MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE MENSAH…

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’da geçen sezon başarılı performans sergileyen ve sezon başında da önemli bir hamle yapılarak Beşiktaş’a kiralanan Mensah hakkında bugünlerde değişik haberler gelmeye başladı. Özellikle yaygın basında Beşiktaş’ın sezon sonunda Mensah ile yolunu ayıracağı şeklinde duyurulan haberlerin ne kadar doğruyu yansıttığını araştırmak gerekir. Daha ligin bitmesine 10 hafta varken kadronda ilk 11’de devamlı yer verdiğin bir oyuncu için böyle bir açıklamada bulunuyorsan ‘ya yürek yemişsin ya da her şeyi tamamlamış ve ona göre açıklama yapıyorsun’ derler. Daha ligin şampiyonu kim olacak belli değil ve kıran kırana bir yarış geçiyor. Böyle bir bilginin sızdırılması Beşiktaş’a ne kazandırabilir ki? Aslında ligde oynanan oyunlar derken bunu ve bunun gibi birçok oyunu anlatmaya çalışmıştım.

Beşiktaş eğer ki, Mensah ile ilgili olumlu karar içinde değilse, şimdiden bunu açıklayarak tavrını da ona göre koyabilir. Ama hal böyle değilse ne çıkarı olacaktır, diyebilirsiniz? Bu konuda da sanırım Kayserispor yönetimini hedefe koyma düşüncesi içindeler. Futbolcunun maliyeti ortada. Böylesi büyük ölçekli bir maliyetin altından kalkma veya sıkıştırıp futbolcuyu daha ucuza alma gibi düşünce içinde olabilirler.

Gelelim Mensah’ın bizden gidişi sayesinde kazandırdıklarına. Şimdi biz şu kadar kiralama bedeli diyerek, aldığımız veya geldiği belirtilen miktarı konuşsak da, unutmayalım ki bu futbolcu elimizde dursaydı, kontrat gereği ona verilecek olan bir bedel vardı. Yani yaklaşık 1 milyon Avro. Bu bedeli de ödemeyerek bu sezon Mensah’tan kısacası elde edilen geliri bu şekilde aktarmalıyım…