bekler?